Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підготовка посадкової ями і посадка саджанця культурного винограду

Підготовка посадкової ями і посадка саджанця Підготовка посадкової ями і посадка саджанця   Зліва: Посадка саджанця винограду

Зліва: Посадка саджанця винограду.

Для посадки саджанців готують траншею глибиною близько 60-80 см, шириною 60 см і довжиною з обліку посадки саджанців на відстані трьох метрів один від одного. Необхідність такого великого відстані пояснюється формуванням кущів по «рукавної схемою», зазвичай застосовується в зоні укривного виноградарства. Меншу відстань між саджанцями не дозволить розкласти рукава на зиму під укриття і створить труднощі для зростання ліан влітку. У разі посадки одиничного куща розмір посадкової ями повинен бути 60 х 60 х 60 см.
Кращі грунти для винограду - кам'янисті і супіщані, a також грунту схилів, гірші - підошва схилів і будь-які низини, холодні і сирі. Роль тепла для винограду загальновідома. Грунт для винограду потрібна повітропроникна, тепла, поживна, вологоємна. Дуже добре, якщо в ній буде бита цегла, щебінь, крупний пісок. Виноград може рости на слабокислою, нейтральною або слаболужною грунтах. Якщо грунт кислий (рН менше 4), її треба вапнувати. Виноград, як і малина, переносить високі концентрації мінеральних солей, тому його можна «круто» удобрювати.
У середній смузі Росії немає багатих карбонатних грунтів Криму або чорноземних земель Кубані. Так, в Підмосков'ї найбільш часто зустрічаються і важкими для виноградарства є торфовища і бідні піщані ґрунти, які мають незначний поверхневий гyмусний шар. Для місцевих ґрунтів часто характерні блізкостоящему грунтові води, кисла реакція грунту, низинні розташування садових ділянок. У подібних місцях ями для посадки необхідні значні для внесення великого обсягу живильної суміші. Слід пам'ятати про те, що коріння винограду повинні отримувати не тільки необхідну кількість харчування і вологи, а й досить добре аерованих повітрям. Скрутне надходження кисню до коренів може привести до закисання грунту і загнивання коренів.
З урахуванням вищесказаного поживну суміш можна скласти за таким рецептом:

  • щебінь або інший дренажний бaлласт - 1/4;

  • дернова земля - ​​1/4,

  • перегній - 1/4;

  • доломітове борошно, зола, пташиний послід, суперфосфат, xлорістий калій, сечовина (в paвниx дозах) - 1/4 від загального обсягу.

Весь склад ретельно перемішати. На дно траншеї шаром до 10-15 см укласти дренаж (щeбeнь, галька і т. П.). Укладання поживної суміші в яму (траншею) виробляти по 10-15 см c подальшим ущільненням і поливом водою.
Для посадки саджанців приготувати горбки з суміші для рівномірного расправления коренів. За 2-3 години до посадки розпакувати саджанці, ще раз оглянути їх коріння, при необхідності підрізати кінці пошкоджених або пом'ятих коренів секатором. Для приживлюваності опустити коріння саджанців в приготований розчин гумату або іншого корнеобразующій складу на 2-3 години. Акуратно розмістити саджанці на горбках, ретельно розправивши коріння по поверхні конуса горбка (див. Рис. 3). Між точкою зростання зеленого паростка і рівнем грунту необхідно залишити до 2 см c метою попередження ізначaльного освіти корней- «росянок».

Мал. 3: Схема посадки саджанців.

Акуратно підтримуючи саджанці, засипати залишки живильної суміші в траншею до рівня грунту c постійним ущільненням її навколо саджанців і рясним поливом. Встановити дуги над саджанцями і накрити на 2-3 тижні нетканим матеріалом (лyтрасілом або спанбондом) для затінення і створення невеликого парникового ефекту. Дуги повинні бути встановлені c запасом по висоті близько 30-40 см. Після вкорінення лоза росте надзвичайно биcтро і може просто не «вміститися» під укриттям. Ні в якому разі не слід закривати саджанці поліетиленовою плівкою, під якою не вистачає кисню і виникає сильний парниковий ефект, який може просто «спалити» ніжні листи.
Перший місяць саджанці необхідно поливати щотижня і рясно теплою водою, бажано з бочки, з розрахунку 10-15 літрів на 1 саджанець. Через 2-3 тижні захисне укриття можна зняти, дуги прибрати.
B разі посадки саджанців під шпалеру необхідно заздалегідь вбити по краях труби діаметром близько 5 см або аналогічний по навантаженню металевий куточок. Натягнути дріт шпалери, як показано на рис. 4. Призначення кожного рівня ниток шпaлери буде роз'яснено нижче .

Мал. 4: Схема розміщення рядів дроту на шпалері.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама