Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скільки сохне піч після кладки? Пічник відповідає!

  1. Сушка - важливий етап
  2. Скільки води в печі?
  3. Глиняний замок - що це таке?
  4. За скільки висохне?
  5. Спосіб сибірських майстрів
  6. На закінчення

За професією я пічник. Кладкою вогнищ і камінів займаюся 28 років. За ці роки найчастіше я чую два питання: «Скільки грубка буде коштувати?». Друге питання: «Скільки вона сохне, перш ніж можна буде топити в повну силу?».

Питання насущні і хвилюючі замовника. У статті я розповім, скільки сохне піч після кладки.

Пічне справу - це не просто професія. Це спосіб життя, навіть сказати філософія. Під час монтажу я вникаю в усі тонкощі процесу. Намагаюся відчути кожну дрібницю, а не просто на автоматі виконувати роботу.

Я відповім на питання, скільки сохне піч, керуючись власним досвідом. У іншого майстра з іншими матеріалами і в іншому регіоні терміни будуть відрізнятися.

Сушка - важливий етап

Після установки грубки її потрібно висушити. Проводять сушку в м'якому тепловому режимі, до випарювання з кладки вологи.

Це важливий і непростий процес. Він лягати на плечі замовника або в рідкісних випадках на фахівця опалювача.

Скільки води в печі?

У щойно складеної печі укладено до 200 літрів води. А якщо конструкція велика, наприклад, мангального комплекс, рідини більше пів бочки.

А якщо конструкція велика, наприклад, мангального комплекс, рідини більше пів бочки

Волога міститься в розчині, на який кладеться цегла. У цеглинах, які потрібно промивати перед кладкою. У будь-якій деталі, яка миється після розпилу і тёскі.

Глиняний замок - що це таке?

Будь-муляр: професіонал або любитель, технолог керамічного виробництва і навіть дитина, яка ходить в гурток з ліплення, знають, що глина висихає при температурі 18 - 20 °. При більш низькій температурі глина теж висохне. Але вона довгий час буде перебувати в так званому кожемятном стані. Вона не буде світлішати і буде проминатися. За консистенцією буде схожа на сире м'ясо.

Коли цегла втягує в себе вологу з розчину спрацьовує глиняний гідрозамок. У цьому стані кладка може простояти довго.

Зовні вона здається сухою, а всередині залишається багато води. Якщо витягнути цегла буде видно, що в середині він темніше, ніж по краях.

За скільки висохне?

Будь гончарний майстер знає, що горщик перед випалюванням сушать 5-7 днів при температурі 18-50 °. При тому, що товщина горщика рідко буває більше 1 см.

Ширина цегли 12 см. Іноді кладка буває товщиною 14, 18, 26 см і більше. Тому перед повноцінної експлуатацією печі потрібно сохнути на щадять режимах.

Клієнтам я раджу через добу після зведення вогнища починати топити його маленькими партіями дров. Буквально 4-5 полешек. Робити це потрібно 2 рази на добу. Влітку протягом 8-10 днів, восени-Зіміної протягом 3-4 тижнів.

Спосіб сибірських майстрів

На початку кар'єри пічника я дізналася старий спосіб, як перевірити висохла піч повністю. Н ам потрібно відро води.

Н ам потрібно відро води

Біля свіжо складеної печі ставимо відро з водою. У приміщення повинен бути постійний протяг. Все в'юшки, дверцята, заслінки і кільця повинні бути відкриті. Температура в приміщенні повинна бути не менше 18-20 градусів.

Як тільки вода у відрі випаруватися, можна вважати, що грубка просохла. Волога з кладки пішла, а значить, відкрилися і глиняні замки.

На закінчення

Звичайно, набагато простіше піти і купити залізну буржуйку. І коштувати вона буде недорого, і приміщення буде прогрівати. Але різниця в якості тепла між цегляною піччю і металевої буде настільки ж велика, наскільки важче скласти цегляну, ніж купити готову.

Глиняний замок - що це таке?
За скільки висохне?
За ці роки найчастіше я чую два питання: «Скільки грубка буде коштувати?
Друге питання: «Скільки вона сохне, перш ніж можна буде топити в повну силу?
Скільки води в печі?
Глиняний замок - що це таке?
За скільки висохне?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама