Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Великий ухил каналізації до септика - як бути?

  1. Ухил каналізації до септика

Невід'ємною частиною будівництва автономної каналізації є проектування та облаштування каналізаційної труби. Основна увага необхідно приділити правильному ухилу каналізації до септика. В основному застосовується каналізаційний відвід по самопливного типу. Це означає, що рух побутових відходів обумовлюється тільки силою тяжіння. Саме через це факту слід уникати помилок в проектуванні каналізації. У цій статті розглядаються основні помилки при будівельних роботах, а також способи їх запобігання.

У приватному секторі проектування напірної каналізації в більшості випадків застосовується в тому випадку, коли монтаж самопливної каналізації неможливий. Тому дуже важливо при будівництві правильно визначити ухил каналізації до септика. Помилки на цьому етапі приведуть до серйозних проблем у використанні автономної каналізації, і навіть можуть повністю зупинити процес фільтрації побутових відходів.

Принцип функціонування каналізації по самопливного типу

Системне пристрій каналізації - це набір труб, які транспортують нечистоти з приміщення в місце кінцевої обробки та фільтрації.

Під кутом ухилу каналізаційних труб до септика має на увазі не геометричний кут, вимірюваний в градусах, а показник, який згідно з інструкцією представляється в сантиметрах на погонний метр Під кутом ухилу каналізаційних труб до септика має на увазі не геометричний кут, вимірюваний в градусах, а показник, який згідно з інструкцією представляється в сантиметрах на погонний метр.

Відомо, що вода може перетікати тільки під дією земного тяжіння, тому каналізаційну трубу монтується з ухилом. Існує помилкова думка, що великий укол ухилу сприяє більш якісної транспортуванні відходів. Насправді це не так і занадто великий ухил навпаки стане перешкодою для ефективної роботи каналізації. Це пояснюється тим, що нечистоти складають з себе не тільки воду, а й важкий домішки якось невеликі залишки їжі, жир і інші тверді відходи.

Суміш таких речовин не повинні залишатися на стінках труби, тому як домішки стануть накопичуватися і перешкоджати вільному просуванню відходів по трубах. Для того, щоб важкі фракції змивалися водою і не закривали труби необхідно забезпечити оптимальний напір побутових стоків. А так як монтується каналізація, в якій вода транспортується завдяки законам фізики, то кут нахилу між трубою і септиком і є той самий фактор, який регулює швидкість зливання стоків в резервуар фільтрації.

Кращим варіантом буде спроектувати натиск води, що змиває всі нечистоти і транспортує їх в місце кінцевої очистки. Згідно з нормами показник руху рідин повинен становити близько 1 метра в секунду. В цьому випадку в трубах відбувається самоочищення і користувачеві каналізації не потрібно ліквідувати засмічення.

Чому не варто проектувати великий ухил каналізації

Логічно пояснити, чому не варто робити маленький кут ухилу: вода з малою швидкістю транспортування буде повільно потрапляти в септик, а важкі включення встигнуть випасти в осад у трубах. А ось занадто великий ухил несе в собі також ряд неприємних наслідків:

  1. Швидкий набір побутових стоків не встигне спричинити за собою тверді речовини.
  2. Перевищений кут нахилу сприяє можливості перекривання каналізаційного стояка. Наслідком стане зрив затворів, а також неприємний запах каналізації в житловому приміщенні.

Як правильно розрахувати ухил каналізації

Відповідно до стандарту кут каналізації вимірюється в сантиметрах. Величина показника може представлятися у вигляді десяткового дробу, яка показує коефіцієнт ухилу труби до довжини труби.

Розглянемо для більшої ясності наочний приклад Розглянемо для більшої ясності наочний приклад. Наприклад, згідно з будівельними нормами ухил труби повинен бути рівний 0,02. Цей показник означає зниження висоти на 5 сантиметрів з кожним метром довжини трубопроводу. Розрахувати відстань між висотою початку і кінця трубопроводу можна помноживши довжину труби на коефіцієнт. Тобто в прикладі, якщо довжина труби дорівнює 10 метрів, то різниця в висоті між початком і кінцем складе 10 * 0,02 = 20 сантиметрів.

Також при проектуванні слід врахувати діаметр каналізаційної труби. Згідно Сніпу, зараз прийняті наступні норми:

  1. Для трубопроводу з перетином до 50 мм - коефіцієнт ухилу становить 0,03
  2. Для трубопроводу з перетином до 100 мм - коефіцієнт становить 0,02.

Слід враховувати, що діаметр труб зовнішньої каналізації рідко має такі параметри. Зазвичай перетин каналізаційних труб, які транспортують відходи з будинку в септик становить від 150 мм. В такому випадку мінімальний ухил каналізації повинен становити 2%. Монтажні роботи слід проводити дуже уважно. Так як найменші нерівності в траншеї можуть вплинути на кінцевий результат. Для того, щоб звести до мінімуму ризики пов'язані з земляними роботами на дно траншеї засипають піщану подушку. З її допомогою можливо вирівняти нерівності і запобігти зсуву труб надалі.

Таким чином, при будівництві самопливної каналізації слід розрахувати оптимальний ухил труб до септика. Великий ухил, всупереч распростанение омані, не несе користі і навіть здатний завдати шкоди конструкції транспортування стічних вод.

Ухил каналізації до септика

Пристрій самопливної зовнішньої каналізації

Пристрій самопливної зовнішньої каналізації

Прокладка самопливної каналізації

Прокладка самопливної каналізації

Ухил каналізаційної труби

Ухил каналізаційної труби

Схема ухилу труб внутрішньої каналізації

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама