Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення стін лазні, сучасні матеріали, технологія, поради фахівців

  1. Утеплення лазні, відео інструкція
  2. Утеплення стін лазні зсередини
  3. Основні етапи утеплення стін лазні зсередини:

Якщо ваша лазня швидко остигає то утеплення стін має вирішити цю проблему. Для того щоб приміщення було теплим утеплювати доведеться стелю, стіни і підлогу. Як зробити правильний підлогу для лазні ви можете почитати в окремій статті, там же ви дізнаєтеся про його утеплення. Що робити з холодною підлогою це ще одна стаття на нашому сайті.

У цій статті мова піде про утеплення стін лазні, а якщо вам потрібно утеплювати будинок для вас є інший матеріал.

Утеплення лазні, відео інструкція


Утеплення стін лазні зовні

Правильніше за все утеплювати стіни лазні зовні, це вже доведений факт. Так ви економите корисну площу будівлі, і у вас не виникає безліч проблем які можуть виникнути при внутрішньому утепленні стін. Крім усього іншого, зовнішнє утеплення дозволяє ізолювати стіни будівлі від зовнішнього впливу атмосфери що безсумнівно продовжує термін служби будівлі.

Так як в більшості випадків лазня будується з дерева, в цій статті ми розглянемо етапи утеплення саме такої будівлі.

Перший етап утеплення стіни це забивання щілин між колодами або брусом. конопатити брус потрібно спеціальним матеріалом, зазвичай це або мох-сфагнум, пакля або джут для конопатки. Сам процес не складний але трудомісткий, по суті вам потрібно по засовувати утеплювач в утворився щілини між дерев'яними елементами конструкції.

Наступний етап це установка дерев'яної обрешітки, попередньо потрібно обробити дерев'яні елементи стіни і обрешітку спеціальної антисептичної просоченням це набагато продовжить термін служби вашого будинку, захистить від вологи і різних шкідників.

Під обрешітку ще укладають гідроізоляційну плівку, яка буде захищати ваші стіни від вологи. Решетування кріпиться до стін лазні за допомогою шурупів по дереву або спеціального кріплення.

Між латами укладається утеплювач, це може бути або пінопласт, або мінеральна вата. Відстань між латами має бути вибрано співвідносні ширині утеплювача. Кріпити утеплювач можна по різному, хтось використовує цвяхи, хтось скоби або саморізи. Робота не складна і принцип її можна зробити самостійно, головне тут правильно виставлена ​​лати, тоді робота з утеплювачем пройде швидко. Поверх утеплювача кріпимо вітрозахисну плівку, яка буде захищати нашу конструкцію від вологи і вітру.

Тепер потрібно закріпити оздоблювальний матеріал. У продажу ви знайдете безліч різних матеріалів для фасаду . У більшості випадків найдешевший варіант це застосування сайдингу . деякі застосовують імітатор бруса , Або фасадні касети.

Читайте також

Утеплення стін лазні зсередини

Хоч і утеплення будівлі зсередини менш практичне але воно також часто використовується при утепленні будинків. Мінус такого утеплення очевидний, ви втрачаєте корисну площу будівлі, виникають також проблеми з місцями розеток і вимикачів.

Основні етапи утеплення стін лазні зсередини:

- гідроізоляційна плівка;

- лати;

- утеплювач;

- ще шар плівки;

- оздоблювальний матеріал;

Як бачите таке утеплення мало чим відрізняється від зовнішнього. Єдиним більш яскравим відрізняємо можна вважати застосування різних оздоблювальних матеріалів. Адже всередині приміщення ніхто не використовує сайдинг. Що стосується фінішної обробки стін лазні то тут в більшій мірі застосовні матеріали з натурального дерева. Особливо тут буде красиво виглядати або дерев'яна вагонка або імітатор бруса.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама