Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

"Присвячена Україні білосніжна троянда" Славутич "має легкий аромат з нотками анісу" (фото)

Французький квітникар Філіп Мангі на флористичної виставці Flower Expo Ukraine в Києві презентував нові сорти троянд

У розарії селекційної компанії Meilland є троянди, запашні свіжоскошеної травою, полуницею, липою, перцем і навіть ... пасхальним паскою. А пелюстки цих прекрасних квітів бувають з відтінком малинового сорбета, вершкового масла, лаванди, мімози, корала ... Багато сортів присвячені знаменитим людям світу - Луї де Фюнесу, П'єру Кардену, Ів Сен-Лорану, Моніці Беллуччі, Хуліо Іглесіасу, Катрін Деньов. Щорічно на флористичних виставках компанія представляє світу свої новинки. Одну з найкрасивіших троянд французькі квітникарі присвятили Україні, назвавши сорт «Славутич».

- Біла троянда «Славутич» немов ангел-хранитель міста Славутич, який прийняв постраждале від Чорнобильської аварії населення Прип'яті, - говорить Філіп Мангі . - Квітка витривалий - морозостійкий і не схильний до хвороб, при цьому дуже романтичний - в бутоні 50-60 пелюсток, володіє легким ароматом з нотками анісу. Цвіте до самих заморозків. Саджанці троянди вже висаджені в Славутичі і неподалік від Чорнобильської атомної станції. Весь світ потрясла Чорнобильська трагедія, вона не повинна повторитися.

* Філіп Мангі: «Роза Славутич цвіте до самих заморозків» (фото Сергія Тушинського, «ФАКТИ»)
* Філіп Мангі: «Роза" Славутич "цвіте до самих заморозків» (фото Сергія Тушинського, «ФАКТИ»)

- Кілька років тому П'єр Карден розповідав мені, як в якості представника ЮНЕСКО брав участь у закритті реактора Чорнобильської атомної станції і подарував постраждалим чорнобильцям кілька будинків ...

- Дивовижна людина. Дуже талановитий! П'єр Карден бував у нас в розарії. Від побаченого він був у захваті. Травнева троянда, присвячена знаменитому кутюр'є, - з рідкісних, вона дуже вишукана. Ніжно-рожеві пелюстки немов посипані «зоряним пилом». В ароматі - нотки вербени і фруктів. Домінує ж чарівний рожевий аромат. У парку біля П'єра Кардена близько півтисячі саджанців троянд.

Я був вражений і садом Луї де Фюнеса в його садибі під Парижем. Він дуже любив сорт «П'єр де Ронсар». Це найкрасивіше рожеве дерево в світі. Кремово-рожеві квіти мають форму розеток. Подібні троянди можна побачити в декорі антикварних порцелянових сервізів і на листівках. Для геніального актора ми створили яскравий жовто-оранжевий квітка, що асоціюється з літнім сонячним днем на півдні Франції. Цнотливий бутон його не поспішає розкриватися. Луї де Фюнес, будучи великим романтиком в душі, був зачарований такою красою.

Для Моніки Беллуччі ми створили дивну червону троянду з сріблястим відливом - актриса дуже любить срібні прикраси. А знаменитий кутюр'є Ів Сен-Лоран мріяв про троянду з ароматом, як у його парфуму «Парі де Ів Сен-Лоран». І ми це здійснили. Ніжно-рожева квітка, що носить ім'я модельєра, довго не в'яне - він стійкий, як аромат його парфумів.

- Ви створюєте троянди і для королівських персон?

- Так це так. У Києві ми презентували сорт «Шарлен, принцеса Монако». Це новинка в багатому асортименті троянд, присвячених князівському двору Монако. Неймовірно ароматна троянда лососевою кольору викликає захоплення у всіх, хто її бачить.

- Ще одна новинка в вашому розарії - дуже красива троянда насичено-червоного кольору «Цветелін».

- Історія її створення така. Два роки тому до нас звернулася сімейна пара з Болгарії з проханням створити квітка в пам'ять про 23-річної дочки, яка загинула в автомобільній катастрофі. Звали її Цветелін. Пелюстки троянди черешневого кольору, а пахне вона лісовими ягодами.

- Який самий незвичайний відтінок і аромат троянди вам вдалося отримати?

- Казково красивий сорт «Андре ле Нотр». Перлинно-рожеві пелюстки під час грибного дощу розпускаються на очах, і раптом ви починаєте відчувати аромат мигдалю. А в королівських парках Франції цвіте троянда «Пті Тріанон» рожевого кольору з перламутровим відливом - вночі вона «висвітлює» все навколо і пахне стиглої грушею. Існують троянди-хамелеони. Наприклад, троянда сорту «Акрополіс» у міру розкриття перетворюється з рожевої в білу. А помаранчевий бутон «Текіли» на піку цвітіння раптом стає ... білим і «застигає», перетворюючись на подобу порцелянової статуетки.

- Філіп, а які сорти у вас улюблені?

- У моєму саду, як і у Луї де Фюнеса, ростуть троянди «П'єр де Ронсар». А ще мені подобається світло-мандаринова троянда «Полька» з фруктовими нотками.

- Скажіть, сорти квітів, подібно брендовим речам, «підробляють»?

- Безумовно. Ми не раз стикалися з тим, що наші сорти копіювали без жодного дозволу - в Китаї, Туреччині, Індії, на півдні Італії ... Але оригінал завжди оригінал. Це зовсім інша краса, неповторний аромат.

- Який квітка вас захопив в Україні?

- Дуже пишна і ароматна бузок. Мені подобається Київ - пагорби, Дніпро, Лавра ... А яка смачна українська кухня - борщ, котлети по-київськи ... Хочеться приїжджати в це прекрасне місто знову і знову.

Фото квіткових композицій, представлених на виставці,
можна подивитися тут

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Ви створюєте троянди і для королівських персон?
Який самий незвичайний відтінок і аромат троянди вам вдалося отримати?
Філіп, а які сорти у вас улюблені?
Скажіть, сорти квітів, подібно брендовим речам, «підробляють»?
Який квітка вас захопив в Україні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама