Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Літня обрізка яблунь і груш

літня обрізка яблунь і груш дозволяє дозріваючим плодам отримувати більше сонячного світла і вентиляції, створює умови для кращого приросту плодових бруньок наступного року. Застосовується як основний метод обрізки для штучних форм плодових дерев, таких як кордони, шпалери, піраміди, віяла. Для яблуневих і грушевих дерев, вирощених в природному або кущовий стандарті, обрізку проводять взимку.
Обрізку дерев слід проводити, коли нижня третина нових бічних пагонів стала деревної і жорсткою. Це ознака, на який зручно орієнтуватися, щоб не пропустити терміни обрізки, так як дотримання термінів і регулярність обрізки дуже важливі в формовому садівництві. Зразкові терміни проведення обрізки - це початок-середина липня, хоча орієнтуватися потрібно на конкретні погодні умови і стан дерев.
Літня обрізка включає видалення молодих бічних пагонів, які досягли 15-20 см. Скоротіть нові пагони над третім листком, не рахуючи листя, які ростуть біля основи пагона і не мають розвинених нирок. Пагони менше 15-20 см не варто підрізати, так як вони, як правило, закінчуються ниркою і самі формуються в плодові гілки. Якщо залишити на втечу більше, ніж три листа, зростання нижніх нирок може бути пригнічений, і вони залишаться сплячими. Якщо залишити одну-дві нирки, то вони проростуть в цей же літо, що не є нашою метою. літня обрізка   яблунь і груш   дозволяє дозріваючим плодам отримувати більше сонячного світла і вентиляції, створює умови для кращого приросту плодових бруньок наступного року

Для кращого результату обрізку можна провести в кілька етапів. Спочатку обрізати пагони верхньої частини крони, через 5-7 днів - нижньої частини. Таким чином, ми посилимо харчування нижній частині крони і доб'ємося більшої ефективності при цій процедурі.
При сильному вторинному зростанні пагонів після обрізки наступну обрізку проводять у вересні. Якщо це постійна проблема, потрібно залишити втечу трохи довше, після цього вони будуть рости не так інтенсивно. Для якісного формування штучної крони садових дерев і підвищення врожайності, при інтенсивному зростанні після обрізки, можна застосовувати багатократну обрізку протягом усього вегетаційного періоду. Без цієї процедури дерева пускають багато пагонів, внаслідок чого втрачають форму, а зона плодоношення відсувається від основного стовбура.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама