Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як обробляти виноград від хвороб і шкідників: схема обробки

  1. Як захиститися від шкідників і захворювань
  2. Складаємо календар обробок
  3. фенологічні стадії
  4. Що робити після цвітіння
  5. осінні фази
  6. Таблиця заходів на квітень-листопад
  7. Класифікація основних препаратів
  8. Отрутохімікати системної дії
  9. Схема обробки Дмитра Дутко
  10. Важливо знати!

Хвороби і комахи постійно атакують виноградні кущі, так чи можна їм протистояти? Можна, якщо ви знаєте, чим люди обробляють виноград, захищаючись від численних хвороб і шкідників. Схеми у виноградарів різні, тому потрібно проаналізувати всі варіанти і виробити власне рішення. Обприскувати виноград системним засобом недостатньо - потрібно розбиратися в термінах і логіці обробки. Хвороби і комахи постійно атакують виноградні кущі, так чи можна їм протистояти

Проти кожного шкідника винограду є своя схема обробки

Проблем, з якими ви зіткнетеся, безліч. Серед типових шкідників згадаємо борошнистого червця, ложнощитовки, філоксеру і повстяного кліща. До найбільш небезпечних захворювань належать сіра гниль, мілдью, бактеріальний рак, антракноз і оїдіум. Проти кожного ворога є своя схема обробки.

Як захиститися від шкідників і захворювань

Найперший ворог молодого приросту - весняні заморозки. Щоб перестрахуватися від прийдешніх хвороб, розставте в міжряддях ємності, наповнені водою. Ще краще накрити лози, що чіпляються за шпалеру, агріл. Розвісьте і вирівняйте цей матеріал, зафіксуйте полотнища білизняними прищіпками.

З'ясувавши, ніж обробляти виноград від хвороб, складіть індивідуальний план заходів, спираючись на кліматичні особливості. Серед виноградарів практикується обприскування по 5 листу (про це ми писали в окремій статті). Гарну дію роблять препарати «Купролюкс» і «Профіт Голд». Втім, на цих речовинах зупинятися не варто.

Щоб позбутися від мілдью, можна бризкати кущі засобом «Абіга Пік». Це контактний препарат, який зберігає свою ефективність навіть після дощів. Нову поросль можна обробляти медьсодержащими речовинами (хлорокис міді, «Хом», бордосская суміш).

Складаємо календар обробок

Загальний план обробки винограду для кожного регіону Росії скласти неможливо через кліматичні відмінностей. Тому ми наведемо можливі варіанти, а ви їх переробите «під себе». На початку завжди стоять агротехнічні заходи:

На початку завжди стоять агротехнічні заходи:

Загальний план обробки винограду для кожного регіону Росії скласти неможливо

  • коригування заглиблень в рядах;
  • подрібнення великих земляних грудок;
  • розрівнювання грунту в міжряддях;
  • підв'язка / обрізання кущів.

Все це необхідно зробити до початку оброблення винограду від хвороб і шкідників - ранньою весною. Якщо виноград від хвороб і шкідників вже постраждав, пошкоджені листя необхідно зрізати і спалити. Орієнтовна схема обприскування може виглядати так (кожен етап є обробкою):

  1. Викорінює обприскування (робиться за допомогою залізного купоросу відразу після відкриття виноградника).
  2. Набухання бруньок (Полірам змішується з актеллика). Якщо виноград в минулому сезоні від шкідників не страждав, пропустіть цей етап.
  3. Третє обприскування (робиться під кінець квітня). Бі58 змішується з Топазом або Хорусом.
  4. Обробка перед цвітінням (Строби змішується з Топазом і акробати МЦ).
  5. Останній етап (ягоди досягають величини гороху). Актеллик змішується з Топазом і Ридомиль Голд.

фенологічні стадії

Щоб захищати виноград від шкідників ефективно, потрібно враховувати фенологічні стадії, через які проходить кущ. Все починається з фази спокою - мова йде про зимової сплячки прихованого виноградника. Виноградарі застосовують в цій стадії розчин Залізного купоросу, що володіє викорінюють дією. Спочатку кущ обробляють восени (перед укриттям), потім - по весні.

Думка фахівця: «Коли нирки розкриваються, настає фаза« зеленого конуса »- найкращий час, щоб позбутися від виноградного зудня. Шкідники винограду зазвичай зимують в нирках і вибираються на повітря з приходом весни. Обробити виноград навесні від зудня потрібно обов'язково - потім з цією комахою клопоту не оберете ».

При захисті винограду навесні від шкідників важливо не пропустити стадію п'ятого аркуша. У цей час можна позбавитися від грибкових хвороб. Враховуйте схильність вашої місцевості до певних хвороб і температуру навколишнього середовища.

Що робити після цвітіння

Коли рослина вступає в фазу цвітіння, потрібно організувати дві профілактичних обробки. Перше обприскування винограду від шкідників і хвороб проводиться за 4-5 днів до процесу цвітіння. Друга обробка здійснюється через аналогічний часовий проміжок після цвітіння. Зробивши цю процедуру, ви зможете зупинити першу хвилю шкідливих мікроорганізмів.

Отже, найнебезпечніші хвороби винограду переможені, що робити далі? Ледве ягоди зрівнялися за розміром з горохом, потрібно обприскати лозу від грибкових нездужань. Коли ж ягоди почали фарбуватися в певний колір, від комплексних заходів краще утриматися. Токсичні інсектициди і системні препарати можуть нашкодити вашим насадженням.

осінні фази

Оптимальним періодом для боротьби зі шкідниками і хворобами вважаються дні після збирання врожаю

В Інтернеті часто рекомендують проводити додаткові хімічні обробки для комплексного захисту винограду. Коли ягоди розм'якшилися, утримайтеся від подібних заходів (навіть якщо знайомі виноградарі говорять зворотне). Максимум - мікробіологічні засоби (Байкал, Фітоспорін).

Думка експерта Дмитра Дутко: «Оптимальним періодом для боротьби зі шкідниками і хворобами вважаю дні після збирання врожаю. Процедура повністю безпечна, оброблені рослини можуть спокійно перезимувати і не заразитися різними напастями. Знизивши інфекційний фон, ви виключіть частина наступних обробок ».

Таблиця заходів на квітень-листопад

ФазаДатиЗахворювання / шкідникПрепаратиТонкощі

Сплячі нирки 1-10.04 зимуючі збудники залізний купорос проти цвілі розпустилися бруньки 20-30.04 ложнощитовка, плямистості інсектициди, фунгіциди якщо є Молодий втечу 1-10.05 мілдью, повстяний кліщ фунгіциди, Профіт Голд, Іскра-М проблеми минулого сезону Зростаючі пагони 10-20.05 оидиум Тіовіт Джет, Топаз перехворіли сорти Бутони-1 20-30.05 мілдью Абіга-Пік після ранкової роси потрібне повторне обприскування Бутони-2 20-30.05 листовертка, оїдіум Фуфанон-Нова, Топаз при наявності проблеми після колір ня 1-10.06 оидиум, павутинний кліщ Тіовіт Джет, садові сірка, Іскра-М температура повітря повинна перевищити 23-25 ​​° С Ріст пагонів червень-липень оидиум, мілдью, борошнистий червець, листовійка і філоксера інсектициди, Тіовіт Джет, Купролюкс, Топаз, Профіт Голд в спеку, при наявності шкідників або при високій вологості Дозрівання ранніх сортів 15-31.07 кліщі, оси Тіовіт Джет, приманки в суху погоду, при небезпечної концентрації шкідників Урожай ранніх сортів 1-31.08 шкідники, хвороби біологічні препарати, Іскра Біо, Алірін- Б прищипка пагонів (всіх) Урожай поздни х сортів 1-20.09 сіра гниль, оси та ін. біопрепарати, своєчасний збір поєднувати з проріджуванням чагарнику Визрівання лози 20-30.09 бактеріальний рак обрізка пагонів, видалення ураженої листя профілактичні заходи Кінець вегетації 1-20.10 обрізка не можна пропускати Зимовий спокій листопада залізний купорос + укриття профілактичні заходи

Класифікація основних препаратів

Більшість відомих препаратів діляться на фунгіциди або інсектициди. Перші борються з грибковими виноградними захворюваннями, другі призначені для ліквідації комах. Відомі також регулятори росту і гербіциди, але вони застосовуються садівниками рідше. Обробляти виноград від хвороб і шкідників можна контактними, системними або комбінованими речовинами.

Препарати контактної дії повинні стикатися з об'єктом - це необхідна умова. Дана група ліків має свої плюси і мінусами. До переваг контактних засобів відносяться:

  • швидкість впливу на грибні спори;
  • ефективність проти грибкових захворювань;
  • малі терміни очікування;
  • низька резистентність.

Глибокі ураження клітинних структур винограду і боротьба з ними несумісні при використанні контактних засобів. Крім того, ці речовини змиваються дощовими струменями, а це вельми серйозний недолік. Третій мінус полягає в тому, що якщо засіб не потрапило на уражену ділянку, паразити виживуть.

Отрутохімікати системної дії

Речовини з цієї категорії проникають безпосередньо в рослинні тканини, що забезпечує комплексну глибоку захист. Глибина залягання інфекції суттєвої ролі не грає - фунгіцид впорається з терапевтичної завданням. Рослина захищено повністю, а про вплив дощових струменів можна забути.

Рослина захищено повністю, а про вплив дощових струменів можна забути

Головний мінус системних отрутохімікатів криється в тривалому терміні очікування

Головний мінус системних отрутохімікатів криється в тривалому терміні очікування. Повне виведення препарату з рослинних тканин займає тижні, ось і думайте, ніж обробити виноград. Другий мінус - резистентність (вона у системних препаратів надзвичайно висока). Тому застосовуйте системні засоби максимум двічі в сезон, інакше завдасте шкоди власному винограднику.

Системно-контактні речовини, як ви здогадалися, є гібридними породженнями перших двох типів. Дати загальну рекомендацію щодо застосування цієї групи препаратів неможливо. Все індивідуально, так що читайте інструкції на етикетках і спостерігайте за своїми насадженнями. Обов'язково враховуйте кліматичні особливості свого регіону.

Схема обробки Дмитра Дутко

Відомий виноградар Дмитро Дутко пропонує власний план обробки, що спирається на фенологічні процеси. При дозріванні плодів садівник не проводить профілактичних заходів ВЗАГАЛІ. Схема приблизно така:

  1. До цвітіння. Топаз + Ридоміл Голд МЦ.
  2. Після цвітіння. Бі58 + Квадріс.
  3. За «гороху». Сірчані препарати або Тіовіт Джет плюс Справи (можна замінити Дітань М45).
  4. Після збирання врожаю. Фунгіциди (при необхідності, якщо візуальний огляд виявив проблеми).

Виходячи з наведених сценаріїв виходить, що вам належить два обов'язкових обприскування фунгіцидами. Ще дві фунгіцидних обробки можна зробити для вірності - якщо погода дозволить. Інсектициди потрібно застосовувати гранично акуратно, роблячи дозування мінімальними (профілактичними). Врахуйте: все виноградники різні, тому спиратися треба на фенологічні стадії, а не рекомендації друзів-садівників.

Важливо знати!

Баба Ніна про Росію: "Грім вдарить в жовтні 2018 і гроші впадуть з неба ...

Читати статтю »> http://cpagetti2.com/THLk/sub1/sub2/sub3/sub4/sub5

Хвороби і комахи постійно атакують виноградні кущі, так чи можна їм протистояти?
Отже, найнебезпечніші хвороби винограду переможені, що робити далі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама