Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Олександр Самсонов: За роботою збиральної техніки стежимо кожні дві хвилини

Олександр Самсонов став керівником Департаменту ЖКГ та благоустрою Москви в кінці листопада

Олександр Самсонов став керівником Департаменту ЖКГ та благоустрою Москви в кінці листопада. У своєму першому в новій посаді інтерв'ю він розповів mos.ru , Чи готове місто до триметровим заметах снігу, як влада стежать за якістю роботи московських двірників і що можна зробити зі старої асфальтової крихти.

- Олександре Михайловичу, розкажіть трохи про себе. Як ви прийшли в сферу ЖКГ і в чому бачите мету своєї роботи?

- В департаменті ЖКГ я працюю з 2012 року. Головна мета на посаді керівника - добитися того, щоб добре налагоджена система комплексу міського господарства продовжувала працювати без збоїв. Тут працював і працює великий колектив професіоналів, який вибудовував цю систему кілька років. І наше спільне завдання - підтримувати її в гідному стані.

- Вас призначили керівником Департаменту в найгарячіший сезон - перед зимою і снігопадами. Як будете боротися за те, щоб столичним автомобілістам і пішоходам було комфортно пересуватися вулицями?

- Всі наші служби готові до зими. Уже кілька років в місті успішно застосовується нова технологія прибирання вулиць, яка виправдала себе навіть в особливо сніжну зиму. Пам'ятайте, сезон-2012/2013, коли в Москві випало більше трьох метрів снігу?

У той рік сніг обрушився і на інші європейські столиці, хоча його було набагато менше, ніж в Москві, там траплялися численні дорожні колапси. У нас же збоїв не було. Я сподіваюся, що і цю зиму відпрацюємо так само чітко.

До несприятливих погодних умов ми завжди готуємося заздалегідь. На віддаленому доступі працює кілька метеостанцій, які аналізують напрямок руху снігових хмар. Сім метеостанцій діє на МКАД. Вони фіксують температуру дорожнього полотна, повітря та інші параметри. При низьких температурах і опадах проводимо обробку особливо небезпечних ділянок - мостів, естакад, а також заздалегідь обробляємо вулиці реагентами.

У Москві працюють 56 стаціонарних і 145 мобільних снеготаялок. Їх загальна продуктивність досягає 550 тисяч кубометрів на добу. На випадок якщо через сильний сніг виникнуть складності з рухом на ділянках поблизу підйомів або спусків на МКАД і в Тіна, в нашому арсеналі є спеціальні тягачі, які оперативно допоможуть водіям великовантажних машин впоратися з важкою ділянкою дороги.

Окрема тема утримання дорожнього господарства - регламент прибирання транспортно-пересадочних вузлів, так званих ТПУ. Справа в тому, що це найбільш складні об'єкти. Ми плануємо виділити ТПУ в окрему категорію об'єктів дорожнього господарства з більш інтенсивної прибиранням.

При рясних снігопадах ми можемо залучити до 18 тисяч одиниць техніки

- Скільки зараз в Москві снігоприбиральних машин?

- При рясних снігопадах ми можемо залучити до 18 тисяч одиниць техніки. Це самоскиди для вивезення снігу та інші важкі машини. В основному це нові сучасні механізми, закупівлі 2013-2015 років. Але ж мова не тільки про екстрену прибирання вулиць. Коли снігу немає, в постійній роботі перебувають підмітальні машини, вакуумні пилососи, засоби малої механізації.

- А були закупівлі нової техніки в цьому році?

- Так, в цьому році ми придбали в лізинг сучасну техніку - більше 1800 одиниць. Це і снігозбиральні машини, і розподільники реагентів, і багато іншого.

Інформація про пересування техніки раз в дві хвилини надходить в єдину диспетчерську систему

- Вся ваша техніка обладнана системою ГЛОНАСС. Це допомагає в її роботі?

- Так, результат системи дуже хороший. Вона дозволяє повністю контролювати вихід техніки. Інформація про її пересування раз в дві хвилини надходить в єдину диспетчерську систему (АСУ ОДС).

- А на двірників, як на даішників, трекери або відеореєстратори вішати не плануєте?

- Питання застосування персональних пристроїв ГЛОНАСС (трекерів, маяків) поки лише обговорюється.

- Ви говорили про розподільниках реагентів. У попередні роки москвичі скаржилися на двірників, які розкидають їх занадто багато і мало не вручну. портал "Наше місто" був завалений скаргами. Вдалося з цією проблемою впоратися?

- Ми активно боремося з подібними подіями. Для розкидання реагентів використовуються спеціальні візки-дозатори.

В цілому на скарги з порталу «Наше місто» Департамент ЖКГ реагує швидко і жорстко. Для розбору кожного випадку створюється комісія. В середньому обробка одного повідомлення жителя займає шість робочих днів при регламентних восьми.

Але більшість проблем вирішуються протягом трьох-чотирьох днів, деякі негайно - в день звернення.

- У Москві, на відміну від Пітера, не поширені знаки «чет-непарне», щоб звільнити місце для прибирання снігу. Чи планує місто використовувати такі знаки?

- У Москві застосування такої практики не представляється можливим через наявність на вулицях великої кількості транспорту, який займає як ліву, так і праву сторону дороги.

У нас діє інша система: робочі ручного прибирання зрушують сніг на середину вулиці. Після цього техніка забирає його і вивозить на снегосплавільние пункти.

- А як щодо збирання дахів? Починається сезон бурульок.

- У Москві зараз налічується 16,5 тисячі скатних дахів. Для того щоб їх очистити, створено 4,5 тисячі бригад загальною чисельністю понад 16 200 осіб. І кожен з цих фахівців пройшов щорічне медичне обстеження, курс навчання безпечним методам роботи на висоті. У розпорядженні робітників весь необхідний інвентар. Це запобіжні пояси, страхувальні мотузки, нековзна взуття та рації. Бригади повністю підготовлені, щоб забезпечити безпеку городянам цієї зими.

- Розкажіть про ДБУ «Житловик». Систему почали створювати ще в 2013 році, на якому етапі проект?

- У нас на сьогоднішній день створено 126 ДБУ «Житловик» у всіх районах міста, причому 90 вже працюють власними силами і в повному обсязі. 36 ГБУ почне свою діяльність з січня 2016 року.

Ми вважаємо, що «Житловики» досить ефективні. Сьогодні вони обслуговують 16 тисяч дворів і стільки ж будинків, три тисячі озеленених територій і більше 30 мільйонів квадратних метрів дорожнього господарства. Це величезні обсяги, і ГБУ зі своїм завданням справляються. На роботу в ГБУ районів прийнято понад 93 тисяч осіб.

- Чи планується все ДЕЗи замінити на ДБУ «Житловик»?

- ДБУ «Житловик» - це і є правонаступник ДЄЗів і ГУ ІС.

- Велика частина роботи Департаменту ЖКГ - це ремонт доріг. Розкажіть про плани на наступний рік.

- У 2016 році ми плануємо відремонтувати 11,5 мільйона квадратних метрів асфальту. Дорожня розмітка буде нанесена на площі 2,6 мільйона квадратних метрів, це майже чотири тисячі об'єктів вулично-дорожньої мережі міста. Всю розмітку нанесуть до 15 червня.

Закордонних матеріалів при виробництві асфальту не використовуємо

- Ми чули, що у Департаменту ЖКГ є цікава економічна система: коли йде ремонт доріг в старій Москві, знімається асфальт, переробляється в крихту і використовується для створення грунтових доріг в Тіна. Це так?

- Така система діє з моменту приєднання нових територій до столиці. Асфальт - це власність міста, і крихта, яка виробляється в ході ремонту, теж. У Новій Москві досить багато доріг, які потребують догляду.

Крихітка не застосовується повторно в технології виготовлення асфальтно-бетонної суміші, оскільки це знизить якість покриття. Вона спрямовується на відсипання ґрунтових сільських доріг. Робота буде продовжена і в наступному році. Ми надаємо цьому великого значення і використовуємо всю крихту, яка утворюється в ході ремонту.

- Який асфальт використовується зазвичай в Москві?

- В межах міста, в промзонах, побудовані чотири асфальтових заводи: один на Горобинової вулиці в Західному окрузі, три - на Мелітопольської, в ЮАО. Це муніципальна власність.

У списку матеріалів, які використовуються для підготовки асфальтно-бетонного покриття, нерудні матеріали, отримані з регіонів Росії. Будь-які закордонні матеріали не використовуються. Поки заводи повністю задовольняють потреби міста, але в подальшому планується будувати нові підприємства.

Як ви прийшли в сферу ЖКГ і в чому бачите мету своєї роботи?
Як будете боротися за те, щоб столичним автомобілістам і пішоходам було комфортно пересуватися вулицями?
Пам'ятайте, сезон-2012/2013, коли в Москві випало більше трьох метрів снігу?
А були закупівлі нової техніки в цьому році?
Це допомагає в її роботі?
А на двірників, як на даішників, трекери або відеореєстратори вішати не плануєте?
Вдалося з цією проблемою впоратися?
Чи планує місто використовувати такі знаки?
А як щодо збирання дахів?
Систему почали створювати ще в 2013 році, на якому етапі проект?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама