Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити суницю з насіння в домашніх умовах на розсаду

  1. Коли висівають зерна суниці
  2. Придбання посівного матеріалу
  3. Обробка грунту
  4. підготовка насіння
  5. Посів зерен суниці в грунт
  6. Посів зерен суниці по снігу
  7. Інші способи посіву суниці на розсаду
  8. Догляд за молодими сходами полуниці
  9. Висаджування розсади на садову ділянку
  10. Чому не проростають зерна суниці садової

За звичайної полуницею необхідний дуже ретельний догляд, інакше про хороших урожаїв можна забути. Якщо поруч з полуницею посадити суницю, то через пару років полуницю навряд чи можна відшукати, не те, що отримати ягоди. Тому, більшість городників замислюються над тим, як виростити суницю з насіння в домашніх умовах на розсаду. Насправді, це не так вже й складно, варто тільки захотіти.

Для початку слід все добре обдумати, і лише потім приступати до цього копіткій і відповідальної справи. Вирощування суниці з насіння в домашніх умовах передбачає певний алгоритм дій. Для початку слід визначитися з термінами посадки.

Коли висівають зерна суниці

Як правило, насіння суниці висаджують в кінці лютого місяця або початку березня місяця. Це необхідно для того, щоб вчасно висадити молоду розсаду в грунт. До періоду висадки розсада неодмінно повинна мати добре зміцнилася кореневу систему.

Практикуються і більш пізні посіви, але тоді доведеться вжити спеціальних заходів, щоб розсада зміцніла або перенести посадку розсади на наступну весну або висадити її восени. У будь-якому випадку, не вдасться отримати хоч якийсь урожай. Але зате на наступний сезон ця розсада буде відрізнятися своєю розвиненістю і порадує хорошим урожаєм.

Є випробуваний спосіб, що дозволяє відмовитися від пересаджування розсади. Це дозволяє прискорити процес розвитку молодих пагонів. Цей спосіб полягає в висаджуванні насіння в торф'яні таблетки.

Придбання посівного матеріалу

Посів суниці насінням на розсаду передбачає використання тільки якісного посівного матеріалу. Дуже часто його набувають в спеціалізованих торгових точках, на ринку або через інтернет.

Найбільше підходять гібридні сорти цієї культури, що дозволяє отримати міцні і здорові рослини, з відмінними показниками.

Досить часто городники використовують насіння, зібрані на своїх ділянках. Головне знати, як це робиться, і як правильно збирати зерна стиглої суниці. Як правило, відбираються насіння здорових рослин і великих, але стиглих плодів. При цьому, ягоди повинні добре визріти. Їх можна навіть перетримати на кущах.

Обробка грунту

Посів насіння можна здійснити в грунт, приготований двома способами.

Перший спосіб - це суміш біогумусу, крупнозернистого піску і не кислого торфу, в співвідношенні 1: 1: 3.

Другий спосіб - це сукупність дернової землі, піску і торфу, в концентрації 2: 1: 1. Якщо в суміш ввести трохи торішнього гною і деревної золи, то це поліпшить її властивість. Не слід забувати, що в гної, так і в землі можна знайти безліч патогенних мікроорганізмів. Тому, суміш обробляється гарячою парою протягом півгодини. Після цього підготовлений грунт залишається на два тижні для відновлення. Виходячи з цього, підготовку до посадки насіння слід починати заздалегідь.

Повчально! Оптимальні температурні умови для проростання зерен суниці - це + 18ºС і не більше. Якщо температура виявиться більше, то процес проростання може загальмуватися або зупинитися повністю.

Дивіться також: " Ремонтантна полуниця: вирощування і догляд »

підготовка насіння

Перед тим, як садити суницю насінням на розсаду, слід обробити насіння за спеціальною технологією. Якщо цього не зробити, то зерна будуть проростати довго, а деякі не проросте взагалі. Щоб підвищити схожість насіння суниці, їх замочують в дощовою або талою воді на кілька діб (3 доби). Після цього їх розкладають на шар вологого паперу, яку укладають на тарілку, а потім поміщають в поліетиленовий пакет. Цей міні парник переміщують в тепле, освітлене місце.

Через деякий час насіння проклюнутся. Як тільки це відбудеться, їх можна перемістити в посадковий ящик з землею (підготовленої). Не зайвим може виявитися процес стратифікації насіння.

Зазвичай, після початку зростання, можна відрахувати 6-7 тижнів і пересадити молоді пагони у відкритий грунт.

Посів зерен суниці в грунт

Після того, як посівний грунт підготовлений, його пересипають в звичайний ящик і рівномірно розподіляють. Потім робляться маленькі борозенки. У них поміщають насіння суниці з кроком 2 см. Оскільки зерна досить маленькі, то можна скористатися пінцетом.

Якщо висаджуються зерна різних сортів, то краще зробити написи навпроти кожної борозенки. Насіння зволожуються за допомогою пульверизатора і накриваються плівкою. Існує ще кілька цікавих способів посіву насіння суниці.

Посів зерен суниці по снігу

Досить цікавий спосіб, який має схожість з природним. Цей спосіб дозволяє не просто проростити насіння, але і зробити стратифікацію, що позитивно впливає на схожість.

На підготовлений грунт укладається шар снігу, товщиною 1-1,5 см, а зверху нього розподіляються насіння. Сніг повільно тане, зволожуючи постійно грунт. Насіння, під своєю власною вагою утапліваются в грунт, десь наполовину. Цього достатньо, щоб вони проросли. Не потрібно забувати вкривати їх плівкою і регулярно провітрювати.

Не потрібно забувати вкривати їх плівкою і регулярно провітрювати

Інші способи посіву суниці на розсаду

Існують і інші, не менш цікаві способи посадки зерен суниці для розсади. Дуже цікавий, що заслуговує на увагу варіант вирощування розсади суниці з насіння в торф'яних таблетках. Для цього слід взяти торф'яні таблетки і зволожити їх, після чого виконати по поглибленню в кожній таблетці. Садиться тільки одне зерно. При цьому, потрібно посадити вже пророщене зерно, щоб гарантовано отримати сходи. Сходи, отримані таким способом, не вимагають пікіровки, так як їх можна відразу ж висаджувати у відкритий землю.

Існує ще один, більш сучасний і не менш цікавий метод - це вирощування суниці з насіння в домашніх умовах на туалетному папері. З'явився він зовсім недавно, але багатьох вже встиг зацікавити. Гідність цього способу в тому, що можна обійтися одним рулоном туалетного паперу. Метод заснований на тому, що туалетний папір дуже добре вбирає вологу і утримують її. Зерна полуниці розкладають на вологий туалетний папір і накривають таким же відрізком такого ж паперу. Головне, щоб папір постійно стикалася з вологою.

Догляд за молодими сходами полуниці

Коли вирощується розсада суниці з насіння, догляд за нею зводиться до помірного і рівномірному поливу і забезпечення гарної освітленості.

При традиційних методах посадки, молоді паростки пересаджують в окремі стаканчики або горщики.

При традиційних методах посадки, молоді паростки пересаджують в окремі стаканчики або горщики

Висаджування розсади на садову ділянку

Зазвичай, через півтора-два місяці після початку зростання перших сходів, вони переміщаються у відкритий прогрітий грунт. Посадка суниці проводиться з обов'язковим попереднім загартовуванням молодих пагонів. Для цього, ящики з молодою суницею виносяться на вулицю. Ящики встановлюються в тіні, а перебувати на вулиці вони можуть близько 2-х годин. Час перебування можна постійно збільшувати.

Розсада, висаджена навесні, вже в цьому році може порадувати скромним урожаєм. Розсада, висаджена восени здатна дати до наступного року набагато більше ягід.

Чому не проростають зерна суниці садової

Дуже часто зустрічаються випадки, коли після посадки насіння з'явилися не дружні сходи або їх не було взагалі. Як правило, основна причина - це не правильний догляд.

  • Щоб гарантувати появу сходів, слід ретельно провести підготовчий етап, що включає стратифікацію насіння, правильну обробку грунту. Не останню значимість має кондиція посівного сировини.
  • Посівний ящик повинен бути накритий склом або плівкою і перебувати в теплому, але темному місці. Лише після початку появи перших сходів посівної ящик переміщується ближче до світла.
  • Не можна піднімати температуру вище + 18ºС. Якщо не витримати цей температурний режим, то насіння навряд чи проростуть.
  • Якщо сходи не дружні, то не варто панікувати і дочекатися появи всіх паростків, якщо є впевненість в правильних діях. Як тільки з'являться всі сходи, плівку потрібно зняти, а ящик встановити в яскраво освітлене підготовлене місце, з температурою + 15 ° С.
  • Не слід перетримувати рослини і виробляти пікіровку вчасно. Своєчасна пікіровка попереджає тривалу затримку в рості пересадженою розсади.

Дивіться також: " Як виростити розсаду петунії з насіння будинку »

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама