Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому вікна плачуть і з'являється конденсат?

  1. Чому з'являється конденсат на вікнах?
  2. Побутові особливості
  3. вентиляція
  4. опалення
  5. "Точка роси"
  6. Повторимося ще раз конденсат на вікнах - це не дефект!
  7. Як боротися з конденсатом на вікнах? Наші поради.

Нарешті в квартирі закінчився ремонт, і нові блискучі   пластикові вікна   сяючим світлом прикрашають затишну атмосферу Вашої квартири Нарешті в квартирі закінчився ремонт, і нові блискучі пластикові вікна сяючим світлом прикрашають затишну атмосферу Вашої квартири. Але дуже часто з настанням зимових морозів «світла картинка» змінюється: вікна, так радували око, раптом покриваються крапельками вологи і починають «плакати». При цьому, як би насухо Ви не витирати своє вікно, вода знову і знову з'являється на ньому, іноді цівкою стікаючи на новенький підвіконня, залишаючи калюжі і розлучення.
Буря обурення піднімається в Вашій голові, Ви відчуваєте себе нещасними і обдуреними, і, з твердою впевненістю відновити справедливість, поспішайте написати претензію постачальнику-виробнику, який безсовісно обдурив Вас.
По-перше, відразу ж хочеться зруйнувати міф про «недоброякісності» продукції. Як це не парадоксально звучить, але саме «плачуть вікна» є підтвердженням того, що вони встановлені відповідно до всіх технічних правил: вони герметичні і надійно захищають Ваш будинок від проникнення холодного повітря. А так як вікна не можуть самостійно виділяти вологу, давайте детально розберемося, що може виявитися причинами її появи і спробувати їх усунути.

«плачуть вікна»

Чому з'являється конденсат на вікнах?

Теплосберегающей конструкцією є не тільки пластикове вікно, але і інші конструктивні складові Вашого будинку: стіни, стеля, вхідні двері та підлогу. Повна гармонія цих елементів: рівномірне утеплення, матеріали, з яких вони виготовлені, наявність зазорів - все це, так чи інакше, впливає на температурний режим квартири. Крім цього варто додати опалення, вентиляцію і вологість повітря. Напевно, Ви помічали, що в різних кімнатах вікна поводяться по-різному?
Всі необхідні санітарні норми в першу чергу повинні дотримуватися будівельними компаніями, споруджували житлові об'єкти в тому чи іншому регіоні, з огляду на його кліматичні особливості, але і, звичайно, як зроблений ремонт в квартирі, повинні знати і її господарі. Фірми, що встановлюють пластикові вікна, не володіють повною характеристикою температурного режиму Вашого житла. У зв'язку з цим, виникає в приміщенні теплотехнічний дисонанс між вікном і іншими складовими, веде до утворення конденсату на віконному склі, і вікна «плачуть» ...

Побутові особливості

Причиною появи конденсату можуть бути і побутові особливості Причиною появи конденсату можуть бути і побутові особливості. Наприклад, так улюблені Вами, кімнатні рослини. Вибравши місцем їх розстановки зручний новенький широке підвіконня, Ви, самі того не відаючи, створюєте додаткове вогнище освіти вологи. Наявність акваріума, обігрівача, звичка досушувати випрану білизну на батареї і мн. ін.
Щільні штори, що прикрашають пластикове вікно, закривають не тільки від сторонніх очей з вулиці, а й перекривають шлях теплому повітрю від опалювальної системи до підвіконня і склу, тим самим порушуючи його необхідну циркуляцію. А між тим, ще й новий підвіконня, набагато ширше колишнього, вже перешкоджає обігріву віконного отвору.

вентиляція

«Плачуть вікна» також можуть бути наслідком неправильно функціонуючої вентиляції, встановленої в будинку «Плачуть вікна» також можуть бути наслідком неправильно функціонуючої вентиляції, встановленої в будинку. Згодом витяжка може, просто напросто, забитися скопившимся в ній сміттям і вийти з ладу, та ще й пластикові вікна, маючи високий ступінь герметичності, перешкоджають проникненню вуличного повітря. Внаслідок чого теплообмін в приміщенні різко змінюється: застояне повітря непровітрюваних приміщення стикається з охолодженим шибкою, на якому потім і утворюється конденсат.
Особливо гостро проблема неправильно вентильованого повітря в приміщенні виникає в зонах підвищеного активної дії. В першу чергу це, звичайно ж, кухня, насичена багатофункціональними побутовими приладами, «підтримувана» розташованої поблизу ванною кімнатою. Запотівання вікон в таких зонах практично неминуче.

опалення

Поряд з правильною вентиляцією приміщення важливу роль в проблемі боротьби з утворенням конденсату на вікнах грає опалювальна система. Обігрів приміщення повинен відповідати нормам, встановленими регіонами. Радіатори повинні бути розраховані на той обсяг простору, який вони охоплюють, розташовуватися строго під вікнами і мати до себе вільний доступ. Тільки рівномірний розподіл температури допоможе створити необхідний баланс вологості в повітрі.

"Точка роси"

Говорячи про конденсаті і його виникненні, не можна уникнути такого терміна, як «точка роси» Говорячи про конденсаті і його виникненні, не можна уникнути такого терміна, як «точка роси».
Адже, простіше кажучи, саме порушення параметрів «точки роси» і призводить до його утворення.
Всі ми знаємо, що повітря містить в собі якусь частку води. Чим вище температура повітря, тим більшу кількість вологи він здатний утримати. «Точка роси» - це така температура повітря, яка вже не в змозі утримувати вологу. Саме цю зайву вологу, що з'являється в приміщеннях, де температура опускається нижче «точки роси» і скупчується на поверхнях, ми і називаємо конденсатом.

Повторимося ще раз конденсат на вікнах - це не дефект!

Фірми-виробники пластикових вікон, виробляючи монтаж пластикових вікон, просто не в змозі відрегулювати «точку роси», тому що візуально вона не існує. Це фізичні властивості природи. Тим більше що в квартирі, а вірніше в її життєвому середовищі, знайти точну відповідь на питання «що є джерелом конденсату?» Дуже складно. Але з конденсатом на вікнах можна боротися і добитися його зникнення, намагаючись виключити всі описані вище проблеми і прислухаючись до деяких наших порад.

Як боротися з конденсатом на вікнах? Наші поради.

    • Найкращий спосіб протистояти скупченню конденсату на вікнах - це домогтися рівномірного розподілу температури і вологості повітря в приміщенні (санітарно-гігієнічні норми: температура повітря не нижче 20 ° С, відносна вологість не вище 45%), а значить:
    • при замовленні пластикових вікон, вибирайте оптимальний варіант підвіконня, який би не перешкоджав надходженню теплового повітря від радіатора;
    • після установки вікон ПВХ не закривайте доступ теплого повітря від радіаторів до вікон;
    • перевірте і відрегулюйте роботу вентиляційних отворів; побутові кімнати (ванна, туалет, кухня) найкраще обладнати додатковими вентиляторами примусового провітрювання;
    • регулярно, не менше трьох разів на день, провітрюйте приміщення, особливо якщо в квартирі недавно був закінчений ремонт (недавно використані оздоблювальні матеріали є джерелом великої кількості вологи).
    • На закінчення додамо, що провітрюючи приміщення в зимовий період, не рекомендується використовувати режим мікропровітрювання. Щоб уникнути обмерзання віконної фурнітури і переохолодження укосів, слід відкривати вікно в орному режимі протягом 5-6 хв. Не бійтеся тим самим вистудити свою квартиру. При повному розкритті вікна видалення вологи з кімнати відбувається більш швидко і ефективно, а тепло з приміщення практично не виходить.

А також не забувайте, що щоденне провітрювання приміщення дуже сприятливо для підтримки здоров'я людини.

Чому з'являється конденсат на вікнах?
Як боротися з конденсатом на вікнах?
Чому з'являється конденсат на вікнах?
Напевно, Ви помічали, що в різних кімнатах вікна поводяться по-різному?
Тим більше що в квартирі, а вірніше в її життєвому середовищі, знайти точну відповідь на питання «що є джерелом конденсату?
Як боротися з конденсатом на вікнах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама