Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати кращий паркан для заміського будинку

Дивно, як рідко ми замислюємося і як мало знаємо про речі, які нас оточують, з якими ми стикаємося щодня в нашому житті. Тільки коли якийсь предмет починає грати якусь роль в наших справах, ми починаємо збирати інформацію і дізнаємося багато цікавого і корисного. Так відбувається і з тими, хто побудував будинок і тепер роздумує про міцному, красивому і довговічному паркані. Саме для цих людей ми зібрали воєдино все, що змогли дізнатися про парканах: які вони бувають, в чому переваги і недоліки їх видів, як відрізняються паркани за вартістю і багато іншого. Все це ми викладемо в даній статті.

Забір завжди був для людини символом захищеності, він служив не тільки перешкодою для зловмисників, а й оберігав від недоброго ока, від цікавих сусідів; паркан дозволяв людині відчувати себе в безпеці, надавав йому сили і впевненості в собі, дозволяв не турбуватися за життя близьких і за збереження майна.

Недарма стільки прислів'їв присвячено забору: «Без забору та без запору не врятуєшся від злодія», «Хата міцна запором, а двір парканом», «Добре, коли сусід близький, а паркан низький».

І сьогодні паркани і огорожі не тільки не втратили свою значимість, а й стали ще більш затребувані серед власників будь-якого виду нерухомого майна, будь то банька, літній будиночок або котедж на Рубльовці.

Паркан дерев'яний - традиційний.

Дивно, як рідко ми замислюємося і як мало знаємо про речі, які нас оточують, з якими ми стикаємося щодня в нашому житті

Цей паркан можна назвати споконвічно російським, адже саме деревом захищали свої будинки і царі, і князі, і прості селяни. Зараз до дерев'яного паркану в Росії звертаються тільки люди з невеликим достатком. Дійсно, сам паркан з дерева обійдеться дуже недорого. Але ось прослужити довго він навряд чи зможе - надто вже схильна до деревина впливу вологи, сонця, морозу.

Продовжити термін служби паркану допоможе спеціальна обробка, а також дотримання наших рекомендацій:

  • При влаштуванні огорожі простежте, щоб нижня його межа не торкалася землі, інакше дошки згниють, незважаючи на багаторазову просочення.
  • Верхні торці дощок (паркану) потрібно зробити скошеними, так буде вбиратися менше води.
  • Так само стесати під кутом потрібно і верхні межі поперечних перекладин.
  • Обробляйте деталі забору захисними складами ще до збірки і установки.

Якщо паркан зібраний не з паркану, а з солідних і масивних дощок, то він послужить серйозною перешкодою на шляху непрошених гостей, крім, мабуть, одного - вогню. Ось цей «зловмисник» легко впорається з такою перешкодою.

При всіх своїх недоліках є у дерев'яного паркану і незаперечні переваги: ​​він може бути дуже гарний, він не дозволяє вітрі продувати ділянка дуже сильно, він екологічний (хоча останнє твердження можна оскаржити через застосування просочень).

Забір цегляний - престижний.

Забір цегляний - престижний

Вартість такого забору значно вище, ніж у дерев'яного.

Однак і по міцності, і по довговічності, і за ступенем захисту цегла на голову перевершує дерево. Такий паркан не загориться, що не прогниє, не впаде під різким поривом вітру. До того ж він надійно приховає за собою Вашу приватне життя.

Серед недоліків цього виду забору, крім високої ціни, можна відзначити масштабність і тривалість робіт з його встановлення, адже для такого важкого забору обов'язково потрібно потужний стрічковий фундамент, який іде в землю досить глибоко.

Естети можуть також поставити в докір цеглі його «нуднувато», але це можна виправити, зробивши цегляний паркан не суцільним, а перемежовуючи його стовпами. Правило: чим вище і товщі паркан, тим довше повинні бути прольоти між стовпами.

Забір кам'яний - елітний.

Забір кам'яний - елітний

Мабуть, годі й шукати огорожі дорожче, ніж паркан з натурального каменю, так само як і ціна на кам'яні будинки , Дуже велика. Висока ціна пов'язана, перш за все, з тим, що далеко не будь-якої форми камінь підійде для кладки забору. Потрібно багато часу, щоб відібрати потрібну кількість каменів і перевезти їх до місця монтажу.

А ось по міцності такого паркану немає рівних, та й виглядає таке огорожу дуже престижно, що називається, «на рівні».

Для такого забору також необхідний глибокий посилений фундамент.

Паркан бетонний - надійний.

Бетонні огорожі не дуже часто можна побачити навколо приватних будівель, вони, скоріше, атрибути будівництв і промзон. А все через непрезентабельний вид сірої бетонної плити.

Правда, в останні роки з'явилася декоративна різновид бетону, а значить, його цілком можна використовувати для огорожі будинку - виглядати огорожа буде цілком гідно, імітуючи камінь, цегла або будь-який інший матеріал.

Тим більше що встановлюється такий паркан досить швидко, а по міцності і довговічності поступається хіба що кам'яного. До того ж бетонний паркан обходиться дешевше цегли, хоч і вимагає серйозних фундаментних робіт. Звичайно, важливо, щоб паркан поєднувався з самим будинком, тобто навколо дерев'яного будинку бетонний паркан буде виглядати, щонайменше, дивно.

Паркан металевий - витончений.

У металевого паркану є свої переваги: ​​він невибагливий догляді, не створює глухих стін, поєднується з будь-яким видом рослин, не відволікає увагу від будинку. Він нескладний в установці, а різноманітність його видів вражає уяву.

Він нескладний в установці, а різноманітність його видів вражає уяву

Найбільш дешевим і простим парканом з металу можна назвати сітку-рабицю .
Її легко привезти самому в рулоні з магазину і просто встановити.

Правда, такий паркан буде, скоріше, лише показувати межі ділянки, але захистити їх навряд чи зможе.

Найчастіше цей паркан ставлять в якості тимчасової розмітки, щоб «дати зрозуміти» оточуючим, що незабаром тут буде стояти щось більш серйозне.

Більш серйозним варіантом можна вважати профнастил - металеві оцинковані листи.

Огорожа з профнастилу привертає все більшу увагу у домовласників в силу своєї надійності, невибагливості і невисокої ціни.

Дійсно, по своїй надійності і міцності паркан з профнастилу , Або, як його ще називають, з профлиста, точно не поступиться дерев'яним парканів. При цьому обидва вони знаходяться в одному ціновому сегменті.

До безперечних переваг профнастилу відноситься його легкість: завдяки цьому немає необхідності в закладці фундаменту, а монтаж такого паркану виконується швидко і легко - з цим впорається навіть непрофесіонал.

Завдяки використанню високоякісної сталі (вона може бути різних видів і різної товщини) паркан з профлиста здатний витримувати значні навантаження, він стійкий до механічних пошкоджень. А вертикально спрямований рельєф на його поверхні тільки додає йому міцності. До речі, цей рельєф може бути найрізноманітнішим, на будь-який смак, так само, як і колір забору.

Такий паркан не прогниє, що не проржавіє (завдяки спеціальному покриттю), що не вигорить на сонці. І навіть через 10 років його зовнішній вигляд залишиться колишнім.

Єдиний догляд, якого потребує такої паркан - миття час від часу зі звичайного шланга.
Деякі люди ставлять в докір парканів з профнастилу їх невисокі естетичні властивості. Але навіть особливо вимогливі клієнти можуть отримати гарний і елегантний паркан з профлиста - завдяки його відмінній комбінованих з іншими матеріалами.

Так, листи профнастилу (до речі, вони можуть бути будь-якої висоти), розділені цегляними або бетонними стовпами або прикрашені кованими елементами, дадуть фору дорогим кам'яний або цегляним парканів, при цьому обійдуться набагато дешевше Так, листи профнастилу (до речі, вони можуть бути будь-якої висоти), розділені цегляними або бетонними стовпами або прикрашені кованими елементами, дадуть фору дорогим кам'яний або цегляним парканів, при цьому обійдуться набагато дешевше.
Тим, кому здається непривабливою внутрішня сторона паркану з рейками, можна порадити закрити рейки другим шаром профлиста. Таким чином, паркан буде красивим з обох сторін.

Паркани з профнастилу використовуються не тільки для огорожі житлових будинків, але і для захисту будь-яких об'єктів - магазинів, будівництв, дачних ділянок, парковок. Це ще раз доводить, що в багатьох випадках профнастил - це оптимальне поєднання ціни та якості.

Найвитонченіший варіант, який підходить людям витонченим і люблячим красу у всіх її проявах - зварні та ковані огорожі .

І ті й інші досить дорогі, але все ж зварні решітки виробляються масово в заводських умовах, тоді як кований паркан робиться лише за індивідуальним замовленням і ескізу, а значить, максимально розщедритися доведеться саме на такий ексклюзивний паркан.

Тим, кого не влаштовує повністю жоден варіант, рекомендуємо зупинитися на комбінованих огорожах, сконструйованих з різних матеріалів. Це дозволить домогтися оптимального поєднання ціни, якості та естетичності.

Рідко буває так, щоб вся ділянка повністю обносився одним парканом. Переважно буде відгородити будинок глухим міцним парканом лише з тих сторін, які виходять на вулицю або в «чисто поле», а ось фасад краще відкрити для захоплених поглядів, поставивши ажурну ковану або дерев'яну огорожу з красивими воротами. На кордоні з сусідньою ділянкою паркан краще зробити не надто високим і не глухим.

Жива огорожа - ближче до природи.

Серед всіх видів огорож осібно стоїть жива огорожа. Цей варіант трохи екзотичний для нашої країни і здається чимось ненадійним, «буржуйської» примхою. Насправді, якщо грамотно підібрати рослини і правильно з ними попрацювати, Ваш будинок буде захищений не гірше, ніж кам'яними стінами.

Хоча спочатку живоплоти (а з'явилися вони вперше у Франції ще в 17 столітті) були тільки елементом ландшафтного дизайну, і дуже важливим елементом: саме гарна жива огорожа дозволяє людині відчути себе в саду немов на лоні природи, ніякі сторонні матеріали не порушать рослинну ідилію. Не кажучи вже про те, що такий паркан може в прямому сенсі слова приносити плоди - якщо включити в нього плодові чагарники або дерева.

Щоб правильно підійти до створення живоплоту, потрібно знати кілька основних правил. Для початку потрібно визначити потрібну висоту огорожі - виходячи з цього Ви і будете підбирати рослини. Найнижчі огорожі називаються бордюрами - ними оздоблюють доріжки, клумби, а найвищі живі паркани іменуються шпалерами.

Найнижчі огорожі називаються бордюрами - ними оздоблюють доріжки, клумби, а найвищі живі паркани іменуються шпалерами

Рослини також можна вибирати залежно від того, яка огорожа Вам більше подобається: скажімо, м'яка або колючий, листопадна або вічнозелена, формована або вільно зростаюча, одно- або багаторядні. Основною вимогою до рослин стане їх тіньовитривалість, невибагливість, невелика однорідна листя. Для певних видів огорожі потрібно вибирати рослини, добре переносять стрижку або повільно зростаючі. Найчастіше для живоплоту беруть ліщина, смородину, іргу, шипшина, бузок, жимолость, плющ.
Задумуючи посадити навколо ділянки живопліт , Будьте готові до того, що вона потребує постійного догляду (особливо перші кілька років): потрібно буде рихлити землю, регулярно поливати, і, звичайно, підстригати чагарники. Стрижка рослин - найвідповідальніша справа, якщо зробити щось неправильно, то чагарники можуть почати чахнути, або викривити, або з'являться просвіти там і сям. У підсумку доведеться зрізати всі під корінь і почати вирощувати все спочатку. Якщо Ви не володієте повною мірою потрібними знаннями або боїтеся не впоратися, краще запросити фахівця або найняти садівника.

Наша компанія допоможе Вам зробити правильний вибір і проконсультує з будь-якого виду паркану, відповість на питання по будівництву огорож та встановлення воріт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама