Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Харків заполонила реклама наркотиків: на будинках, парканах і в мережі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

17 лютого 2017, 6:35 Переглядів:

Оголошення. Фото: Yablor.ru.

Харків всі стрімкіше потерпає від епідемії мережевої торгівлі наркотиками. Всього за три роки про нове значення слів "скарб" і "закладка" дізналися всі від малого до великого, наркодилери створили незліченну кількість сайтів-вітрин зі своєю продукцією, а всі старання поліції припинити хаотичну торгівлю нагадують боротьбу з вітряними млинами.

На місцевих форумах ми відшукали чимало хвилюючих відгуків харків'ян, які зіткнулися з мисливцями на закладки. "Живу в приватному секторі, біля паркану - зеленка, ростуть дерева і кущі. Майже кожен день доводиться вибігати вечорами і ганяти то малоліток, які намагаються ямку для закладки викопати, то тих, які вже чогось намагаються знайти", - пише місцевий житель на форумі.

У той же час не всі готові проганяти любителів дурману. "Повертаюся додому близько 19:00 і спостерігаю, як до мого під'їзду під'їхала машина. Вийшли хлопці, забрали щось під козирком і поїхали, причому зробили все дуже швидко. Дуже страшно, коли біля твого під'їзду розгулюють наркомани, адже у мене двоє дітей ", - розповіла нам мешканка Холодної Гори Наталія Скічко.

Щоб оцінити масштаби проблеми з закладками, досить лише озирнутися навколо під час прогулянки - написи з рекламою Спайс, "солей", "фена", інших синтетичних наркотиків і контактами в скайпі або соцмережах красуються на парканах і будинках. А в мережі - десятки сайтів і форумів, де можна зробити замовлення. Там є прайси з докладним описом продуктів, вироблених ефектом і цінами. Сплативши потрібний товар за реквізитами, клієнт отримує адресу з "скарбом".

"Закладки розносять в 4: 00-5: 00, коли люди сплять і на вулиці темно, тому обчислити їх дуже важко. Закладають в основному в житлових будинках, щоб була прив'язка до адрес. Простіше зловити тих, хто забирає. Був випадок, коли люди побачили, як хлопці шукають скарб, викликали наших і хлопці якраз нагодилися, затримали на місці злочину ", - розповідає патрульний поліцейський Денис Музика.

Правоохоронці запевняють: затримання любителів дурману - не рідкість. В середньому раз на два тижні, а то й частіше, в руки поліції потрапляє або св, або клієнт. Але залучити їх до відповідальності - завдання майже нездійсненне. По-перше, їх дії часто кваліфікують не як збут, а як зберігання. Іноді за підсумками експертиз слідчі отримують довідки про те, що вилучене ними речовина не є особливо небезпечним наркотичним з точки зору закону.

Свої послуги дилери рекламують, вказуючи на стінах будинків контакти в соцмережах

"Хіміки постійно комбінують, щоб всі ці мікси і" солі "залишалися в рамках закону. Адже варто змінити хоча б трохи хімічну формулу речовини, як з забороненого воно перетворюється в легальне", - розповідає начальник відділу УБНОН облУНП Микола Маскаль.

За його словами, різке зростання наркоторгівлі зумовлена ​​економічною ситуацією в країні і, як наслідок , Бажанням молодих людей заробити легкі гроші . Наркобізнес, каже Маскаль, на місці не стоїть і весь час еволюціонує.

"У криміналістиці є таке поняття, як" особистість злочинця ". Раніше наркодилер, як правило, був дорослим чоловіком, неодноразово судимим, який або сам вживає наркотики, або пройшов шлях наркомана. Зараз же злочинець - це звичайний, на перший погляд, молода людина , з вищою освітою, що сидить за комп'ютером, носить окуляри ", - характеризує правоохоронець. У поліції цей бізнес називають мало не геноцидом, адже про потенційну шкоду синтетичних речовин можна лише здогадуватися.

ПОТРІБЕН КОНТРОЛЬ І БОРЦІ

У поліції кажуть: боротися з новими тенденціями в наркообігу слід відразу на декількох фронтах. По-перше, слід посилити контроль кордонів, адже дрібні закладки - це наслідки того, що вже давно зайшло в нашу країну великими партіями. Потрібно змінити і законодавство: дилери користуються відсутністю законів, які б регулювали їх діяльність в мережі, де вони рекламують дурман. Також потрібно прописати закон так, щоб навіть зі зміненою формулою ці речовини потрапляли під визначення "наркотик".

"Ми ведемо відчайдушну боротьбу, але раніше нас з наркозлочинністю боролися 126 співробітників, тепер на передовій - всього 21. А кількість збувальників постійно зростає", - сказав начальник відділу УБНОН облУНП Микола Маскаль.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Харків заполонила реклама наркотиків: на будинках, парканах і в мережі". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Максим Іванов

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама