Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пророщена пшениця: користь. Як пророщувати пшеницю.

  1. Чим корисна пророщена пшениця
  2. Як пророщувати пшеницю
  3. Вживання пророщеної пшениці

Наскільки легко корисно харчуватися влітку, коли прилавки магазинів ломляться від свіжих овочів, фруктів і зелені, настільки ж складно підтримувати подібний режим харчування взимку

Наскільки легко корисно харчуватися влітку, коли прилавки магазинів ломляться від свіжих овочів, фруктів і зелені, настільки ж складно підтримувати подібний режим харчування взимку. Якщо ви заготовили в морозильній камері овочі і ягоди - вже дуже здорово. Але по-справжньому підтримати імунітет в зимову холоднечу або осінню негоду допоможе самий натуральний продукт, доступний кожному в будь-який час року, - пророщена пшениця, користь якої криється в змісті оптимальної кількості корисних речовин, а саме: вітаміни (Е, В1, В2, В3 , В6), фолієва кислота, калій, магній, цинк, залізо, фосфор, кальцій, а також рослинні білки і вуглеводи. Крім того, це цільне зерно, а значить воно багате клітковиною, яка має унікальну властивість - виводить з організму шлаки, токсини, канцерогени.

Зміст статті:

Чим корисна пророщена пшениця

  • Підвищення загального імунітету завдяки наявності в ній великої кількості вітамінів і корисних речовин;
  • виведення з організму продуктів життєдіяльності клітин, отрут, зайвого холестерину та інших «шкідливих»;
  • нормалізація обміну речовин;
  • запобігання виникненню та розвитку інфекцій і запальних процесів;
  • регулювання, відновлення життєво важливих функцій організму;
  • омолоджування і стабілізація всіх систем організму: ендокринної, кровоносної, лімфатичної, травної, дихальної, репродуктивної, опорно-рухової і ряду інших систем і підсистем;
  • нормалізація мікрофлори кишечника;
  • підвищення витривалості до холоду (дуже актуально);
  • відновлення волосся і нігтьових пластин ;
  • підвищення гостроти зору;
  • вживання пророщених зерен пшениці сприяє природному схудненню .

Як пророщувати пшеницю

Як пророщувати пшеницю

Складного в цій справі нічого немає. Головне не лінуватися і робити це регулярно для того, щоб у вас завжди були натуральні «вітамінки», особливо в зимовий час. Крім уже описаної користі для організму, ви будете отримувати чисто естетичне задоволення від маленького «городика» у вас на кухні.

Читайте також:

Як проростити гречку в домашніх умовах .

Як і для чого пророщують насіння льону

Що таке глютен і чому він шкідливий

Зерна для початку необхідно перебрати, видаливши сміття і неякісні зернятка, добре промити проточною водою, поклавши в друшляк, 2-3 рази. Потім розкладаємо зернятка в мисочці або глибокої тарілки шаром в 2-3 см і доливаємо стільки води, щоб верхній шар зерен лише стосувався поверхні води (а не «потонув» в ній). Тарілочку накриваємо марлею. Оптимальна температура для пророщування - 22 градуси. Якщо всі ці нехитрі умови дотримані - через добу або трохи більше пшениця «проклюнеться» - з'являться біленькі проростки. Коли паростки «вимахнув» до 2-3 мм - промиваємо пророслі зернята під струменем проточної води.

Пророщувати пшеницю взапас не можна. Краще «готувати» її щодня з розрахунку 50-100 грам на людину.

Вживання пророщеної пшениці

Вживати можна прямо в тому вигляді, в якому вона є, ретельно пережовуючи зернятка. Смак специфічний - весни, свіжості, трави :) Взагалі це звичайно справа звички.

Якщо ви протягом тижня будете на сніданок з'їдати пару ложечок пророщеної пшениці, то через тиждень, прокидаючись вранці, ви будете їсти її з тим же задоволенням, з яким до цього випивали чашку кави з бутербродом. Перевірено на собі!

Ну а якщо ви не готові до настільки істотним кулінарним змін - подрібніть пшеницю на кавомолці і приготуйте кашу. Для цього потрібно залити змолоти зерна окропом (або киплячим молоком) і дати настоятися, накривши кришкою, до тих пір, поки каша охолоне до комфортної для вживання температури. У таку кашку можна додати сіль, масло, мед за смаком. А ще - родзинки, курагу, горіхи - все, що ви любите.

Крім того, пророщену пшеничку додають в салати, супи, фруктові десерти і навіть при випіканні хліба, наприклад, в хлібопічці. Фантазуйте і не звертайте уваги на скептичні погляди оточуючих. Подивимося, якими вони, погляди, будуть через місяць!

Ксенія Піддубна

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама