Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Термін придатності піни монтажної: що відбувається з піною з часом

  1. Що являє собою монтажна піна?
  2. Які якості необхідно враховувати?
  3. Умови застосування та зберігання монтажної піни
  4. Термін зберігання піни
  5. Скільки матеріал може зберігатися в балоні

Термін придатності піни монтажної важливий хоча б тому, що від якості вихідного матеріалу залежить якість проведених робіт. Давайте розберемося, як довго і за яких умов зберігається ця речовина.

Що являє собою монтажна піна?

Монтажною піною називають поліуретанові герметики, які використовують при проведенні будівельних і ремонтних робіт. Поліуретанова піна за хімічним складом являє собою форполімер ізоціаната і полиола.

Властивість форполимера в тому, що молекули речовин вже почали реакцію один з одним, але завершиться вона освітою поліуретану вже в процесі затвердіння в умовах вологості повітря або вологості поверхні, на яку наноситься. Тобто для затвердіння цей форполімер бере вологість з навколишнього середовища. Про те, як використовувати цю властивість для прискорення робіт, читайте нижче.

Про те, як використовувати цю властивість для прискорення робіт, читайте нижче

Які якості необхідно враховувати?

Піна показала себе надійним захисником від проникнення вологи та холоду або ж, навпаки, від втрати тепла внутрішнього приміщення. Вона ідеально заповнює порожнечі і сприяє герметичності стиків при установці вікон, наприклад, дверей і інших вбудованих або врізаються конструкцій. Вона також досить добре виконує функції звукоізолюючого матеріалу.

Цей матеріал славиться своїми винятковими адгезійними якостями - він міцно зчіплюється з більшістю матеріалів. Виняток становлять поліетилени, тефлон, силікон і промаслені поверхні - зчеплення на них буде гірше.

Ефект заповнення відбувається за рахунок того, що при випускання з балона складу збільшується в 20-50 разів, ефективно заповнюючи порожнечі в процесі свого розширення. Робота з нею вимагає швидкості, заповнення відбувається за лічені хвилини і одного балона зазвичай вистачає на довгі і глибокі щілини.

Як вже говорилося, затвердіння піни відбувається під впливом вологості повітря. Зазвичай повне затвердіння відбувається по витікання діб з моменту проведення робіт.

Якісний герметик буде розширюватися ще протягом кількох годин після нанесення, усадку ж і зазори дає неякісний матеріал - все це слід враховувати при виборі товару в магазині.

Залежно від призначення використання, слід також при виборі звертати увагу на горючість ізолюючої піни. Вона може бути, наприклад, самозатухаючим або ж і зовсім мати протипожежні властивості. Але також є моделі, які є горючими.

Негорюча піна має позначення B1, вона має більш високу вартість. Тривало тліючі склади маркуються як B2, а горючі - як B3.

Умови застосування та зберігання монтажної піни

Умови зберігання монтажної піни і її застосування досить чітко позначені виробниками. Так, застосування цього матеріалу вимагає певної, помірної вологості повітря і температурного діапазону вище нуля, оптимально від +5 ˚C до + 30˚C.

Навіть якщо на упаковці вказано, що застосування розраховане на всепогодні умови, потрібно пам'ятати, що невідповідні вологість і температура - це ті чинники, які можуть вплинути на зчіплюваність матеріалу з поверхнею і термін застигання. Наприклад, при температурах нижче + 5 градусів якість піни буде ніздрюватим, прозоро-зпузирчастий, при затвердінні колір буде ближче до коричневого, а сам матеріал буде відрізнятися крихкістю.

Як раніше вже говорилося, кінцевим фактором затвердіння піни є певна вологість. Таким чином, нанесення води на поверхню матеріалу і саму піну з розпилювача може прискорити утворення поліуретану - затвердіння самої піни. Зразкова витрата становить 40 мл води на 750 мл ємності балона з монтажним матеріалом.

Розпорошите воду на поверхню матеріалу перед нанесенням піни, потім розпорошите її на тільки що нанесений шар піни. Якщо піна наноситься в кілька шарів - обприскуйте кожен шар. На свіжонанесеному матеріалі не повинно залишатися крапель води - обмежуйте сприсківаніе, стежачи за поглинанням вологи. На ній не повинно залишатися крапель.

Потрібно також пам'ятати, що нестача вологості - може вплинути на затвердіння і привести в подальшому, навіть через кілька місяців, до її розширення. І, навпаки, якісно застигла піна буде згодом стійка до вологи, реагентів, впливу шкідників, але тільки не до ультрафіолету!

Важливо розуміти, що і після монтажу піна теж вимагає певних умов: вона не любить попадання прямих сонячних променів. При покупці уточнюйте у консультантів або в інструкції стійкість матеріалу до впливу ультрафіолетових променів. Згодом руйнуватися під променями буде будь-яка монтажна піна.

Вам напевно вже доводилося бачити, що свіжа піна виглядає білою, бежевою або світло-жовтого, під променями сонця вона стає темно-жовтої і незабаром починає руйнуватися, кришитися, порушуючи ізоляцію, герметичність зазорів і стійкість вбудованого вироби (вікна або вентиляції, наприклад). Це означає, що змонтований матеріал також вимагає додаткового захисту, щоб служити довше і виконувати довгий час свої утеплюють і ізолюючі функції.

Найчастіше незахищений шар монтажної піни починає руйнуватися протягом 1-2 років, максимум - чотирьох. Для захисту спіненого шару застосовують різні методи - шпатлювання (на вибір: морозостійка штукатурка, рідкі пластик або скло, замазка), монтажний скотч (дешево, але некрасиво і недовговічне), покриття лакофарбовими матеріалами (хороше зчеплення з цим изолятом дають акрилатні склади) і захист іншими матеріалами поверх спінених швів.

Термін зберігання піни

Зберігання монтажної піни має свої обмеження. Термін у кожного виробника і виду може відрізнятися. В середньому максимальний термін придатності має діапазон 1-1,5 року. Після його закінчення піна в балоні ущільнюється, стає в'язкою, що ускладнює її використання.

Потрібно пам'ятати, що відразу ж при упаковці в балоні починає відбуватися хімічна реакція і, наприклад, зберігання балона при надмірно високій температурі може скоротити термін придатності матеріалу. А низька температура, навпаки, сприятиме кращому зберіганню.

При зберіганні на мінусових температурах склад стає більш в'язким, що ускладнює використання, тому перед вживанням балон краще потримати в теплому приміщенні, відігріти, помістивши, наприклад в теплу (!) Воду і періодично струшувати. Нагрівання високими температурами абсолютно виключається - це може підвищити тиск газу, що витісняє піну, і привести до розриву упаковки.

Термін придатності зазвичай вказується від дати виробництва, її можна подивитися на дні балона.

Скільки матеріал може зберігатися в балоні

Монтажна піна - це хімічна речовина і навіть в балоні, відразу після випуску, в ньому починають йти процеси полімеризації, з'являється в'язкість, поступово втрачаються властивості.

Багато що залежить від якості складу. Але бажано використовувати матеріал до закінчення терміну придатності, ідеально в перші 5-6 місяців з дня виробництва.

Якісна сировина не втрачає своїх властивостей навіть і по закінченню вказаних термінів, але гарантії на це виробник вже не дає, тому краще використовувати свежепріобретенном матеріал, який буде мати всі ті властивості, які він повинен мати.

Оскільки самі якості цього матеріалу засновані на діючій хімічної реакції, ретельно підходите до вибору продукту - читайте інструкцію перед покупкою, перевіряйте умови використання, дату виготовлення. Все це в кінцевому рахунку буде впливати на результат проведених робіт.

Що являє собою монтажна піна?
Які якості необхідно враховувати?
Що являє собою монтажна піна?
Які якості необхідно враховувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама