Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Димохід для газового котла

  1. монтаж
  2. Коаксіальний димохід для газового котла
  3. переваги

А А А

Незважаючи на постійне вдосконалення газового устаткування що для опалення приміщень, процес спалювання палива не є безвідходним. В результаті утворюються залишки, які система повинна викидати в атмосферу. Це завдання вирішує димохід для газового котла. При виборі типу димоходу орієнтуються на модель газового котла і особливості приміщення.

При виборі типу димоходу орієнтуються на модель газового котла і особливості приміщення

Зовнішня частина коаксіального димоходу.

Залежно від матеріалу, з якого виготовляються труби-камери димовидалення, прийнято виділяти конструкції:

  • цегляні;
  • сталеві (одноконтурні, двоконтурні);
  • керамічні ;
  • азбоцементні
  • полімерні.

За способом монтажу і розташування (всередині приміщення або поза ним):

  • зовнішні;
  • внутрішні.

монтаж

Загальна схема роботи з димоходами всіх типів складається з 4 кроків:

  1. Підготовча робота;
  2. збірка;
  3. Зміцнення конструкції;
  4. Утеплення сполучних швів.

У період підготовки необхідно ознайомитися з технічними характеристиками газового котла, рекомендаціями, які описані посібниках. Так як вибір конструкції димаря повністю залежить від особливостей апарату. Відповідно складається проект, який буде враховувати ці особливості і вибирається тип димоходу для газового котла. Труба димоходу може бути виведена через дах. У такому випадку більша частина димоходу буде прокладена всередині будівлі, а, отже, виникне менше проблем з утепленням. Інший варіант - висновок труби через стіну. В цьому випадку необхідно враховувати, що труба майже вся буде проходити поза будівлею, тому конструкція труби повинна бути добре утеплена.

В цьому випадку необхідно враховувати, що труба майже вся буде проходити поза будівлею, тому конструкція труби повинна бути добре утеплена

Зовнішня частина димохідної труби газового котла.

Тут же, на етапі підготовки в стіні або на стелі (даху) організовується отвір, діаметр якого повинен відповідати розмірам прохідного ділянки труби.

При складанні димоходу труба приєднується до патрубку опалювального котла. Збирається вся конструкція. При стикуванні дотримуємося ряд правил:

  • Довжина бічних відгалужень не повинна перевищувати 1 м, без поперечних перерізів;
  • Вся конструкція не повинна складатися більше ніж з трьох колін;
  • У місцях повороту заздалегідь проектується ревізійний люк, капельник (для скидання конденсату і доступу в систему для її чистки);
  • При нарощуванні труби одна ланка має входити в інше, при цьому не допускається стикування елементів, діаметр яких відрізняється в 2 рази, після герметизації стиків, в трубі не повинно бути зазорів;
  • Стики елементів димоходу газового котла проектуються так, щоб вони не потрапляли на місце перетину з перегородками і перекриттями будівлі;
  • Вся конструкція, за винятком повороту і місця відведення, повинна бути розташована строго вертикально (особливу увагу на нахил в сторону опалювального котла, він не повинен перевищувати 0,01 °);
  • Звертаємо увагу на якість труб - внутрішня їх поверхня повинна бути гладкою, без шорсткостей, конструкції не повинні прогинатися;
  • При монтажі фіксуємо відстань від труб димоходу до стін, меблів, виступів. Якщо поверхня не вогнестійка, виготовлена ​​з легкозаймистого матеріалу, зберігаємо відстань не менше 25 см. Поруч з негорючими поверхнями яку можна скоротити до 5 см.

Димохід газового котла Hermann.

Висота труби, що підноситься над дахом. Її розміри прийнято розраховувати щодо найвищої точки покрівлі (коника).

Мінімальна висота підноситься над дахом труби - 50 см. Якщо дах пласка - її висота повинна бути збільшена до двох метрів.

Коаксіальний димохід для газового котла

Якщо ви зупинили вибір на газовому котлі - найоптимальнішим типом використовуваного димоходу є коаксіальний.

Більш того, в даний час виробники газового обладнання приходять до практики поставки даного типу труб в комплекті з котлом.

Труби коаксіального димоходу виготовляється з оцинкованої, нержавіючої сталі, менш поширений варіант - алюміній або термостійкий пластик.

Використання пластикових труб стало можливо завдяки особливій технології, при якій створюється матеріал армований волокнами ФУРАНФЛЕКС. Завдяки цьому компоненту пластик здатний витримувати прогрівання вище 100 ° С. Однак використання такого виду труб можливо при наявності газового котла нового покоління з підвищеним ККД, температура всередині якого не перевищують 120 ° С.

Котельня.

Незалежно від матеріалу, вони мають однакову будову. Ця особливість і закладена в назві - коаксіальний, значить співвісний, що знаходиться на одній осі. Виготовляються за технологією «труба в трубі».

Туба малого діаметра вкладена в трубу більшого діаметра. Таким чином, ми маємо справу з двома камерами, утвореними трубою: за однією з них (внутрішньої) проводяться залишки процесу горіння, а по другий (зовнішній) до газового котла надходить кисень. Провідні камери не повідомляються один з одним, відповідно не відбувається змішування повітряних потоків підведення і відведення (кисню і залишків згоряння палива). Але при цьому надходить до котла повітря прогрівається за рахунок контакту зі стінкою внутрішньої камери. Даний тип димовідведення не припускав монтаж додаткової вентиляційної системи.

За місцем виведення труби з приміщення, коаксіальні димоходи прийнято ділити на горизонтальні і вертикальні.

Увага! Забороняється, незалежно від типу коаксіального димоходу (вертикального або горизонтального), монтаж загального каналу виведення газу для кількох опалювальних агрегатів.

Також необхідно звернути увагу на наступні моменти:

  • При установці коаксіального димоходу для газового котла заборонено використання герметиків або клеїть стрічки;
  • На кінці (оголовке) димоходу не рекомендується монтаж вітрозахисних елементів (парасольок, дефлекторів);
  • Якщо конструкція передбачає поворот - використовується не більше двох поворотних колін.

Незважаючи на рекомендації виробників газових котлів використовувати саме коаксіальний димохід, цей тип обладнання має свої переваги і недоліки.

Незважаючи на рекомендації виробників газових котлів використовувати саме коаксіальний димохід, цей тип обладнання має свої переваги і недоліки

Труба димоходу.

переваги

  • Вся система не займає багато місця (малогабаритна), не потрібно великої кількості кріпильних вузлів.
  • Легкість монтажу (вся система встановлюється протягом 1 дня).
  • Додатковою перевагою системи з використанням коаксіальних труб є забезпечення подачі теплого повітря в котел, тому що він прогрівається всередині труби при контакті зі стінками камери виводить дим.

недоліки

  • Найістотнішим недоліком даного типу обладнання є його висока ціна. Ціна коаксіального димоходу для газового котла, як правило, на 40-60% вище його побратимів, виготовлених за традиційною технологією.
  • Щоб не виникали ситуації обмерзання труб в зимовий період, на ділянках поза приміщенням потрібно добре продумана система видалення конденсату і утеплення.
  • Коаксіальний димохід вимогливий до місця розташування котла, тому що розмір газоходу не перевищує 4-5м і сам димар має жорсткі вимоги до мінімальної і максимально можливій довжині.

Відео

Схожі записи:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама