Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Витрата клею для газосилікатних блоків на 1м3

  1. Співвідношення економії 2 до 6
  2. Чим загрожує невиконання стандартів?
  3. Дрібні хитрощі великого будівництва
  4. Різновиди клейової маси для газосилікатних блоків
  5. Приготування клейового розчину - складна технологія
  6. Як вибрати відповідну марку клею
  7. Відео: КЛАДКА газосилікатних блоків НА КЛЕЙ

Будь-якого, початківця будівельника, хвилювало питання про нормативи по витраті використовуваних матеріалів Будь-якого, початківця будівельника, хвилювало питання про нормативи по витраті використовуваних матеріалів. Тому витрата клею для газосилікатних блоків на 1м3 буде хвилювати обов'язково в силу його (клею) високу вартість. Перехід на цементний розчин буде небажаним, якщо укладання розпочато на клей. Це відразу підвищить питому вагу стіни, особливо верхніх рядів, і в подальшому загрожує неприємностями. При цьому збільшується розмір шва, отже, порушується порядок укладання блоків.

У чому причина популярності клею в даному виді будівельних робіт? Чим клей краще цементного розчину , Які переваги він має? Кожен розуміє, що більш сучасні матеріали краще «старих». У чому ці переваги?

відзначаємо:

  • високе зчеплення клею з блоком;
  • малі витрати в порівнянні з розчином;
  • вологостійкий;
  • висока пластичність і еластичність, легко наноситься на поверхню блоку;
  • простий в приготуванні;
  • морозостійкий;
  • виключена усадка, завдяки тонкому шару зчеплення;
  • міцність кладки клейовий вище кладки з цементним розчином;
  • схоплюється швидко.

Співвідношення економії 2 до 6

Економічність використання клею підтверджується простими, математичними численнями, а саме, вартість цементного розчину в 2 рази менше, але його використовується під час укладання в 6 разів більше клейового розчину. Розчин клею лягає тонким шаром і називається тонкошовную. Цементний розчин лягає шаром 1-2см і це може привести при перепаді температур до дрібних тріщинах (містки холоду) в яких утворюється конденсат, отже, призводить до утворення цвілі, грибка на стінах вивести який не так просто.

Використання сучасного матеріалу передбачає товщину сполучного шару від 5мм до 1-2мм, при цьому утворення мікротріщин виключається. Для нанесення такого шару клею радять використовувати зубчастий шпатель або кельму-ківш.

Даний приклад показує вигоду використання клейового розчину, який сприяє поганий теплопровідності, збереженню тепла в приміщенні. Але цей метод вигідний, якщо використовуються якісні блоки правильної форми і з рівними гранями. У разі нерівних граней збільшується шар клейового розчину, отже, з'являються додаткові витрати.

Чим загрожує невиконання стандартів?

Будівельні стандарти передбачають витрата на 1м2 стіни - 1,6кг клею при товщині сполучного шару 1мм. Дотримання таких норм можливо тільки при наявності якісних будівельних блоків. Практика будівництва показує, що ці норми не дотримуються і витрата може скласти до 30кг сухої маси на метр квадратний.

Стандарт розфасовки становить 25кг мішок. Теоретично це великий перевитрата і на практиці він становить витрата до 37,5кг на 1м2, а це 1,5 упаковки сухої маси.

Причина криється в декількох моментах:

  1. недосвідченість укладальника і низька кваліфікація;
  2. нерівна поверхня, викривлення граней блоків;
  3. клей наноситься в кілька шарів;
  4. несприятливі погодні умови;
  5. порушення рядності укладання блоків.

Дрібні хитрощі великого будівництва

Для виключення виникнення в подальшому питань як закрити дрібні тріщини в стіні рекомендується використовувати клей дрібнозернистий, що дозволяє робити укладку однорідною. Чим тонше шар, тим рівніше її вид і більше відповідає стандартам. Такі стіни будуть міцнішими, будівля монолітними, витрата клею для газосилікатних блоків на 1м3 значно знизиться.

На упаковці клею виробники дають рекомендації по розведенню клейової маси, з нанесення складу при укладанні, заходи безпеки, тому ознайомлення з інструкцією із застосування обов'язково навіть для досвідчених будівельників. Нанесення розчину при укладанні робите за вказаною технологією, це знизить витрата матеріалу, поліпшить якість кладки , Зменшить час схоплювання клейовий маси.

При укладанні необхідно періодично перемішувати розчин для збереження в ньому постійної температури і однорідності консистенції.

Різновиди клейової маси для газосилікатних блоків

Різновиди клейової маси для газосилікатних блоків

Клейова маса в основному складається з високоякісного портландцементу (основний сполучний елемент) і дрібнозернистого піску. Присутні також модифікатори і пластифікатори , Що не допускають утворення дрібних тріщин за рахунок утримання вологи при температурних перепадах.

Спеціальні властивості клею надають полімери, чим більше властивостей, тим більше наповнювача. Найменше полімерів в універсальному клеї, який дозволяє проводити роботи при температурі вище - 5 ° C.

Морозостійкий клей доповнений спеціальними добавками, що дозволяють проводити роботи при температурі від - 10 ° C і до - 25 ° C.

Розчин з універсального клею не призначений для роботи при температурі нижче 0 ° C, погіршується зчеплення і відбувається замерзання клейової маси. У холодну пору року такий клей використовується всередині прогрітих приміщень. У той же час цей клей дає велику економію і кращу зчеплення.

Приготування клейового розчину - складна технологія

При приготуванні клейового розчину необхідно дотримуватися зазначені на упаковці пропорції з точною кількістю води на певний об'єм суміші.

У ємність зі звичайною водою рівномірно додаємо суміш, одночасно змішуючи будівельним міксером (можна використовувати потужну дриль зі спеціальною насадкою). Від інтенсивності змішування, на даному етапі, залежить якість однорідності маси. Даємо відстоятися 7-15 хвилин, для кращого розчинення наповнювачів і знову перемішуємо. Розведений розчин може швидко застигнути і не бути використаний в повному обсязі, тому розводити необхідно невелику кількість.

Розведений розчин може швидко застигнути і не бути використаний в повному обсязі, тому розводити необхідно невелику кількість

Перемішувати розчин необхідно регулярно, щоб він не відстоював. Однозначної рецепта для всіх розчинів немає, виробник дає рекомендації в залежності від складу наповнювачів. Універсальним є те, що суха маса висипається в воду, а не навпаки, кількість води вказується інструкцією і відхилення від кількісних показників призводить до зниження якості клейової маси, що призводить до підвищеної витрати.

Як вибрати відповідну марку клею

При покупці клею виникає просте запитання: - яка марка необхідна? Критерії вибору у кожного свої, хто вибирає дорожче або дешевше, хто відповідну розфасовку, більш досвідчені враховують витрата клею для газосилікатних блоків на 1м3.

Поради фахівців

Найчастіше досвідчені будівельники рекомендують купувати клейові суміші з блоками в комплекті, що може значно і не завжди виправдано - дорого. Така ціна передбачає високу майстерність і досвід будівельника виробляє укладання, а це вимагає додаткових витрат. Важко знайти укладальника, здатного накласти клей шаром в 2 мм. І тут краще зупинитися на середній ціні.

Необхідно вибирати клейову суміш, ознайомившись з її характеристиками і описом, які визначають умови виконання робіт і її можливості. Дають уявлення про розмір зерна і складі наповнювача, про рекомендованій температурі і товщині сполучного шару, що дає найкращу склеювання і найменший час рівномірного висихання. Напис на упаковці вказує норми витрати клею для газосилікатних блоків на 1м3, період застигання і корекції блоку.

Інформація на упаковці дає можливість покупцеві визначитися з маркою клею, з умовами застосування і узгодити ці дані зі своїми побажаннями і можливостями. Якщо цього недостатньо, фахівці радять перевірити якість суміші.

Для перевірки придбайте кілька клейових сумішей, зробіть розчини в невеликій кількості від кожного з виробників в однаковому обсязі і дайте сумішей просохнути. Зважування покаже: той, що легше найбільш підходить, маючи меншу питому вагу, він менш теплопровідний. Будівля, зведена за допомогою такого клейового розчину, буде більш теплим. Різниця ваги між дорогим і дешевим 10% і менше цілком дозволяє придбати більш дешевий клей.

Якість клею на сполучні властивості можна перевірити, склеївши пару блоків і давши висохнути, скинути з висоти. Якщо склейка не витримала і розійшлася - значить, клей не підходить.

Підбираючи більш якісні матеріали, виконуючи вимоги інструкції та технологію будівельних робіт можна істотно заощадити. Побудувати добротний теплий будинок і при цьому використовувати мінімальну кількість матеріалів.

Відео: КЛАДКА газосилікатних блоків НА КЛЕЙ

Відео: КЛАДКА газосилікатних блоків НА КЛЕЙ

У чому причина популярності клею в даному виді будівельних робіт?
У чому ці переваги?
Чим загрожує невиконання стандартів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама