Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Коли цвіте черемха

  1. Зацвітає черемха - чекай похолодання
  2. Коли починається цвітіння черемхи
  3. Як, спостерігаючи за цвітінням черемхи, передбачити погоду

Я завзята городниця, тому щороку навесні я відстежую цвітіння черемхи особливо уважно. А все тому, що є така народна прикмета, яка, за моїми спостереженнями, завжди збувається. Я завзята городниця, тому щороку навесні я відстежую цвітіння черемхи особливо уважно

Зацвітає черемха - чекай похолодання

Кілька років тому таке похолодання супроводжувалося поворотними заморозками, від яких постраждали сходи і навіть розсада в теплиці. У цей період може ненадовго навіть випасти сніг. Причому, як правило, це останнє похолодання, і за ним настає тривалий потепління. Саме тому так важливо спостерігати за черемхою, вона попередить про похолодання і можливе заморожування набагато раніше і точніше, ніж прогноз погоди.

Саме тому так важливо спостерігати за черемхою, вона попередить про похолодання і можливе заморожування набагато раніше і точніше, ніж прогноз погоди

Коли починається цвітіння черемхи

Черемуха, як правило, цвіте в останніх числах квітня - початку травня, в деяких регіонах в травні - початку червня.

Вважається, що черемха зацвітає через тиждень після того, як з'явилися листя на березі. Черемуха ніколи не цвіте раніше клена, а дуб - раніше черемхи.

Городники також знають, що під час масового цвітіння черемхи, добре садити:

  • картопля;

  • пшеницю;

  • просо.

Коли відцвітає черемха - це сигнал, що саме час садити кукурудзу і висаджувати розсаду помідорів.

Коли відцвітає черемха - це сигнал, що саме час садити кукурудзу і висаджувати розсаду помідорів

Як, спостерігаючи за цвітінням черемхи, передбачити погоду

Вважається, що по одному цвітінню черемхи можна передбачити, яким буде літо, наскільки жарким або вологим, які види на урожай, які рослини будуть рясно плодоносити, а які - не дуже.

Існує багато інших сільськогосподарських прийме, крім похолодання, яке пов'язане з цвітінням черемхи. Раніше вірили, що якщо на черемшині багато кольору, то в цьому році буде багатий урожай жита.

Якщо період цвітіння тривалий, очікується урожай кукурудзи, пшениці, ячменю, вівса, проса, жита, сорго. Крім того, люди вірили, що чим раніше зацвіла черемха і чим довше вона цвіте, тим вищою буде річна температура і взагалі, літо може бути не тільки спекотним, але і посушливим. Якщо колір черемхи занадто рясний і пишний, а на дереві в цей же час розпускаються листя, літо навпаки буде дощовим і непогожим.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама