Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Міні-сад в склі

Міні-сад в склі або міні-зелена оранжерея в будь-якому скляній посудині, пляшці або колбі може прикрасити будь-який інтер'єр. Та й спостерігати за ростом живих рослин в настільки оригінальних умовах дуже цікаво. Рослини, що ростуть в закритому скляному посуді, як в теплиці, з постійною вологістю і без протягів, добре ростуть і розвиваються.

Ще в 1830 році англійський доктор Вард спробував виростити рослини в закритій скляній банці і зробив висновок, що навіть звичайна трава тривалий час добре розвивається не вимагаючи додаткової підгодівлі і поливу. Його відкриття дало можливість перевозити рослини з різних країн на морських судах в спеціальних ящиках зі скляними стінками. Ці ящики називали «Ящики Варда».

Виростити таку міні-клумбу під склом самостійно в домашніх умовах дуже просто, якщо знати кілька простих секретів. Спочатку визначитеся де буде розташовуватися ваш міні-сад: на стіні, столі або вікні. Саме відповідне місце - це звичайно ж вікно, де багато світла. Якщо ж вибір припав на стіну або стіл тоді необхідно подбати про додаткове освітлення.

Потім вибираємо посудину, де будуть рости рослини. Це може бути будь-яка скляна пляшка будь-якого розміру, але з білого скла. Кольорові бутлі виглядають в інтер'єрі добре, але для росту рослин не годяться. Самі підходящі бутлі широкі, грушоподібної форми, з вузьким горлом. Але можна і посудину виготовити самим склеївши як акваріум, будь-якої форми і розміру.

На дно вашого судини за допомогою воронки, висипаємо шар різнобарвною гальки, у неї буде роль не тільки як красива декорація, а й виконуватиме функцію дренажу, де буде накопичуватися надлишок води. Потім висипаємо грунт для кімнатних рослин з вмістом піску і торфу і потім ущільнити суміш.

Тепер можна приступити до найцікавішого - посадці рослин. Перед висадкою в бутель всі рослини слід обробити слабким розчином марганцю і підсушити, щоб на листках не було вологи, інакше при посадці до листів прилипне грунт і ускладнить висадку. Слід пам'ятати, що для вирощування в посудині підійдуть будь-які мініатюрні або карликові сорти рослин, наприклад, традесканції і папороті, крім декоративно квітучих (суцвіття формуються бляклі і після цвітіння загнивають). Кольорове розмаїття фарб в міні-саду можна домогтися за допомогою підбору рослин зі строкатими, різнокольоровими листям.

Якщо ваша бутель буде стояти біля стіни і огляд міні-оранжереї буде тільки з одного боку, то починати висадку рослин слід з далекого плану, з більш високих рослин. А якщо огляд вашого саду буде кругової, тобто міні-сад стоїть посередині столу і бутель проглядається з усіх боків, то найвищі рослини садимо в центр бутлі. Висадка рослин проводиться за допомогою ложечки з довгою ручкою, якою робимо неглибоку лунку і за допомогою довгого пінцета висаджуємо паросток рослини. Між рослинами акуратно викладаємо мох і поливаємо тонкою цівкою теплою, кімнатної температури, попередньо вистоявши водою. Потім можна пробкою закрити шийку бутля. При появі сильного конденсату на стінках посудини, пробку слід прибрати, для провітрювання.

Схожі новини

Ось і всі премудрості з висадки та вирощування міні-саду в скляній пляшці. Верхню і нижню частину бутлі можна додатково прикрасити будь-яким декором приклеївши кольорові скляні камінчики або черепашки.

Здивуйте своїх знайомих виростивши такий диво міні-сад в скляній сулії у себе вдома.

Здивуйте своїх знайомих виростивши такий диво міні-сад в скляній сулії у себе вдома

Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 1 Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 1   Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 2   Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 3   Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 4   Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 5   Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 6 Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 2 Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 3 Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 4 Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 5 Незвичайний креативний живий сад в пляшці - 6

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама