Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Негорючі матеріали для оздоблення стін: термостійка фарба, грунт, шпалери та вогнетривкі плити

  1. Способи підвищення вогнестійкості
  2. Первинна обробка пастою або штукатуркою
  3. покриття печей
  4. застосування термофарби
  5. Види термостійких шпалер
  6. вогнестійкі тканини
  7. Панелі та мінеральна вата

При оформленні інтер'єру будинку або квартири власники найчастіше зосереджені на естетичних враженнях, але не варто забувати і про пожежну безпеку. Вогнестійкі оздоблювальні матеріали, такі як негорючі шпалери, термостійка фарба або шпаклівка, можуть запобігти поширенню вогню і врятувати життя.

Способи підвищення вогнестійкості

щоб підвищити вогнестійкість стін і інших конструкцій в будинку, їх покривають негорючими речовинами , Застосовують для обробки вогнетривкі матеріали. Вироби, що складаються повністю з неорганічних речовин або їх переважної кількості, відомі як самі термостійкі. Деякі мінеральні реагенти використовують як антипірени.

Існують невелика кількість органічних сполук, які не займаються і не підтримують горіння. Деякі з негорючих органічних розчинників навіть використовують в пожежогасінні.

Оберегти стіни і конструкції від вогню можна:

  • використовуючи термостійкий грунт, пасти, штукатурки;
  • фарбуючи стіни вогнестійкими фарбами;
  • обклеюючи термостойкими шпалерами;
  • встановлюючи листи або плити, які не реагують на вогонь;
  • просочуючи матеріали антипіренами.

Рішення про вибір вогнетривкого матеріалу для стін слід прийняти після оцінювання фінансових можливостей, обговорення проекту з майстрами і дизайнерами. Розумно обрана негорюча обробка допоможе утеплити приміщення і підвищити звукоізоляцію.

Первинна обробка пастою або штукатуркою

Обробку стін з урахуванням забезпечення безпеки можна проводити, поєднуючи кілька негорючих матеріалів Обробку стін з урахуванням забезпечення безпеки можна проводити, поєднуючи кілька негорючих матеріалів. Кожна ділянка приміщення має свої особливості. Він може розташовуватися поблизу печей, камінів або перебувати на безпечній відстані.

Вибір способу обробки стін залежить від поверховості будинку, способу прокладки електропроводки, матеріалу, з якого зроблені несучі конструкції.

Термостійка первинна обробка стін доречна практично в усіх випадках. Склади грунтовок, штукатурок, спеціальні пасти в залежності від консистенції можна намазувати, розбризкувати, напилювати. Товщина покриття негорючої пастою досягає 1 см, штукатуркою - до 4 см.

Головна особливість негорючих складів для обробки - відсутність звичного портландцементу і кварцового піску. Звичайний цемент, затвердівши, утворює гідроксид кальцію, який в разі значного підвищення температури при пожежі розкладається до оксиду.

Під дією вологи або водяного потоку, що трапляється при гасінні вогню, оксид через гідратації набухає. Відбувається розрив покриття, розтріскування.

В результаті вогонь може потрапляти на основу конструкції, стіни, і поширюватися по всьому будинку. Загасити його ставати складно. Утворення щілин сприяє трансформація молекул піску з однієї модифікації в іншу, більш об'ємну.

У негорючих матеріалах для обробки стін є рідке скло, будівельний гіпс, глиноземисті або пуццолановиє види цементів. Як заповнювач використовують особливі різновиди глин, наприклад вермикуліт, вулканічні продукти типу пемзи або туфу; дрібні фракції керамзиту, металургійних шлаків, золи електростанцій.

Склади можуть бути наповнені мінеральними волокнами, наприклад, каолінової ватою. Найдоступніший варіант негорючого матеріалу для підготовки стін - суміш «худої» глини, наявної в даній місцевості, з розчиненим у воді сульфітно-дріжджовим лугом. Вологість приміщення, обробленого такими композитами, не повинна перевищувати 65%.

покриття печей

Нагріваються поверхні покривають також спеціальними термостійкими грунтовками Нагріваються поверхні покривають також спеціальними термостійкими грунтовками. Мета такої обробки не тільки і не стільки захист від вогню, як поліпшення зчеплення наступного шару фарби, зменшення її витрати.

Завдяки використанню термостійкого грунту, збільшується захист радіаторів, металевих камінів і печей від корозійних процесів.

Існує кілька видів негорючих складів на основі гліколевих лаків, фосфатів, силікатів. При виборі конкретного матеріалу для обробки потрібно точно знати максимальну температуру нагрівання поверхні. Термостійка грунтовка для печей має обмеження щодо застосування, які вказані в супровідних документах.

застосування термофарби

До складу вогнетривкої фарби для стін входять наповнювачі і пігменти. Негорючий склад для обробки стін після затвердіння утворює плівку, що виконує захисні і декоративні функції. Термофарба є неорганічні комплекси з оксидів лужних металів і кремнію.

Як наповнювачі застосовують тальк, особливі види глини, мінеральні волокна. До продажу пропонується два компонента, які потрібно з'єднати і перемішати перед застосуванням. Отриману негорючую суміш слід використовувати протягом максимум 12 годин.

існує протипожежна фарба , Призначена для внутрішніх поверхонь приміщень, зокрема стін, а також для зовнішніх покриттів.

Види термостійких шпалер

Для остаточної обробки стін можна використовувати термостійкі шпалери. Їх виробляють за кількома технологіями. Існують металізовані рулонні матеріали, які роблять у такий спосіб.

На флізелін, який представляє собою продукт з целюлози і синтетичних волокон, наносять тонку алюмінієву фольгу. Зверху покривають фарбою, що не пропускає струм, або роблять тиснення. Негорючі шпалери мають цікаві малюнки, виконують декоративні функції. Матеріал відрізняється довговічністю.

Інший різновид негорючих шпалер виробляється з скловолокна. Всі компоненти мають природне походження. Матеріал добре миється, має гарний зовнішній вигляд, підходить для приміщень будь-якого призначення. Сертифікат пожежної безпеки підтверджує високу вогнезахисну здатність негорючих шпалер.

вогнестійкі тканини

Обробку стін можна проводити класичної драпіруванням Обробку стін можна проводити класичної драпіруванням. Існуюча згорає тканину, з вигляду практично не отличимая від звичайних тканих матеріалів, дозволяє втілювати будь-які ідеї дизайнерів.

Матеріал виготовлений переплетенням полімерних волокон. Негорючі якості продукції надає антипіренові просочення. Вогнестійкі ткані матеріали застосовують для обробки стін будь-яких приміщень, салонів автомобілів; з них роблять професійний одяг пожежним, рятувальникам, металургам.

Антипірени можуть надати негорючі якості практично будь-яких матеріалів. Ефект обумовлений здатністю поглинати теплову енергію полум'я, витрачаючи його на розплавлення антипіренові добавки. Плюс до всього виділяються гази, які не підтримують горіння.

Панелі та мінеральна вата

Широко використовуються в якості негорючих матеріалів для оздоблення стін спеціальні панелі. Їх роблять з силікатно-кальцієвих і стекломагнезітних мінеральних композицій.

Проводять також панелі зі спеціального вогнестійкого гіпсокартону. Вся негорюча панельна продукція представлена ​​в асортименті, з різним декоративним виконанням. Матеріал прикрасить і надійно захистить стіни від можливого дії вогню.

Доречно нагадати, що значно скоротить небезпеку поширення вогнища загоряння утеплення стін мінеральною ватою. Головне призначення цього негорючого матеріалу - збільшення термоізоляції приміщення.

Мінеральна вата збільшує ізоляцію звуку, шуму. У сукупності з термозахисними властивостями це є серйозним аргументом для попередньої обробки стін матеріалом з мінеральних волокон.

Ринок будівельної негорючої продукції різноманітний. Можна вибрати матеріали в різному ціновому діапазоні, з відмінними зовнішніми покриттями і способами монтажу.

Головне, щоб вони не провокували швидке поширення вогню в разі загорянь, не виділяли отруйних газів при нагріванні, відповідали стандартам гігієни і безпеки.

Інші корисні статті:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама