Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від літаючих мурах

  1. Про комаху У творах російських класиків літаючі комахи з'являються перед читачами в ролі справжніх...
  2. Причини появи в будинку
  3. способи виведення
  4. Відео «Як позбутися мурах вдома»

Про комаху

У творах російських класиків літаючі комахи з'являються перед читачами в ролі справжніх трудівників, які можуть служити прикладом для інших лісових мешканців. Взяти хоча б усім відому байку Крилова «Бабка й мураха». Яка її мораль? В образі бабки автор показує такі людські пороки, як лінь, неробство, неповага до чужої праці і так далі.

Мураха у нього уособлює образ трудяги, який завжди зайнятий благоустроєм будинку і пошуком їжі. Мораль байки зрозуміла кожному. Мораль говорить, що завжди настає розплата за неробство. Мораль в тому, що необхідно не тільки розважатися, але і працювати. Інший класик - Михайло Пришвін - в «Поетичних мініатюрах про село» в оповіданні «Силач» оповідає про те, як розрита мурахами земля покрилася зверху брусницею після дощу. А під брусницею потім з'явився гриб і сховався від цікавих людських очей. Мораль така, що праця мурах корисний в природі, де все продумано і взаємопов'язано.

В іншому творі «Лісова крапель» автор оспівує велике мурашиної держава. Мораль - люди повинні брати приклад з маленьких і працьовитих комах.

Мораль - люди повинні брати приклад з маленьких і працьовитих комах

У житті ж не все так поетично, як у класиків. Літаючі мурахи приносять людям багато занепокоєння, і ставлення до них відповідне. Вони не починають літати в будинку відразу. Оскільки летючий мураха - явище, яке є тільки в шлюбний період. В інший час комахи безкрилі. У літню пору самка певного виду, яка готується до запліднення, і самець за допомогою крил знаходять один одного, спаровуються протягом декількох годин і шукають місця для появи потомства.

У літню пору самка певного виду, яка готується до запліднення, і самець за допомогою крил знаходять один одного, спаровуються протягом декількох годин і шукають місця для появи потомства

В цей час самка і самець також досліджують сміттєві купи, а потім, з'являючись в будинку, можуть занести в нього мікроби. Тому бажання людей позбутися від таких мурах є природним. «Осілі» самки не полишають гнізда, а від непотрібними крилець воліють позбутися за допомогою відкушування.

Запліднена матка здатна давати потомство кілька десятків років. А літаючий самець після виконання своєї ролі гине через два дня або з'їдається родичами. Не всі спаровуються самки створюють нові колонії. Крильця у них з'являються тільки раз в житті. Після їх втрати літаючі самки стають «нелітними». Можна сміливо сказати, що в природі немає окремого виду з назвою «летючий мураха».

Відео «Мурахи - найрозвиненіша цивілізація»

Пізнавальний ролик про спосіб життя мурах.

Причини появи в будинку

Яким же чином такі мурахи виявляються в будинку? Вони влітку залітають в кватирку, яку ви залишаєте, щоб в оселі потрапляв свіже повітря. Або в будинку є мурашиної гніздо, з якого вилітають особини, готові до процесу спарювання. Мурахи з крилами можуть залітати не тільки в житло, а через димохід, на дерева, дахи будинків. Після закінчення спарювання найчастіше зникають самі.

Чому люди хочуть позбутися від літаючих комах? Вони виявляються в харчових продуктах, плутаються у волоссі, в разі провокації можуть вкусити, після чого настане алергічна реакція. Всередині будинку слід уважно оглянути улюблені місця знаходження мурах - вологі ділянки з деревиною, тобто крокви під дахом, підвіконня, ганок, негерметичні ділянки в сантехніці у ванній або під кухонною раковиною.

Всередині будинку слід уважно оглянути улюблені місця знаходження мурах - вологі ділянки з деревиною, тобто крокви під дахом, підвіконня, ганок, негерметичні ділянки в сантехніці у ванній або під кухонною раковиною

Профілактикою їх появи служить дотримання чистоти в оселі, зберігання харчових продуктів в герметичних ємностях і холодильнику, накрите кришкою сміттєвої відро і своєчасно виноситься його вміст, часте миття посуду, з якого їдять домашні вихованці. У приватній оселі варто перевірити на предмет герметичності горищне приміщення і дах, де здатний з'явитися мураха з крилами і його родичі. Знайдені там, а також у віконних і дверних отворах щілини слід закрити.

способи виведення

Найкраще знищити мурашину колонію до початку періоду розмноження. Оскільки позбутися від шкідників з крилами буде складніше, ніж від безкрилих, які є в будинку. При виявленні мурах можна скористатися інсектицидами в зручній формі аерозолів. Такі засоби, як «Дохлокс», «Дихлофос», «Комбат», «Рейд», популярні і мають високу ефективність у справі боротьби з шкідниками.

Щоб позбутися від них якісно, ​​обробку проводять тільки в закритому приміщенні. Розпилення здійснюється за допомогою насадки, що спрямовується в потрібне місце. Деякі умільці воліють виготовляти суміш для знищення мурах своїми руками. Для цього, в ємності з пульверизатором змішують 2 частини води і 1 частина будь-якого рідкого мила. У розчин додають кілька крапель скипидару. Готовим складом обробляють доріжки, гнізда.

Також хороший ефект надає аналогічний склад з додаванням кількох крапель ефірного масла м'яти перцевої. Як варіант, замість рідкого мила допустимо використовувати засіб для миття посуду. Миючий має властивість до зневоднення мурах.

Ще одним способом позбутися від шкідників у власному житлі є приманки. Їх легко зробити з блюдець з водою, куди додана крапля меду або варення. На такі ласощі мурахи, які мають гарний нюх, злітаються охоче. Ще роблять пастку, що складається з харчової соди і цукрової пудри. Дорослі особини проковтують частина приманки, решта несуть в гніздо родичам, після чого ті теж гинуть.

Дорослі особини проковтують частина приманки, решта несуть в гніздо родичам, після чого ті теж гинуть

Деякі з штучних підсолоджувачів чинять негативний вплив на здоров'я мурах. Зокрема, для них токсичний Аспартам. Слід перемішати трохи порошку з яблучним соком. Як і у випадку з содою, змішаної з цукром, шкідники з'їдять частина отрути самі, а решту доставлять родичам в гніздо.

Сода, тобто луг, взаємодіє з захисним кислотним розчином комахи, в результаті відбувається хімічна реакція, що роз'їдає нутрощі мурашки. Ще один спосіб - клейові пастки, здатні виділяти феромони. Вони можуть діяти протягом півроку. Їх необхідно встановлювати на склі добре освітленого вікна.

Ефективним методом позбутися мурах вважається знищення гнізда. Найчастіше воно розташовується за мостиною, плінтусом, шпалерами, шафою, в коморі. При його виявленні слід розворушити мурашиний будиночок і налити в нього окропу. Ще допустимо залити туди гас або схожий за властивостями отруйний розчин. Щоб рідина потрапила точно в гніздо, якщо не виходить розворушити його, можна використовувати для наливання рідини воронку.

Щоб рідина потрапила точно в гніздо, якщо не виходить розворушити його, можна використовувати для наливання рідини воронку

Проти мурах з крилами, мух, мошок і комарів добре допомагають боротися електричні мухобойки. Такі пристрої здатні працювати як на акумуляторі, так і від батарейок. Принцип дії полягає в створенні мухобойкой розряду електроструму. Прилад потрібно просто включити і повісити неподалік від лампи.

Мурахи, які прилетять на світло, неминуче загинуть. Хоч заряд і невеликий, але він може виявитися болючим для дітей і тварин. Тому розміщувати мухобойку по можливості потрібно подалі від своїх домочадців.

Інші відомі способи знищення «літунів» - промазування шляхів їх переміщення олівцем «Машенька», оцтом, вершковим маслом, часником. Можна зробити приманку з фаршу з борною кислотою.

Можна зробити приманку з фаршу з борною кислотою

Також ефективна приманка з кукурудзяної муки. Для її виготовлення слід змушують продукт на воді, додати в муку борну кислоту, цукор, мед або варення. Порції приманки розкладають на листочках паперу.

Відео «Як позбутися мурах вдома»

Невелика інструкція по боротьбі з мурахами в домашніх умовах.

Яка її мораль?
Чому люди хочуть позбутися від літаючих комах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама