Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від осоту

Дуже багато дачники і городники знають цю поширену траву - осот Дуже багато дачники і городники знають цю поширену траву - осот. Цей бур'ян не тільки колючий і важкий в прополюванні, але і неймовірно живучий. А ще одна риса цієї рослини - швидке розмноження і здатність заполонити значну площу за пару років.

Здавалося б, вирвав його з коренем і всього-то справ, позбувся назавжди. Але нічого подібного - недарма навіть досвідчені садівники бояться цього зеленого шкідника.

Осот на городі, хто він? На городах наших співвітчизників найбільш часто зустрічається бодяг польовий, або осот рожевий. Це поширений багаторічний бур'ян. У ситуації, коли неможливе застосування хімічних засобів, боротьба з осотом може зайняти роки.

Ця рослина дуже плідно і живуче. Навіть якщо в грунті виявився відрізок кореня, довжиною всього в палець, осот цілком може вкоренитися, проростити власні нирки і продовжувати рости, розмножуючись. У осоту стрижнева коренева система, і його дивно сильний корінь уже в перший рік здатний прорости на глибину в півтора метра. А потім коріння осоту проникають до чотирьох метрів в грунт. Його бічні корені розростаються в сторони, причому на кожному є нирки, які утворюють нові пагони.

Таке глибоке залягання коренів дозволяє рослині відмінно переносити посуху і мороз.

Якщо допустити ще й цвітіння і плодоношення осоту, то можете вважати, що пололи грядки ви даремно. У осоту легкі насіння, забезпечені довгими пристосуваннями - летучками, при подиху вітру дозрілі насіння розлітаються по всій окрузі. І вже там продовжують розмножуватися, укупі з корінням, стаючи жахом для городників.

Ділянка в квадратний метр, порослий осотом, може заразити цією травою до тридцяти гектар землі.

Як боротися з осотом

Звичайно, найлегша міра боротьби - хімічні препарати. Але з різних причин це може бути неможливо.

Може допомогти:

Глибока перекопування всій площі городу по осені. Тягнуть разом із землею на велику глибину, насіння осоту втрачають схожість.

Ретельне вичісування відрізків кореневищ осоту граблями.

Посадка картоплі в найбільш заражених місцях. Кожне підгортання грядок з картоплею зрубає осот.

Відпочинок для грунту на рік. Це називається залишити землю під паром. Тобто взагалі нічого не сіяти. Але перекопувати і полоти обов'язково потрібно.

Але як позбутися від осоту, якщо його багато росте навколо? Відповідь проста - доведеться скошувати зарості осоту у всіх доступних місцях. Інакше він не перестане селитися на вашому городі.

Рекомендуємо:

Млин на дачі своїми руками - докладний опис виготовлення з фото.

Як облаштувати дачну ділянку - кілька порад для креативних дачників.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама