Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблювальні матеріали для внутрішніх стін

  1. Вимоги та умови експлуатації
  2. характеристику матеріалу
  3. Умови експлуатації
  4. Класифікація матеріалів і їх властивості
  5. камінь
  6. шпалери
  7. панелі ПВХ
  8. штукатурку декоративну
  9. керамічні плити
  10. фарбу
  11. Поради та рекомендації по обробці стін
  12. висновок

Кожен ремонт - капітальний або косметичний, передбачає обробку внутрішніх стін. Для їх обробки використовують оздоблювальний матеріал або облицювання, однак при підборі матеріалу варто бути уважним, тому що не кожен підходить для внутрішніх поверхонь.

Вимоги та умови експлуатації

Вибір оздоблювального матеріалу непростий. При підборі слід орієнтуватися на:

характеристику матеріалу

Даний нюанс має на увазі під собою кольорову палітру, наявність текстури або малюнка, фактуру. При цьому важливо пам'ятати, що колірна гамма повинна поєднуватися з усього інтер'єру в приміщенні. Також слід враховувати, що при мінімальному проникненні світла в приміщення. Необхідно віддавати перевагу світлим облицюванні.

Світлі тони дозволяють візуально розширити межі, а значить і приміщення стане тепліше і затишніше.

Багато фахівців цієї галузі рекомендують звертатися до блакитний гаморі або синьою, так як саме їх застосування дозволить отримати атмосферу спокою і благополуччя.

Яскраві колірні рішення - червоний або помаранчевий, додадуть приміщенню агресивний і емоційний настрій.

Використання дерев'яних панелей дозволять надати діловий стиль. Та й на вигляд такі панелі дуже гарні, підкреслюючи індивідуалізм і твердість господарів.

Умови експлуатації

Цей нюанс грає важливу роль, так як саме за цим показником підбирається матеріал для обробки. Дуже важливо розуміти, де будуть експлуатуватися матеріали, в яких умовах 0 підвищеної вологості, яка температура буде в приміщенні і багато іншого.

Більшість запропонованих, сьогодні, на ринку будматеріалів облицювання не можуть витримати експлуатацію в умовах підвищеної вологості. Таким матеріали, як правило:

  1. Шпалери.
  2. Плити ДСП.
  3. Текстиль.
  4. Панелі з дерева.

Щоб підвищити експлуатаційні властивості, наприклад, панелей з дерева, їх обробляють спеціальним складом, який зберігає матеріал.

Стійкі до вологості:

  1. Панелі ПВХ.
  2. Натуральний камінь.
  3. Керамічна плита.

Такі матеріали мають високий показник зносостійкості, що дозволяє використовувати їх в приміщеннях з підвищеною прохідністю, таких як кухня або коридор.

Важливо, при підборі матеріалу звертати увагу на показники пожаростойкости, так як при облицюванні стін всередині приміщення дуже важливо мінімізувати або виключити матеріали, здатні швидко запалає.

Показник міцності - показник, який говорить про можливість протистояти механічних пошкоджень, наприклад - від випадкового удару.

Класифікація матеріалів і їх властивості

Ринок будматеріалу пропонує безліч матеріалів для обробки. До них відносять:

камінь

Натуральний камінь прекрасний варіант облицювання, особливо якщо правильно обробити шви. Це зносостійкий матеріал, який важко пошкодити. Такий матеріал служить довгі роки. Однак, незважаючи на вагому перевагу, камінь має і недолік - високу вартість і трудовитрати на установку. Більш того, перед установкою необхідно підготувати поверхню шляхом вирівнювання.

шпалери

Шпалери - один з найдешевших варіантів

Одна з найбільш поширених оздоблень, звична для більшості людей. Володіє такими перевагами:

  • широкий асортимент.
  • безліч квітів і візерунків.
  • прості в поклейке.
  • мають адекватну вартість.
  • широкий спектр вибору кольорів і візерунків.

Важливо відзначити, що при виборі паперових шпалер, не варто очікувати від них довговічності, так як їх експлуатаційний термін набагато нижче, ніж у побратимів. Краще зупинити свій вибір на вінілових шпалерах, так як вони можуть переносити вологу. Перевершує вініл, за якістю - акрил. Якщо зупиняти свій вибір на флізелін, то такі шпалери можна, в подальшому пофарбувати в звичний колір.

Під фарбування підходять шпалери з скловолокна, вони вважаються пожежобезпечними.

панелі ПВХ

Панелі з дерева. Матеріал має синтетичну або дерев'яну основу, відповідно не вимагають спеціальної підготовки, прості в монтажі. Панелі відрізняються натуральністю, не завдають шкоди здоров'ю, приховують нерівності, утримує тепло. Дерев'яні панелі прекрасно переносять перепад температури, вбирає вологу. Недолік - необхідність постійно наносити на поверхню захисне покриття, що істотно «підриває» бюджет.

Панелі з ПВХ - альтернатива декоративному каменю. Їх укладають в ванних і лоджіях, так як вони прекрасно переносять підвищену вологість в приміщенні.

штукатурку декоративну

Прекрасний матеріал, який є завершенням ремонту. Його застосовують в інтер'єрі приміщень будь-якої стилістики. Прийнято вважати, що венеціанська штукатурка - одна з найбільш естетичних і популярних покриттів для стін. Звичайно, за умови її правильного нанесення на стіну. Вона красиво «лягає», створюючи ефект перетину з цільного мармуру.

Будівельний ринок пропонує безліч забарвлень декоративної штукатурки, а також структури і фактури, дозволяючи створювати химерні візерунки на стіні за рахунок варіацій нанесення. Перевага декоративної штукатурки в її протистоянні до вологи. Разом з цим, недоліком є ​​труднощі нанесення і висока вартість, як самого матеріалу, так і виконуваної роботи.

На сьогоднішній день, на полицях мсаса-маркету можна побачити такі різновиди штукатурки:

Найменування Склад Ефект Фактурна Складається з кам'яної або мінеральної крихти. Можуть зустрічатися варіанти з деревиною або слюдою. Поверхня набуває бархатистість і обсяг. Структурна Складається з натурального каменю. Створюється враження кори дерева або каменю. Гіпсова Складається з гіпсу можна застосувати для створення барельєфа - об'ємних зображень на стіні, а також для відтворення рельєфу. Венеціанська Має в своєму складі мармурову муку. Використовують для імітації мармуру, має незвичайну глибину і прозорість.

керамічні плити

Даний матеріал має невисоку вартість, міцний і довговічний. Як правило, облицювання плитками виконується на кухні або у ванній. Вона прекрасно переносить вологу, має велику кількість розмірів і кольорів. Має істотний недолік - при її укладанні необхідно робити рівномірні шви, що можливо тільки при наявності досвіду.

фарбу

Фарбування стін - найбільш бюджетний і простий варіант. За допомогою фарбування можна перетворити будь-який інтер'єр. При цьому варіюючи палітрою кольорів, можна створити різноманітні візерунки на стінах.

Перевага фарбування стін в тому, що можна здійснювати дану процедуру в будь-який час року, в будь-якому приміщенні. Недолік - токсичність і висока вимогливість до рівності поверхні стін.

Поради та рекомендації по обробці стін

Оздоблення стін - захід підвищеної відповідальності. Особливо важливо в цій справі - підготовчий етап, так як від цього процесу залежить якість і довговічність обробки стін. Перш ніж приступати до підготовки, необхідно визначитися з оздоблювальним матеріалом, так як під кожен необхідно готувати стіни в індивідуальному порядку.

Якщо обробка відбувається в старому приміщенні, то перед обробкою обов'язково видаляють старе покриття. Все видаляється механічним шляхом, використовуючи шпатель, щітку або шлифмашинку. Старі кріплення усувають, а в місці кріплення виробляють шліфування. Сліди від іржі обпалюють.

Стіну знежирюють і обробляють від цвілі. Проводять це спеціальними складами, в які ходить луг. Після нанесення засобу, стіну грунтують. Потім плавно переходять на обробку і вирівнювання поверхні. Вирівнювання відбувається тільки після того як стіни очищаються до бетону.

У нашій статті ми розглянемо,   як вибрати глибинні насоси   , Їх види, переваги та недоліки У нашій статті ми розглянемо, як вибрати глибинні насоси , Їх види, переваги та недоліки.

тут ви дізнаєтеся, як вибрати електропилку ланцюгову, які види інструментів бувають.

Як правильно облаштувати опалубку для стрічкового фундаменту? Про це ми розповімо тут .

висновок

Ремонт не завжди неприємне і клопітка заняття. По суті - це захоплюючий процес, коли приміщення знаходить свою індивідуальність, а всі найсміливіші ідеї та рішення втілюються в реальність. До того ж, з огляду на велику кількість матеріалів на будівельному ринку, втілити свої ідеї дуже просто при наявності ідеї, часу і бажання.

Стіни в будинку - це сприйняття всього внутрішнього простору. Тому дуже важливо відповідально підійти до підбору матеріалу для обробки, незалежно від обраного матеріалу - будь то ПВХ панель або дерев'яна панель, живопис, фарбування, штукатурка або плитка.

Внутрішнє оздоблення - завершення ремонту, це останній етап в будівельному заході. Тому на цьому етапі важливо дотримуватися всі нюанси, вимоги і правила по роботі з матеріалом, вибираючи тільки якісні.

Як правильно облаштувати опалубку для стрічкового фундаменту?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама