Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які кімнатні рослини можна вирощувати вдома. Види кімнатних рослин, частина 1.

Різноманіття кімнатних рослин і їх різні види.

Наші предки з давніх часів шанобливо ставилися до природи, обожнювали її силу зцілювати і просто милувалися їй. З плином часу і розвитком прогресу люди віддалялися від природи, одночасно відчуваючи, що міцний зв'язок з нею залишається. Тому виникла ідея переносити рослини з саду в будинок, щоб частинка природи супроводжувала людини завжди. А через багато часу вченими було доведено благотворний вплив рослин на організм. Адже вони мають властивість очищати повітря і насичувати його киснем, певні види нейтралізують шкідливі випромінювання, ну а всі рослини без винятку радують нас своєю красою. І як сказав японський актор хацу Като: «Ніщо так не заспокоює людину, як дивовижна краса живого дерева».


Всі кімнатні рослини прийнято розділяти на кілька груп, залежно від їх зовнішнього вигляду, особливостей життєдіяльності та догляду за ними: це декоративно листяні , Декоративно квітучі, бромелієвиє, кактуси і сукуленти , Папороті, цибулинні рослини, пальми і ліани .

декоративно листяні

Це рослини з яскраво пофарбованими або незвичайними, оригінальними формами листя. Вони практично не цвітуть, а якщо це трапляється, то квіти у них непомітні і не дуже привабливі. В якості компенсації за відсутність квітів, ці рослини радують око красивим листяним покровом. Листя можуть бути самих різних кольорів і відтінків: зелені, жовті, червоні, рожеві, помаранчеві. Багато видів мають пестроокрашенние листя - смугасті, плямисті з білою або кольоровою облямівкою і т.д. Дуже популярні такі рослини з ефектною забарвленням листя, як кодіемуми, маранти, калатеи, колеус. Форма листя також різноманітна, зустрічаються овальні листя, розсічені, лінійні і багато інших. Деякі рослини мають зубчастий край листа.

Декоративно листяні рослини дуже різноманітні і за формою. Одні з них можуть являти собою дерева, що мають центральний стовбур. Це всім відомі фікуси, диффенбахії, кодієуми або кротони, кімнатні хвойники (араукарія, кипарисовик). Інші мають форму куща, наприклад калатеи, маранти, аглаонеми, алоказии, королівські бегонії та ін.

Інші мають форму куща, наприклад калатеи, маранти, аглаонеми, алоказии, королівські бегонії та ін

Дуже популярні так звані помилкові пальми - драцени і юки, яким Формування надають форму справжніх пальм. Деякі декоративно листяні рослини мають форму кулі або красиво звисають з краю кашпо (солейролія, пеперомия).

Цікаві такі хижі рослини, як росичка і мухоловка, здатні влаштовувати пастки і харчуватися комахами.

декоративно квітучі

Ця група рослин, на противагу попередній, характеризується великими і красивими квітками або суцвіттями, тому вважається найбільш популярною. Цвітіння може наступати як в певні періоди, так і тривати цілий рік. Багато рослин можуть жити і цвісти будинку протягом багатьох років, інші немає сенсу тримати в кімнатних умовах після закінчення цвітіння.


До декоративно квітучих рослин відносяться так улюблені всіма квіти, як троянда, хризантема, пеларгонія, орхідея, азалія, спатифиллум, антуріум, гербера, сенполія (фіалка) і багато інших. Є кімнатні рослини, які декоративні і цікаві не квітками, а плодами. Наприклад, нертера, вся вкрита яскраво помаранчевими ягодами, Соланум, капсикум (декоративний перець), кімнатний гранат і, звичайно ж, цитрусові.


Про те, які ще є види рослин, читайте в наступній статті Види кімнатних рослин, частина 2

Авраменко Наталія

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама