Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Питома вага бетону В25 (марка М350)

  1. Класифікація за питомою вагою
  2. Пропорції і розрахунки
  3. Інші класифікації

Зміст статті:

Ні для кого не секрет, що бетон буває різних видів і підрозділяється на класи і марки виходячи з його характеристик. Так, міцність бетону на стиск позначається буквою М і відповідним цифровим коефіцієнтом (наприклад, М150, М250, М300 і т. Д.). Ці цифри позначають, скільки кілограм-сил може витримати 1см² бетону.

Також міцність позначається буквою В і відповідною цифрою, яка позначає тиск в МПа (мегапаскалях). Так, бетон класу В25, про який і йтиметься, може витримувати тиск до 25 мегапаскалей.

Так, бетон класу В25, про який і йтиметься, може витримувати тиск до 25 мегапаскалей

Класифікація за питомою вагою

Також бетон класифікують за питомою вагою. Ці цифри показують, скільки важить 1 м ³ бетону. За об'ємною вагою бетон підрозділяється на:

  • особливо важкий,
  • важкий,
  • полегшений,
  • легкий
  • і особливо легкий.

Треба сказати, що питома вага бетону В25, як і будь-якого іншого, може коливатися в залежності від марки цементу, з якого він виготовлений, а також від ваги використовуваних наповнювачів.

Пропорції і розрахунки

Якщо взяти, наприклад, стандартну пропорцію 1: 3: 4: 0,5 і бетон середньої пухкості, то об'ємна вага бетону В25 при такій пропорції становитиме приблизно 2,5 тонни Якщо взяти, наприклад, стандартну пропорцію 1: 3: 4: 0,5 і бетон середньої пухкості, то об'ємна вага бетону В25 при такій пропорції становитиме приблизно 2,5 тонни. Але, знову ж таки, це в тому випадку, якщо в пропорції вказані масові співвідношення матеріалів.

Якщо пропорція вказана, виходячи з розрахунку обсягу, то тут вже вага 1м бетону буде порахувати не так то просто, адже обсяг деяких матеріалів, наприклад, щебеню, може бути однаковим, а ось маса абсолютно різною, і все це робить свій вплив на процес замісу бетону .

Наприклад, якщо ми знаємо, що для виготовлення 1 м ³ бетону класу В25 потрібно взяти 319 кг цементу середньої пухкості, то при масової пропорції легко буде порахувати, який буде питома вага бетону В25. Якщо ж нам відома тільки об'ємна пропорція, то спочатку потрібно буде виміряти обсяг 319 кг цементу, а потім вже можна буде розрахувати і вага інших компонентів, і питома вага бетону.

Інші класифікації

Крім характеристиками міцності-вагових характеристик, бетон класифікують також за ступенем морозостійкості (позначається буквою F і відповідним цифровим коефіцієнтом) і водонепроникності (буква W і цифровий показник) Крім характеристиками міцності-вагових характеристик, бетон класифікують також за ступенем морозостійкості (позначається буквою F і відповідним цифровим коефіцієнтом) і водонепроникності (буква W і цифровий показник). все це має значення у виборі марки бетону для будинку . Також бетони поділяються за легкоукладальністю (позначається літерою П та цифрою).

Більш докладно про бетоні, його класифікації і бетонних сумішах в нашому видно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама