Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Техноплекс або Піноплекс - в чому відмінність і що краще вибрати. Тисни!

  1. Утеплювач ЕППС
  2. Екструдований пінополістирол
  3. екструзійний пінополістирол
  4. порівняння
  5. На чому зупинити свій вибір
  6. аналоги

Будинок повинен бути не тільки красивим і зручним, але і теплим Будинок повинен бути не тільки красивим і зручним, але і теплим. Тому дуже важливо вибрати правильний утеплювач.

Існує безліч різних утеплювачів на будівельному ринку. Дана стаття розповість про таких сучасних утеплювачах, як Техноплекс і Піноплекс, чим вони відрізняються і який краще вибрати.

Почнемо з того з чого вони складаються. Обидва утеплювача виконані з екструдованого пінополістиролу (ЕППС). ЕППС - це нагріте полістирол (знайомі всім білі кульки з пінопласту) і спінений агент.

Утеплювач ЕППС

Це унікальний матеріал, який має такі властивості: Це унікальний матеріал, який має такі властивості:

    • низьке водопоглинання, майже рівне нулю;
    • висока міцність;
    • не схильний до гниття;
  • низька теплопровідність;
  • висока морозостійкість;
  • не токсичний для людини;
  • легко монтується;
  • довговічність;
  • невелика вага;
  • екологічність.

[advice] Це цікаво: в залежності від складу і виробника утеплювач може бути білого, сірого, синього, оранжевого і навіть чорного кольорів. [/ advice]

До недоліків утеплювача з пінополістиролу можна віднести:

  • сильну горючість і непереносимість прямих сонячних променів. Це важливо знати, адже зберігаючи пінополістирол на сонці, можна повністю зіпсувати матеріал, а це буде неприємно;
  • Хоча виробники й стверджують, що пінополістирол не гризуть миші, але відгуки споживачів показують протилежне;
  • Ну і звичайно ж ціна, а вона досить висока.

Дізнатися, які види утеплювачів протистоять гризунам, можна тут: https://teplo.guru/uteplenie/utepliteli/kakoy-material-ne-gryizut-myishi.html

Але в чому різниця між Техноплекс і ПЄНОПЛЕКС? Що краще?

Екструдований пінополістирол

Техноплекс - плитковий утеплювач з екструдованого пінополістиролу з частинками графіту Техноплекс - плитковий утеплювач з екструдованого пінополістиролу з частинками графіту. Завдяки графіту, плити набувають сірий колір і підвищену міцність. 50 мм Техноплекс еквівалентно стіні з піноблоків шириною 600 мм.

Техноплекс рекомендується використовувати для внутрішніх робіт. Виробляє Техноплекс компанія «Техноніколь».

Випускається утеплювач у вигляді плит різної ширини, довжини і товщини:

  • Довжина - 1180/1200 мм.
  • Ширина - 580/600 мм.
  • Товщина - 20, 30, 40, 50, 100 мм.

Техноплекс експлуатується при температурі від -700С до + 750С. Водопоглинання у нього всього 0,2% - це дуже хороший показник. Теплопровідність дорівнює 0,032 Вт / (м * К).

екструзійний пінополістирол

Піноплекс - це плитковий утеплювач з екструзійного пінополістиролу Піноплекс - це плитковий утеплювач з екструзійного пінополістиролу. Унікальні теплоізоляційні властивості досягаються завдяки дрібним осередкам, наповненим повітрям.

Піноплекс має яскравий і впізнаваний помаранчевий колір. Піноплекс має відмінну хімічну стійкість, але важливо знати, що він абсолютно не протистоїть бензину (втім, як і Техноплекс). Завдяки хорошим показниками міцності Піноплекс можна використовувати для зовнішнього утеплення.

У лінійці ПЄНОПЛЕКС є різні його види (їх назви говорять самі за себе):

  • покрівля (утеплення горищ та дахів різних конфігурацій);
  • стіна (утеплюють цоколь, стіни, перегородки, фасад);
  • фундамент (використовують як утеплювач підвалу і підлоги першого поверху);
  • комфорт (може застосовуватися для будь-яких робіт, але особливо добре підходить для утеплення квартир, балконів);
  • 45 (має найкращі характеристики з усіх видів, використовують в дорожньому будівництві і в мостобудуванні).

Виробник ПЄНОПЛЕКС - «Пеноплекс». Піноплекс випускається стандартної ширини та довжини - 600 мм на 1200 мм відповідно. А ось товщина буває різною - від 20 мм до 150 мм.

Піноплекс експлуатується при температурі від -500С до + 750С. Водопоглинання - 0,4% - трохи гірше, ніж у Техноплекс, але все одно дуже високий показник. Теплопровідність становить 0,03 Вт / (м * К).

З'ясувати, що краще пінополістирол або пінополіуретан, допоможе даний матеріал: https://teplo.guru/uteplenie/utepliteli/penopoliuretan-ili-penopolistirol.html

порівняння

Головні технічні характеристики утеплювача - це його теплопровідність, водопоглинання і температура експлуатації Головні технічні характеристики утеплювача - це його теплопровідність, водопоглинання і температура експлуатації.

Група горючості в обох утеплювачів - Г4 (сильно горючі). Вартість у них різниться в 10% (Техноплекс дорожче).

Після їх порівняння видно, що між цими утеплювачами істотних відмінностей немає.

Так, у Техноплекс характеристики трохи краще, але і вартість вище. Незважаючи на те, що Піноплекс дешевше, при індивідуальному будівництві економія незначна.

На чому зупинити свій вибір

Якщо порівняти ці два утеплювача, то Техноплекс більш технологічний і володіє кращими якостями, але різниця між ним і ПЄНОПЛЕКС настільки незначна, що однозначно сказати який варто вибрати не можна Якщо порівняти ці два утеплювача, то Техноплекс більш технологічний і володіє кращими якостями, але різниця між ним і ПЄНОПЛЕКС настільки незначна, що однозначно сказати який варто вибрати не можна.

Вибираючи утеплювач з пінополістиролу, не залежно чи буде це Техноплекс або Піноплекс, можна отримати не тільки теплоізоляцію, але і звуко- і пароізоляцію.

[warning] Зверніть увагу: термін служби плит з екструдованого пінополістиролу більш 50 років, а це багато. [/ Warning]

Однак варто пам'ятати, що пінополістирол все-таки хімічний утеплювач, а не натуральний. Тому при горінні він виділяє дуже їдкі речовини.

Сучасні технології не стоять на місці, і сьогодні широке поширення отримав рідкий пінопласт. Подробиці тут: https://teplo.guru/uteplenie/utepliteli/zhidkiy-penoplast.html

аналоги

У висновку хотілося б відзначити, що в продажу можна знайти і інші утеплювачі з екструдованого пінополістиролу, але менш відомі: У висновку хотілося б відзначити, що в продажу можна знайти і інші утеплювачі з екструдованого пінополістиролу, але менш відомі:

  • Стірекс;
  • URSA (УРСА);
  • Технофлекс;
  • Технониколь «Карбон»;
  • THERMIT (ТЕРМІТ).

Як використовується Техноплекс для утеплення кімнати, дивіться в наступному відео:

Що краще?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама