Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи потрібні в акваріумі равлики?

  1. користь равликів
  2. На що равлики здатні
  3. Регулювання процесу розмноження равликів
  4. види равликів

Серед початківців акваріумістів часто виникають питання про необхідність равликів в акваріумі. І яку роль вони там грають. Для інших зовсім незрозуміло, яким чином прісноводні тварини там живуть, і як туди потрапили. Але, адже питання резонне. Не завжди вдається зрозуміти, звідки в акваріумі взялися равлики. Безсумнівно, равлик несе тільки позитивний вплив на мешканців акваріума. Як не дивно, одні ставати улюбленими вихованцями, інші ж так і не приживаються в цьому середовищі. Як би там не було, равлики потрібні в екосистемі і їх користь помітна.

користь равликів

  1. Равлики відмінні прибиральники. Весь, недоїдений рибами корм вони доїдають. Таким чином, вони не дозволяють йому накопичуватися і розкладатися на дні, забруднюючи воду.
  2. За допомогою равликів налагоджується оптимальне середовище в акваріумі. Особливо, равлики потрібні, якщо акваріум тільки куплений і не обжитий рибками.

Окремо купувати корм для равликів не треба, так їх як основним раціоном вважається залишився корм рибок.

На що равлики здатні

Головні функції равликів прибиральника і пилососа далеко не весь список можливостей цих милих створінь. Варто звернути увагу на здатність равликів до індикації життєдіяльності в акваріумі. Наприклад, якщо в акваріумі занадто швидко розмножуються равлики асторолюкс, нагадує про неправильне раціоні риб і потрібно негайно зайнятися коригуванням харчування вихованців. Цей вид равликів дуже невеликий, який байдужий до світла. Їх харчування складається із залишків корму для риб.

Регулювання процесу розмноження равликів

Завдяки тому, що равлики не до смаку рибам, виникає процес їх швидкого розмноження. Та ж ситуація і з ікрою. Регулювати розмноження тварин можна тільки за допомогою харчування. Як відомо, без їжі живі організми існувати не можуть.

види равликів

Астролюкси одні з багатьох улюблених видів равликів. Серед найбільш поширених видів можна відзначити прудовиков, ампулярії, фізи і інші.

молюски

Молюски також іноді з'являються в акваріумі як непрохані гості. Одним з представників цього виду є бура котушка. Вона живиться рослинною плівкою і нальотом. Їх улюбленими ласощами вважається акваріумні рослини. Це не є позитивною характеристикою молюска. Але, те, що цей вид подобатися петушкам, дозволяє їм розмножуватися в розумних межах. Купуючи цей молюск, ви маєте подвійну вигоду - очищення акваріума і їжа для улюблених риб.

прудовік

Цей вид равлики особливого позитиву не приносить. Прудовік наведе в акваріумі більше безладу, ніж почистить територію. Він подобатися не всім. В основному, його набувають, милуючись його незвичайною поведінкою. Але, отримавши равлика і чекаючи від неї користі, ви її так і не дочекаєтеся. До того ж доведеться прибирати і за ним.

Меланії

Меланії відрізняються незвичайною плодючістю. Всього одна равлик має здатність наплодити безліч діток, з огляду на невеликий відрізок часу. Швидкість це їх коник. А користі від цих милих равликів просто величезна. Вони не чіпають рослинність в акваріумі і харчуються залишками їжі. Проживають вони в грунті на дні. До того ж вони відмінно виконують профілактику хвороб риб. Заслужену любов вони отримали за здатність до боротьби з осадом на дні акваріума.

Ампулярии

Найбільш поширеним видом вважається Ампулярия. Вони заслужено отримали назву вусатих няньок. Їх роботу не можна переоцінити. Вони не їдять рослини, справляються з нальотом як на склі, так і на листі рослин. Саме цей вид багато акваріумісти розводять спеціально. Займаючись розмноженням равликів, варто приділити увагу їх переміщенню. Так як вони здатні вилазити з акваріума і подорожувати. Але, що стосується інших умов проживання, вони не доставлять вам багато клопоту.

Підводячи підсумки, можна відзначити велику користь від перебування равликів в акваріумі. Саме вони ретельно стежать за чистотою, позитивно впливаючи на навколишнє і простір. Купивши равлика, ви не будете шкодувати, а внесете якусь різноманітність в життя акваріума.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама