Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка Двоклавішний вимикача світла своїми руками

  1. Основна частина монтажу

двоклавішний вимикач світла являє собою дві незалежні одинарні конструкції, суміщені в одній коробці. Призначення полягає у включенні / виключенні двох електроприладів з одного місця. вимикач встановлюють в одному приміщенні з одним або двома видами освітлення або на окремій території, що веде до двох сусідніх кімнатах. Так, пристрій монтують при процесі установки люстри з різними лампочками, люстри і безлічі галогенних лампочок в тій же спальні, і штучних джерел світла у ванній і туалеті.

встановлюють

Щоб установка Двоклавішний вимикача світла пройшла успішно, потрібно попередньо підготувати наступні механізми та прилади:

  • Позначити відповідними кольорами фазу і нуль, що йдуть від щитка
  • Знайти за допомогою індикатора фазу в разі одноколірної проводки
  • Знеструмити дроти після їх визначення
  • Перевірити, щоб дроти спускалися до вимикача і проходили через зафіксований підрозетник

Потрібно пам'ятати, що вимикач підключають, користуючись розподільчої коробкою, в якій розташовуються мережеві дроти. У разі, коли здійснюють підключення відразу до декількох видів електроосвітлювальних приладів, потрібно просто підвести кабелі до вказаних місцях з'єднання. Такі місця позначаються на схемах точками.

Також важливо спочатку провести укладку і фіксацію проводки, а потім робити підключення.

Основна частина монтажу

Завжди установка Двоклавішний вимикача світла вимагала одного і того ж:

Кінці 3-х проводів з коробки, що не перевищують в довжину 10 см кожен, обрізати від ізоляції на 1-1,5 см. Підключити до клем вимикача. Фазу підключають до клеми «L», а всі інші дроти до клавіш, які ви хочете задіяти для певних секцій.

Фазу підключають до клеми «L», а всі інші дроти до клавіш, які ви хочете задіяти для певних секцій

якщо люстра є модульною, то слід зробити перемичку з проводка і встановити між двома частинами вимикача.

Вимикач має 2 ключа. Нульовий і заземлення проводу йдуть до секцій безпосередньо, фаза через вимикач.

Щоб зробити електромонтаж підключення освітлювального приладу до вимикача необхідно зробити наступне:

Всі дроти від стелі і люстри, вибрати відповідні, промарковані і скрутити їх. Нульовий від люстри до нульового від стелі і т.д.

Якщо десь проводів більше, наприклад, від люстри, тоді вони парами розподіляються заздалегідь на секції. Після чого кожна з них підключається тільки до одного з проводів-фаз. Всі пари при цьому з'єднуються з нульовим проводом.

Випадок з 4-я проводами вказує на те, що серед них їсть заземляющий, позначений, як «PE» або жовто-зеленого відтінку. Його потрібно скрутити. Якщо ж такого немає, то провід від стелі, ізолюється.

Увага

На випадок, якщо у вас виникають складнощі, з установкою вимикачів, цю послугу ви можете легко замовити в нашій компанії . Наші майстри, зроблять все швидко і якісно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама