Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Курс валют: скільки буде коштувати долар до кінця тижня

Ситуація на валютному ринку поступово поліпшується.

У середу банкіри очікують подальшого здешевлення долара depositphotos.com

Нацбанк у вівторок продовжив грати на зниження безготівкового курсу долара: другий день поспіль він продавав валюту по 8,4 грн / $, правда, вже в менших обсягах - не 50%, а 40% від того, що запитували банки. В результаті вартість американської валюти на міжбанку відкотився з 8,7 грн / $ до 8,53 грн / $, в середу банкіри обіцяють опустити і готівковий курс, пишуть.

Що буде далі, залежить від розвитку політичної ситуації в країні та отримання російського позики в $ 2 млрд.

«Ситуація на валютному ринку поступово поліпшується. У середу курси в обмінниках будуть коливатися вже в рамках 8,45-8,55 грн / $ », - повідомив головний економіст казначейства« Банку Нацкредіт »Володимир Фенюк. Банкіри говорять, що ця тенденція триватиме до кінця тижня (найбільш ймовірний курс - 8,4), а що буде далі, залежить від розвитку політичної ситуації в країні та отримання російського позики в 2 млрд. Доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запустять нові банкноти

Втім, придбати долари за низьким курсом вдасться далеко не всім. Неофіційно фінансисти зізнаються, що не продають в касах то, що купили на міжбанку (це зараз невигідно їм через різницю, що виникла між готівковим і безготівковим курсом). Людям відпускають тільки той долар, який в цей же день придбали у інших клієнтів.

Якщо долар зафіксується в районі 8,5 грн / $, то в Україні подорожчає бензин А95 на 5%

У середу банкіри очікують подальшого здешевлення долара. Якщо НБУ продовжить продавати його по 8,4 грн / $, то безготівковий курс повинен опуститися до 8,42-8,48 грн / $. Втім, радує це тільки фінансистів, для інших галузей це все ще високий курс.

«Якщо він зафіксується в районі 8,5 грн / $, то в Україні подорожчає бензин А95 на 5%. Тобто як мінімум до 11,5 грн. Адже 60% в ціні палива складає вартість імпортної нафти, яка номінована в доларах », - прогнозує директор Інституту енергоісследованій Дмитро Марунич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс валют: долар б'є рекорди

«Найголовнішим курсовим чинником зараз є політична криза. Чим швидше він буде врегульовано, тим швидше заспокоїться курс гривні і тим менше вона просяде. Що буде, якщо політичне врегулювання кризи відбудеться і він піде на спад? Чи почне після цього гривня дорожчати? Навряд чи. Вже дуже зручна ситуація для НБУ - можна відпустити курс і перекласти відповідальність за це на Майдан », - вважає головний редактор журналу Гроші Олександр Крамаренко.

ДИВІТЬСЯ ФОТО: Як друкують нові $ 100

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет 2014: доходи і витрати (інфографіка)

Що буде, якщо політичне врегулювання кризи відбудеться і він піде на спад?
Чи почне після цього гривня дорожчати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама