Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибираємо монтажну піну

  1. Види монтажної піни
  2. За складом компонентів
  3. За сферою застосування
  4. Критерії грамотного вибору

Заповнити стики швів, щілини і важкодоступні порожнечі - будь-яку з цих завдань можна вирішити за допомогою монтажної піни. Але, щоб будівельний матеріал справлявся з покладеним на нього завданням, важливо грамотно підійти до його вибору.

Але, щоб будівельний матеріал справлявся з покладеним на нього завданням, важливо грамотно підійти до його вибору

Види монтажної піни

Асортимент монтажної піни на будівельному ринку широкий. Істотний розкид, як в якості, так і в ціні. І щоб не розгубитися в цьому різноманітті, слід вивчити основні види матеріалів.

За складом компонентів

Залежно від складу монтажна піна буває двох видів:

  • однокомпонентна - діючою речовиною виступає форполімер, який по суті є поліуретановим герметиком. Функцію піноутворювача виконує суміш скраплених газів. Вона створює тиск, який і виштовхує форполімер з балона. При взаємодії з повітрям речовина перетворюється в піну, яка збільшується в обсязі більш, ніж в 20 разів. Завдяки міститься в повітрі вологи маса дуже швидко застигає.
  • двокомпонентна - діючою речовиною виступає преполімер, в якому розчинений пропеллент, роль допоміжних засобів виконують каталізатори і стабілізатори. Відмінність цих складів в тому, що їх потрібно змішувати безпосередньо перед застосуванням в строго певній пропорції. Для цієї мети застосовують спеціальні установки у вигляді пістолетів-змішувачів.

У побутовому застосуванні найбільшою популярністю користуються однокомпонентні склади. Вони утворюють піну, яка славиться міцністю, стійкістю до коливань температури і до вологому середовищі і до того ж абсолютною нешкідливістю.

Двокомпонентні вигідні тим, що дають великий вихід, а піна відмінно полимеризуется незалежно від насичених вологою повітря. Але через високу ціну і складності застосування їх задіюють тільки професійні працівники, які використовують матеріал у великих кількостях.

За сферою застосування

За сферою застосування

Виробники випускають монтажну піну, яка застосовується для побутових цілей, і ту, що належить до числа професійних матеріалів. Обидва види матеріалів схожі за своїм складом. Різниця лише в якості реагентів. Ступінь розширення матеріалів для домашнього застосування становить близько 20-60%, професійних аналогів - від 180 до 300%.

Балони з «побутової» піною мають невеликі обсяги. Вони оснащені трубками-адаптерами для локального нанесення. Балони з «професійної» піною обладнані кільцями-аплікаторами. Їх застосовують для фіксації монтажних пістолетів, за допомогою яких регулюється швидкість виходу спіненої маси. Наявність цього обладнання і є ключовим фактором в ціноутворенні «професійної» піни.

Будь-який з складів можна поєднувати з будь-яким видом будівельного матеріалу: натуральним каменем і бетоном, пластиком і склом, деревом і металом. Виняток становлять лише матеріали, що мають інертну поверхню, такі як поліетилен і тефлон.

Критерії грамотного вибору

Критерії грамотного вибору

Вибираючи монтажну піну, уважно огляньте балон. На його поверхні не повинно бути вм'ятин, відколів та інших дефектів.

При виборі монтажної піни ключову увагу варто приділяти таким параметрам:

  1. Склад. Залежно від призначення вибирають одно- або двокомпонентні суміші.
  2. Витрата. Він вимірюється в літрах. Максимально можливий вихід піни багато в чому залежить від умов навколишнього середовища, швидкості видування і типу нанесення матеріалу.
  3. Щільність. Для побутових матеріалів він становить тисячі п'ятсот двадцять п'ять кг / куб.м., У професійних 2535 кг / куб.м. Після розширення і затвердіння матеріал повинен мати мелкоячеистую однорідну структуру.
  4. Адгезія. Вона визначає ступінь зчеплення матеріалу з носієм. Якісна піна при нанесенні не повинна стікати з поверхні, а міцно зафіксуватися на ній. Норма опору до зрушення складає близько 0,48 МПа.

Важливе значення має також пружність матеріалу після застигання. Здатність повертатися до свого попереднього стану після усунення деформуючого фактора особливо актуально, якщо застосовувати піну доводиться в умовах, коли будівля дає усадку.

При виборі вироби варто також орієнтуватися на температурні умови, в яких буде застосовуватися матеріал. У продажу зустрічається:

  • річна - призначена для застосування при плюсових температурах;
  • зимова - максимальний температурний поріг -10 ° С., у деяких виробників -20 ° С;
  • всесезонна - температурний діапазон застосування від -10 ° С до + 40 ° С.

Віддаючи перевагу «зимової» і «всесезонной» піні, будівельно-монтажні роботи можна сміливо виконувати при будь-яких температурах. Єдиним недоліком таких виробів є більш слабке розширення.

І останній не менш значимий момент - термін придатності. В середньому він обмежений 18-ма місяцями. Чим «старіша» балон, тим вище в'язкість складу, що знаходиться всередині нього. А прострочений матеріал може і зовсім втратити заявлені властивості.

Виберіть свою піну у каталозі.

Ще корисні поради

всі статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама