Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як прибрати конденсат з труб холодної води

  1. Що таке конденсація?
  2. наслідки проблеми
  3. Як відрізнити конденсат від витоку?
  4. Як боротися з конденсатом?

Як важлива теплоізоляція системи опалення знають багато - втрати енергії знижують ефективність системи, приводячи до фінансових втрат

Як важлива теплоізоляція системи опалення знають багато - втрати енергії знижують ефективність системи, приводячи до фінансових втрат. Багато людей борються з запотівання вікон, і шукають засіб, щоб вікна не потіли . Але не всі знають, як важливо захистити труби холодної води. Замислюються про це тільки тоді, коли з труб починає капати на підлогу конденсується вода.

Відсутність належної ізоляції в разі водопроводу з холодною водою призводить, в ряді випадків, до конденсації водяної пари. Це формує вологу на трубах, яка у вигляді крапель падає на підлогу і накопичується в санвузлах. Чому утворюється конденсат на трубах холодної води, що робити, як позбутися від даного явища, розглянемо нижче.

Що таке конденсація?

Дане явище пов'язане з конденсацією водяної пари, присутнього в повітрі, на поверхні, яка холодніше, ніж так звана температура точки роси. Якщо, температура повітря біля водопроводу нижче точки роси, надлишок вологи осідає у вигляді крапель на цій поверхні.

Явище конденсації водяної пари з повітря зустрічається часто. Наприклад, коли наливаємо в жаркий день холодний напій в склянку, що осідає на стінах роса - наслідок явища конденсації. Якщо краплі води на склянці - не надто серйозна проблема, а якщо потіє пластикова труба, це може доставити деякі проблеми. Більш того, ця проблема більше, ніж здається на перший погляд - накопичується вода рано чи пізно починає капати, санвузол сиреет. Що робити, якщо пітніють труби холодної води, як позбутися від конденсату?

наслідки проблеми

В теплу вологу погоду на водопроводі в підвалі утворюється конденсат, коли ми включаємо холодну воду. Але надмірне утворення конденсату може призвести до капає воді, що несе ряд негативних наслідків:

  1. Провокує зростання цвілі, грибка, видалення яких вимагає серйозних витрат ..
  2. Найгірші проблеми виникають на трубах з металу, наприклад міді, оцинкованої сталі. Скупчення води на поверхні може привести до руйнування обладнання, розташованого безпосередньо під водопроводом.
  3. Стіни сиреют.

окислення міді

Вологу ізоляцію можна порівняти з мокрою вовняний шерстю в морозний день. Вона не тільки не захищає обладнання від втрат енергії, але може привести до корозії, що часто призводить до затоплення обладнання та приміщень.

Конденсація - це технічний ворог ізоляції № 1. Внесення водяної пари в ізоляційний матеріал зовні також шкідливо. В обох випадках це свідчить про те, що ізоляція не вдалася. Що ще гірше, конденсація в ізоляції спочатку невидима. Згодом це може призвести до небезпечних наслідків: капання води зі стін або стелі. Якщо вологість проникає в ізоляційний матеріал, його ефективність швидко зменшується.

Як відрізнити конденсат від витоку?

У деяких випадках, конденсацію можна сплутати з протіканням води з системи. Перевірте труби рано вранці перед включенням води, коли вода в системі підігріли до температури приміщення. Якщо видно краплі - це можуть бути приховані витоку. Важливо провести ремонт прихованих витоків, перш ніж вони знищать стелю сусідів з нижнього поверху, стіни або підлогу в туалеті, спровокують появу цвілі, грибка.

Як боротися з конденсатом?

Основний метод профілактики конденсації води - створення ізолюючого бар'єру між холодною поверхнею і навколишнім середовищем, насиченою водяною парою. Тільки вибираючи покриття, яке відповідає двом таким вимогам одночасно, можна захистити наші установки від небажаних явищ:

  1. Щоб запобігти конденсації водяної пари на поверхні труби, збільшити теплопровідність протягом всього терміну служби, важливо, щоб ізоляційний матеріал був стійкий до поглинання вологи.
  2. Важливим параметром є низький коефіцієнт теплопередачі λ, що дозволяє мінімізувати обмін вільної енергією між трубою і навколишнім середовищем.

Чим і як усунути конденсат на трубі холодної води?

  • Синтетичний каучук. У цій ролі ідеально проявляють себе сучасні ізоляційні матеріали, наприклад, синтетичний каучук, який утворює відмінний дифузний бар'єр для запобігання конденсації вологи. Каучук діє ефективніше, компактний. Оптимальне поєднання низького коефіцієнта теплопровідності і надзвичайно висока стійкість до дифузії водяної пари обмежує втрати енергії протягом тривалого періоду часу і знижує ризик корозії під шаром ізоляції. Унікальна клітинна мікроструктура синтетичного каучуку робить його надзвичайно простим в зборі. На відміну від покриття з вовни компактна і закрита клітинна структура гуми запобігає намокання ізоляції, що усуває не тільки проблему непривабливою вологості на стінах, але також запобігає розвитку грибів і цвілі всередині. Рішенням проблеми може бути застосування ізоляції з синтетичного каучуку
  • Можна використовувати інші види ізоляції труб на основі вовни або гуми, що допомагають запобігти конденсат на пластикових трубах холодної води.

    Каучукова ізоляція може бути у вигляді тасьми

  • Можна ізолювати водопровід ізоляційною піною. Даний варіант недорогий, простий у виконанні.

    Недорогий і простий варіант ізоляції - ізоляційна піна

  • Ізоляція матеріалом, виготовленим з кори коркового дерева, стійкого до горіння, гниття.
  • Існує морозостійка ізоляція, призначена для використання на зовнішніх трубах з холодною водою.

Таким чином, адекватний захист холодних водопровідних труб може допомогти уникнути багатьох неприємних, дорогих сюрпризів. Сучасні рішення проблеми досить прості, їх можна реалізувати своїми руками, не маючи великих навичок в галузі ремонту водопроводу. Вартість матеріалів цілком доступна, враховуючи невелику протяжність водопроводу в квартирі, будинку.

Завдяки сучасним технологіям йдуть в минуле мокнучі санвузли та водопровід ізольований непривабливими, непрактичними підручними засобами, на зразок медичного бинта або тканини, як робили люди в минулому.

Що таке конденсація?
Як боротися з конденсатом?
Що таке конденсація?
Що робити, якщо пітніють труби холодної води, як позбутися від конденсату?
Як відрізнити конденсат від витоку?
Як боротися з конденсатом?
Чим і як усунути конденсат на трубі холодної води?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама