Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що таке кварцовий пісок: склад, характеристики, властивості, вага і щільність

  1. Що таке кварцовий пісок? Кварц - мінерал, кількість якого в природі є переважаючим. А кварцовий...
  2. Характеристики кварцового піску
  3. Основні властивості кварцового піску
  4. фізичні показники

Що таке кварцовий пісок?

Кварц - мінерал, кількість якого в природі є переважаючим. А кварцовий пісок - суміш, що отримується після дроблення кварцу, величина його зерняток може варіюватися від 0,05 мм до 3 міліметрів. Сипучий кварц можна отримати в результаті природного дроблення каменя або ж навмисного (штучним способом). У необробленому вигляді в складі піску зазвичай присутня маса домішок: карбонати, польові шпати та інші компоненти. Вони визначають забарвлення матеріалу. Наприклад, молочно-білий відтінок кварцового піску може свідчити про те, що він на 99% складається з кремнезему.

Склад кварцового піску

хімічний склад кварцового піску регламентується ГОСТом. Відповідно до цих норм, він повинен містити мінімум 95% оксиду кремнію, домішок глини не може бути більше 1%, допускається присутність заліза в межах 1%, а вологість кварцового піску повинна бути в межах 10%.

Характеристики кварцового піску

Основною відмінною характеристикою кварцового піску є те, що це мономинеральной суміш. Така особливість визначає цінність матеріалу як промислова сировина. Незначне присутність домішок в складі дозволяє створювати скло, головною перевагою якого б була висока прозорість.

Друга важлива характеристика кварцового піску - межзерновая пористість. Якщо проводити порівняння піску з кварцу з іншими матеріалами, то можна сказати, що він забезпечує оптимальну грязеемкость. Тому його часто використовують в якості фільтруючого матеріалу. Особливо з огляду на високу зносостійкість кварцового піску.

Основні властивості кварцового піску

хімічні показники

Особлива кристалічна структура матеріалу визначає його міцність і стійкість до впливу кислотних і лужних речовин. А оптимальний хімічний склад і високі показники тугоплавкости, твердості роблять його пожежобезпечним і вогнетривким.

Пісок з кварцу відноситься до діелектриків, проявляє інертність до більшості хімічних елементів.

фізичні показники

Виділяють такі властивості кварцового піску за цим критерієм:

  • дробильність - 0,3;
  • стираність - 0,1;
  • 1 клас використання за радіоактвності;
  • твердість - 7 (за шкалою Мооса);
  • висока морозостійкість кварцового піску: не боїться перепадів температур;
  • насипна щільність (питома вага кварцового піску) - 1300-1500 кг / м3.

Важливою характеристикою вважається саме щільність піску. Орієнтуючись на неї, можна визначити оптимальні місця зберігання сировини, відповідні способи його транспортування, а також переміщення за допомогою відповідного оснащення.

щільність кварцового піску різних видів має різні показники. Зазвичай її величина залежить від складу, зернистості, фракції, а також наявності включень, що визначають технічні характеристики суміші. Щільність кварцового піску буває реальною (інша назва - насипна) і умовна (інша назва - справжня). Останню можна визначити тільки лабораторними методами, що дозволяють дізнатися максимально точний показник, але на практиці цей вид щільності зазвичай не розглядають. У звичайних умовах враховують щільність саме насипну.

Існує два різноманітних варіанти визначення щільності. Насипну розраховують, визначаючи відношення маси сировини (в сипучому стані) до його об'єму. У цей показник враховані міжзернові повітряні простори, а також пори частинок суміші. Виходить, що показник може варіюватися від вологості.

Дійсну густину відносять до постійних величин, оскільки її розраховують, визначаючи ставлення матеріалу в абсолютно щільному стані до його об'єму. В цьому випадку вологість не робить ніякого впливу на показник. На його мінливість може тільки впливати різниця молекулярної структури або хімічного складу сировини. Насипна щільність зазвичай менше істинної.

Непрямі критерії міцності сировини - твердість, дробильність, а також стирання. Щоб дізнатися ці показники, частинки суміші відчувають на стирається металевому крузі, що обертається. Також практикують такі методи: еталоном дряпають зерно, після чого процедуру проводять в зворотному порядку; механічним способом стискають ті чи інші фракції.

Існує класифікація піску і по величині його зерен. Фракційний склад визначає цінність і сферу використання сировини.

Виділяють такий діапазон фракцій матеріалу:

  • пилоподібний: величина частинок не перевищує 0,1 міліметр;
  • дрібнозернистий: діапазон розмірів знаходиться в межах 0,1-0,25 міліметрів;
  • середньозернистий: розмір зерняток варіюється від 0,25 до 0,5 міліметрів;
  • крупнозернистий: величина може складати від 0,5 до 1, а іноді і 3 міліметрів (частки такої величини часто називають кварцовою крихтою).

Пилоподібний кварцовий пісок, так само як і склад дрібної зернистості, зазвичай використовують для створення матеріалів будівельного призначення. Наприклад, з сировини цього виду виготовляють: фарбувальні суміші, шпаклівки, штукатурки різного призначення, матеріали з абразивними властивостями, затирання, найрізноманітніші суміші.

Середня фракція кварцового піску затребувана для фільтрувальних цілей, піскоструминних робіт, очищення рідин, виготовлення сумішей будівельного призначення, розчинів з бетону, створення наливних підлог. Вона потрібна для виробництва декоративних штукатурок, що використовуються для оформлення фасадних та інтер'єрних поверхонь. Також за допомогою неї засипають поверхню будівельних майданчиків, втілюють творчі ідеї в ландшафтному дизайні.

Їх крупнозернистого сировини створюють блок з бетону, виробляють плитку, що використовується в оформленні тротуарів, а також застосовують його для декорування ландшафтів. Частково матеріал затребуваний і в фільтрувальних роботах.

Частково матеріал затребуваний і в фільтрувальних роботах

Плитка з кварцу

Незалежно від фракції кварцовий пісок активно використовують в хімічній, ливарної, а також скляної промисловості.

Про видобування і виробництві кварцового піску читайте тут .


Що таке кварцовий пісок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама