Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гербіцид Раундап від бур'янів - інструкція із застосування, аналоги, шкода для людини

  1. Засіб від бур'янів Раундап
  2. Як діє Раундап на бур'яни?
  3. Застосування Раундапу на городі
  4. Як правильно розвести Раундап?
  5. Як використовувати Раундап від бур'янів?
  6. Скільки діє Раундап?
  7. Раундап - шкода для людини
  8. Раундап - аналоги

Препарат Раундап є широко застосовуваним садівниками засобом боротьби з бур'янами на ділянках. Цей потужний гербіцид знищує бур'яни, які не отруюючи при цьому грунт. Ефективність препарату доведена багаторічним досвідом його використання дачниками.

Засіб від бур'янів Раундап

гербіцид Раундап вважається одним з безпечних серед наявних в світі препаратів для боротьби з бур'янами. Він завжди користується попитом серед садівників. При використанні кошти Раундап від бур'янів інструкція із застосування потрібна для того, щоб воно жодним чином не зашкодило людині і тваринам. Даний гербіцид застоюється у відкритому грунті. Для препарату не характерна грунтова активність, тому сіяти насіння можна відразу після обробки землі Раундапом. Він сприяє знищенню всіх видів бур'янів. В основі засобу перебуває активна речовина гліфосат.

Як діє Раундап на бур'яни?

Дія Раундапу на бур'яни відбувається протягом 4-6 годин після обробки їм цих рослин. Такий термін необхідний для просочення їх цим препаратом. Протягом тижня (іноді трохи раніше) бур'ян повністю гине. Дія препарату спрямована на порушення синтезу амінокислот в цих рослинах. При застосуванні засобу Раундап за інструкцією через пару-трійку тижнів бур'янів на ділянці не залишиться.

Вплив Раундапу дачники помітять щодо змін у зовнішньому вигляді рослин. Після застосування препарату за інструкцією бур'яни на 5-10 день жовтіють і в'януть. При цьому шкідливої ​​дії на грунт або посіяне насіння Раундап не робить. При попаданні у відкритий грунт засіб в короткі терміни розкладається. Вміщені в ньому речовини руйнує активності в ґрунті не проявляють.

Застосування Раундапу на городі

Застосування Раундапу навесні доцільно тому, що цей час інтенсивного розростання бур'янів на городах. Обробку бажано проводити в теплу безвітряну погоду. Якщо менше ніж через 6 годин буде спостерігатися дощ, то застосування згідно з інструкцією Раундапу доведеться повторити. Цілком можливо, що опади частково або навіть повністю змиють препарат з бур'янів. Не рекомендується обробляти рослини при вітряних поривах.

Для обприскування оптимальні пульверизатори з хорошим розпилом (не дрібний). Якщо поруч з робочою бур'янами ростуть корисні культури, то слід їх в цілях захисту від дії Раундапу закрити плівкою або іншим водонепроникним матеріалом. При застосуванні за інструкцією засіб ефективний для знищення борщівника, осоту, пирію, кропиви, кульбаби, лопуха та інших зайвих на ділянці рослин. Після обприскування не можна розпушувати грунт і не видаляти бур'яни. Справа в тому, що протягом цього терміну Раундап поступово поглинає рослини, проникаючи в їх кореневу систему.

Як правильно розвести Раундап?

Згідно з інструкцією, що додається до препарату, дозування Раундапу на літр води розраховується наступним чином:

  1. Обприскування однорічних злакових і дводольних бур'янів для захисту плодових, цитрусових культур і виноградників - 80 мл раундапа на 10 літрів води. Обробляються вегетирующие бур'яни навесні і в літній сезон з розрахунку 5 л на 100 квадратних метрів площі.
  2. Обробка багаторічних злакових і дводольних плодових, цитрусових культур і виноградників - 120 мл препарату на 10 літрів води. Обприскувати з розрахунку 5 л на 100 квадратних метрів ділянки.
  3. Картопля захищають від усіх видів бур'янів, розбавивши 40-60 мл Раундапу в 10 літрах води. Готовим розчином обприскують «нехороших сусідів» овочевої культури, витрачаючи по 5 л на 1 сотку землі.
  4. Земельна площа для посіву овочевих і технічних олійних, квіткових, баштанних культур - 80 мл Раундапу на 10 літрів води для захисту від однорічних злакових та дводольних бур'янів. На 1 сотку слід витрачати 5 літрів готової рідини. Якщо знищуються багаторічні бур'яни, доза препарату збільшується до 120 мл на 10 літрів води.
  5. Обприскування ділянок з метою очищення території (не для посіву) - від 80 до 120 мл засобу Раундап на 10 літрів води (доза визначається залежно від вікових особливостей бур'янів (однорічні або багаторічні)). Витрачається готовий розчин по 5 л на 1 сотку землі.

Як використовувати Раундап від бур'янів?

Обробка Раундапом повинна проводиться відповідно до інструкції по застосуванню даного препарату. Після приготування розчину з додаванням гербіциду можна наносити його на бур'яни. Згідно з інструкцією, процедуру треба проводити в спокійну безвітряну і безхмарну погоду. Після обробки Раундапом бур'яни не можна поливати водою, інакше всі старання по їх знищенню будуть марні.

Для процедури бажано застосовувати пульверизатор вузького спрямування. Такий вибір обумовлений тією обставиною, що при широкому потоці розчину з гербіцидом є велика ймовірність його попадання на посівні культури. У разі, якщо він був витрачений не повністю, залишки готової рідини будуть придатні ще протягом 7 днів. Протягом цього часу можна зберігати розчин у скляному посуді. Підійде для цих цілей і ємність з товстого пластика. У будь-якому випадку треба стежити, щоб кришка була щільно закрита.

Скільки діє Раундап?

Дія Раундапу поступове. Для поглинання ним рослини цілком знадобиться 6-12 годин. Однак якщо за цей час піде дощ, то бур'яни не будуть повністю знищені. Від 5 до 10 днів препарату потрібно для поширення по всьому "тілу" некультурних рослин. Протягом цього терміну Раундап руйнівно впливає на кореневу систему бур'янів, бульби і столони.

Після тижня з дня обприскування стають помітні ознаки загибелі рослин. З кожним днем ​​бур'яни все більше жовтіють (деякі з них червоніють) і в'януть. Через місяць після обробки рослини повністю вимирають. Вони фактично бувають викорінені з ділянки. При цьому на грунт Раундап ніякого впливу не робить. Він просто в ній розкладається і припиняє свою активність.

Раундап - шкода для людини

Що стосується шкоди і користь Раундапу для людей, то тут варто говорити про вплив основної речовини даного препарату - гліфосату - на людину при тривалому контакті. Хоча даний компонент вважається малотоксичних для людей і тварин, але дослідження показали, що застосування його у великих дозах можуть викликати серйозні ускладнення. Так, були відзначені випадки викиднів і передчасних пологів у вагітних жінок, які застосовували Раундап для боротьби з бур'янами і таким чином контактували з даними гербіцидом.

Раундап - аналоги

На сьогоднішній день існують дешеві аналоги препарату Раундап. Так, при відсутності можливості придбати його можна купити Глісол, Алазею, торнадо , Ураган, Снайпер. Всі вони містять, як і Раундап, речовина гліфосат. Якщо використовувати будь-який з них відповідно до інструкції по застосуванню, то бур'яни будуть знищені з корінням. Їх ефективність давно доведена.

Слід пам'ятати, що для ефективності використання препарату Раундап від бур'янів інструкція із застосування повинна бути дотримана в точності. Ніяких похибок в дозуванні, способі приготування розчину і обробки, а також запобіжних заходів бути не повинно. Результатом такої ретельно стане чистий від бур'янів ділянку.

Як використовувати Раундап від бур'янів?
Скільки діє Раундап?
Як діє Раундап на бур'яни?
Як правильно розвести Раундап?
Як використовувати Раундап від бур'янів?
Скільки діє Раундап?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама