Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як розмножити виноград живцями, листям і відводками

  1. Терміни та правила розмноження Вживання плодів винограду давно стало традицією багатьох народів світу....
  2. розмноження насінням
  3. розмноження відведеннями
  4. живцювання

Терміни та правила розмноження

Терміни та правила розмноження

Вживання плодів винограду давно стало традицією багатьох народів світу. Ягоди не тільки їдять свіжими, але і сушать, роблячи родзинки, піддають термічній обробці, використовують для приготування алкогольних напоїв.

Щоб прикрасити свій сад зеленими ліанами і в майбутньому отримати багатий урожай смачних ягід, недостатньо вирощувати в ньому одну рослину. Просту процедуру, метою якої є отримання саджанців, зазвичай проводять навесні або восени. Отримані нові культури нічим не відрізняються від материнської лози. Якщо створити для них сприятливі умови і забезпечити хороший догляд, чубуки і відростки починають плодоносити вже на 3-й рік.

Оскільки насіннєвий спосіб не дозволяє зберегти всі характеристики основного рослини, його використовують рідко. Тому розмноження винограду влітку найчастіше проводять за допомогою відводків або живця. Тільки садівникові необхідно буде вирішувати, як краще всього розмножити виноград влітку одним з двох найбільш поширених способів.

Відео «Як і коли вкорінювати живці винограду?»

У цьому відео експерт поділиться порадами по укоріненню живців винограду.

розмноження насінням

Насіннєве розмноження найчастіше виправдано під час виведення нових сортів з різними якостями. Тому даний метод хороший для селекції, але не для приватного садівництва. Якщо спробувати провести розмноження свого винограду насінням, то плодів не варто очікувати занадто швидко. До того ж вони будуть істотно відрізнятися від ягід батьківської рослини (за кольором, смаком і іншим характеристикам).

розмноження відведеннями

Самостійне розмноження улюбленого винограду відводками дає можливість заощадити гроші, які були б витрачені на покупку саджанців. Для їх отримання вибирається материнський кущ, який є здоровим і має високу ступінь плодоношення. Варто оглянути його нижні пагони на предмет відсутності подвял листя або кінчиків.

Простий і перевірений на практиці метод - це розмноження винограду відводками влітку, так як всі роботи зможе провести навіть початківець і малодосвідчений садівник. Навесні, коли прокинулися після зими рослина приступає до нарощування батогів, слід прикопати землею найбільшу гілку.

Поливати культуру радять розчином стимулятора коренеутворення. Використання такого препарату допоможе швидше наростити кореневу систему.

В процесі прікапиваній пам'ятайте про те, що не можна відокремлювати дочірнє рослина від материнського, поки воно не буде повністю сформовано. Поки відведень не має власного коріння, всі корисні речовини він отримує від материнського куща.

Якщо прикопки влітку була проведена правильно, то вкоренитися нова культура зможе протягом місяця. Коли будуть отримані нові рослини з відокремленої і міцною кореневою системою, їх можна буде розсадити. Якщо садівник вирішив, що його рослина має розмножуватися відводками, йому потрібно підготуватися до отримання невеликої кількості саджанців (на відміну від живцювання).

Мало знати, як прикопати виноград для розмноження, необхідно мати інформацію про подальшому догляді, який складається в регулярному поливі відводків, в також розпушуванні землі навколо них.

Мало знати, як прикопати виноград для розмноження, необхідно мати інформацію про подальшому догляді, який складається в регулярному поливі відводків, в також розпушуванні землі навколо них

живцювання

Тепер ви знаєте, як правильно розмножити виноград відводками. Однак існує ще й живцювання. Зазвичай посадковий матеріал заготовляють навесні або восени. Можна запланувати процедуру на осінь, отримавши живці в процесі обрізки, проведеної після опадання листя. Хорошим вважається твердим держак, покритий світло або темно-коричневою корою.

Перед тим як розсадити виноград у вигляді молодих саджанців, живців слід укоренити в тирсі, грунті або воді. У першому випадку контейнер з ними розміщують на радіаторі опалення, зволожуючи тирса 1 раз в 5 днів. Коріння повинні з'явитися через 3 тижні. Можна використовувати живильну землю низькій кислотності, яку насипають в пластикові горщики або розрізані навпіл пляшки, додаючи перегній, торф і пісок. Іноді черешки поміщають в банку з водою, висаджуючи їх в окремі ємності, коду коріння виростуть до 1,5-2 см.

Відео «Як і коли вкорінювати живці винограду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама