Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ялівець скельний «Blue Arrow»

  1. Ялівець скельний Блю Ерроу «Blue Arrow» Juniperus scopulorum «Blue Arrow»

Горщик: 1 літр Висота: 30-35 см   Ялівець скельний Блю Ерроу «Blue Arrow» Juniperus scopulorum «Blue Arrow»   Загальні характеристики:   Високий хвойний чагарник з дуже вузькою, колоновидною кроною

Горщик: 1 літр Висота: 30-35 см

Ялівець скельний Блю Ерроу «Blue Arrow» Juniperus scopulorum «Blue Arrow»

Загальні характеристики:

Високий хвойний чагарник з дуже вузькою, колоновидною кроною. Жорсткі, вертикально зростаючі, щільно притиснуті до стовбура втечі, приростають приблизно 15 см в рік. У 10-річному віці рослина досягає 2-2,5 м у висоту і 0,5-0,7 м в діаметрі. Нижні гілки ростуть майже від самого заснування стовбура і дуже довгий час зберігаються. Хвоя яскраво-блакитна, м'яка, луската.

Плоди темно-сині з сизуватим нальотом шишкоягоди.

Оптимальні умови вирощування і правила догляду

До родючості грунтів не вимогливий, зростає на різних типах грунтів. Мириться з посухою і високою температурою повітря. Морозостійкий, але в суворі зими можуть підмерзати молоді пагони. Краще перезимує, якщо висадити його в захищеному від вітру місці. Навесні бажано видаляти сухі гілки. Перший час після висадки на постійне місце крона вимагає захисту від яскравого весняного сонця. Незважаючи на посухостійкість, полив в жарку пору року буде сприяти кращому розвитку рослини. Не переносить застійного перезволоження. Після сильних снігопадів слід обтрушувати крону щоб уникнути поломки гілок.

Сортові форми розмножують весняними черешками, узятими з коротких бічних пагонів «з п'ятою» до або на початку пробудження нирок; Укорінення спочатку здійснюють при температурі +15 - +18 градусів, потім підвищують до +20 - +23 градусів. Вкорінюється 50% зимових живців.

Цінний сорт для створення невеликих і масштабних ландшафтних композицій з хвойних і листяних дерев і чагарників з різною архітектурою і контрастним кольором листя. Прекрасно виглядає як солітер або в складі невеликих односортних груп в вересових садах і альпінаріях, а також в свободнорастущих міксбордерах. Здатний створити прекрасну живопліт, яка не вимагає стрижки і займає дуже мало місця. Крім того, цей сорт ялівцю надзвичайно гарний як контейнерної культури для озеленення парадних під'їздів, балконів, терас та ін.

Купити Ялівець скельний Блю Ерроу в Краснодарі за низькими цінами можна в розпліднику рослин Зарічний (Краснодарський край)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама