Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

правила і типи обрізки винограду

Правила і типи обрізки винограду Правила і типи обрізки винограду     - На кожному рукаві має бути одне плодове ланка

- На кожному рукаві має бути одне плодове ланка.

- На заміщення і плодоношення залишають найдовші і товсті лози - товщиною від 7 до 12 мм.

- Сучок заміщення повинен знаходитися нижче плодової стрілки. Він повинен бути звернений назовні від куща винограду. Але якщо він звернений до центру, то так його і залишають, оскільки при обрізанні винограду завдають рани лише з одного боку рукава.

- Систематично - раз в 5 - 6 років - необхідно омолоджувати рукава винограду. Для заміни використовують найрозвиненіші пагони, з яких формують нові рукави і плодові ланки.

- На плодових стрілках і сучках заміщення однорічні пагони необхідно зрізати повністю.

- На рукавах і голові куща винограду потрібно залишити пеньки висотою приблизно в 1 см, а через рік їх видалити. Голова куща повинна бути абсолютно чистою, а поверхню зрізів - гладкою.

- На однорічних пагонах при їх укорочуванні завжди роблять косий зріз - він повинен бути спрямований у протилежний від вічка бік і розташовуватися на пару сантиметрів вище вічка. - На однорічних пагонах при їх укорочуванні завжди роблять косий зріз - він повинен бути спрямований у протилежний від вічка бік і розташовуватися на пару сантиметрів вище вічка

- Молоді лози винограду зрізають секатором, старі зрізають пилою - ножівкою; зрізи необхідно зачистити ножем.

Найтиповіші випадки обрізки винограду :

1. На сучку заміщення розвинулося два хороших втечі. Потрібно: нижній обрізати на 3 - 4 очка, а верхній - на 6 - 15 очок. Торішню плодову стрілку повністю видалити.

2. На сучку заміщення розвинувся лише один пагін, а на дворічної лозі є кілька хороших пагонів. Потрібно: вкоротити втечу на сучку на 3 - 4 очка, залишити на плодоношення один або два найкращих втечі на дворічної лозі.

3. На сучку заміщення розвинувся хороший втечу, а на торішній плодової лозі все пагони нерозвинені. Потрібно: втеча на сучку заміщення обрізати на плодову стрілку, а торішню повністю видалити.

4. На сучку заміщення не розвинулося жодного втечі. Потрібно: формувати сучок і одну - дві плодових стрілки з пагонів, які розвинулися на дворічної лозі винограду.

5. На сучку і на дворічної лозі пагони слабкі і нерозвинений. Потрібно: на новий сучок обрізати лозу, яка виросла на багаторічній частини рукава винограду.

Потрібно: на новий сучок обрізати лозу, яка виросла на багаторічній частини рукава винограду

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама