Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дівочий виноград восени

Дуже декоративно виглядає дівочий виноград восени, коли його листя забарвлюється в багряні тони. Колір листя має бордово-малинове забарвлення і здається, що листя світяться в променях осіннього сонця.

Неймовірне і абсолютно приголомшливе видовище, тому що таких відтінків кольору не дає жодна рослина. Дівочий виноград (Parthenocissus) - це кучеряве листопадні рослини, які використовують для вертикального озеленення стін, садових альтанок і інших будівель.

Трійчастого листя дівочого винограду восени набувають чарівну червонуватого забарвлення. Квіти у дівочого винограду дрібні, утворюють колосоподібні верхівкові кисті. Плоди - темно-сині ягоди.

Дівочий виноград належить до сімейства виноградні, класифікаційний ознака - ліана. У висоту рослина може досягати 10 метрів і володіти діаметром крони до 6 метрів. Період цвітіння - травень-липень.

Вирощування.
Лозу дівочого винограду висаджують восени або навесні, в березні-квітні, на глибину 50 см. Ямку викопують поруч зі стіною або деревом, а грунт збагачують органічними речовинами.

Для висаджування, найкраще, підійде сонячний ділянку, хоча дівочий виноград може рости і в півтіні. Коріння потрібно брати разом з грудкою землі і прив'язувати молоді рослини до опор.

Верхівки молодих пагонів слід обрізати, а навесні рослини підживлювати азотними добривами. У посушливий період рослині необхідний рясний полив. Деякі види цієї ліани взимку потрібно вкривати плівкою або нетканим матеріалом.

За 2 - 3 роки дівочий виноград своїм листям закриє будь непривабливе місце і зробить його привабливим. Вусики винограду здатні чіплятися практично за будь-яку поверхню, але перші два роки рослина необхідно підв'язувати.

Розмножувати рослина найкраще насінням, але можна також живцями і відводками.
Рослина може вражатися борошнистою росою, для боротьби з якою використовують фунгіцид, який містить сірку.

Взимку рекомендується обробка проти кошенілі препаратом, на основі мінеральних масел. Для боротьби з сизуватими плямами на листках, використовують препарати, що містять мідь.

Види і сорти.
У виду китайського походження Parthenocissus henryana лазять висхідні стебла, зелені, в пурпурову і білу цятку листя з п'яти зубчастих по краю пластинок. Цей вид слід висаджувати в півтіні, так як під прямими сонячними променями листя можуть поблекнуть.

Батьківщиною виду Parthenocissus quinquefolia вважаються Сполучені Штати Америки. Листя цієї рослини складаються з 5 темно-зелених, червоніє восени листових пластинок. У висоту цей вид досягає 12 метрів.

Особливо цінуються за яскраве забарвлення листя його різновиди «Мурорум» і «Енгельманна». Дівочий виноград восени може бути представлений японським видом Parthenocissus tricuspidata, пишним рослиною з тройчатолопастнимі листям, які до осені стають пурпуровими.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама