Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плитка для стін для внутрішньої обробки, варіанти використання

  1. Про дизайн
  2. Натуральний або штучний - що вибрати?
  3. Види плитки для внутрішніх робіт
  4. Вироби з гіпсу
  5. переваги
  6. недоліки
  7. Область застосування гіпсової плитки
  8. гнучка плитка
  9. Використання кахлю
  10. Вибір схеми поклейки кахлю на стіну

Сучасна плитка для стін для внутрішньої обробки здатна докорінно видозмінити оброблене їй приміщення. Як зорієнтуватися серед великого асортименту облицювальний матеріал, що пропонується багатьма виробниками?

Як зорієнтуватися серед великого асортименту облицювальний матеріал, що пропонується багатьма виробниками

У цій статті ми розглянемо, чим можна обробити приміщення, а також опишемо переваги, недоліки, і область застосування кожного виду плитки.

Про дизайн

Будь-який ремонт вимагає дизайнерського підходу до його втілення, тому потрібно враховувати функціональне призначення кожної кімнати, адже інтер'єр будь-якої з них бажано зробити особливим, у чому може істотно допомогти внутрішнє оздоблення плиткою.

Але тут є й інша сторона медалі - важливо не допустити, щоб непродуманий загальний дизайн створив відчуття дискомфорту. В такому випадку кожна кімната може вийти красивою, але не буде почуття єдиної гармонії і затишку.

Оформлення кожного приміщення має перегукувався один з одним, створюючи загальний настрій. Такий ефект можна отримати, використовуючи як натуральні, так і імітують їх штучні облицювальні матеріали.

Натуральний або штучний - що вибрати?

Яка плитка для внутрішнього оздоблення стін краще? Багато людей відразу ж відповідають: «Тільки натуральна, так як вже набридла ця хімія».

Такий підхід зрозумілий, але не завжди здійснимо з деяких причин:

  1. Натуральний камінь важкий, тому його застосування неприпустимо в будинках старої споруди з огляду на створення великого навантаження на несучі конструкції.
  2. Багато гірські породи поцятковані микротрещинами, через що мають високу влагопроницаемость. З огляду на таку особливість, натуральний камінь не рекомендується використовувати в бані, яка стоїть осібно і не часто опалюється. Температура в ній взимку буде опускається нижче 0˚C, в наслідок чого замерзла в тріщинах вода зруйнує облицювальний матеріал. Також і обробка незаскленого і неопалювальній лоджії декоративним каменем природного походження не виконується з тих же причин.
  3. Деякі натуральні матеріали при нагріванні виділяють шкідливі для організму речовини, і не годяться для облицювання печі або каміна.
  4. Багато каміння мають мале температурне розширення, тому облицювання ними каміна або печі певні складнощі.
  5. Кожна плитка має індивідуальний малюнок (а нерідко і форму), через що дуже складно підібрати облицювання для створення цілісного візерунка.
  6. При підрізуванні матеріалу краю можуть вийти зі сколами або ж плитка з легкістю кришиться.

Це важливо! Штучна плитка під камінь або цегла теж не ідеальний облицювальний матеріал, але часто він позбавлений перерахованих вище недоліків. Наприклад, керамограніт має високу твердість і стійкість до стирання.

Види плитки для внутрішніх робіт

Звичайно, можна використовувати і натуральний облицювальну цеглу, але навіть якщо таке навантаження на перекриття допустима, то для того, щоб зробити ідеальну кладку під розшивку, необхідний хоча б невеликий досвід муляра, так як ряди повинні бути рівними.

Внутрішнє оздоблення стін під цеглу може бути виконана клінкерної плиткою, але через високу вартість і стійкості до перепадів температури, її доцільніше використовувати для обробки фасадів. Також клінкерну плитку використовують для облицювання печей і камінів.

Найчастіше використовується штучна жорстка або гнучка плитка під цеглу для внутрішньої обробки, що імітує натуральний матеріал. Вона дешевша, а з монтажем впорається будь-яка людина, що має навіть дуже невеликий досвід у виконанні подібних робіт. Для виготовлення такого облицювального матеріалу можуть бути використані різні будівельні матеріали.

Плитка під камінь добре імітує натуральний матеріал, а з її монтажем не виникає проблем, оскільки вона правильної форми, а з допомогою гнучкої плитки виконується обробка різних поверхонь, включаючи колони, зовнішні і внутрішні кути, отже, не важко буде виконати і імітацію стін під цеглу своїми руками.

Вироби з гіпсу

Гіпсова плитка є одним з найпопулярніших матеріалів, використовуваних для внутрішнього оздоблення приміщень.

З її допомогою можна так облицювати стіни, що їх вигляд буде дуже добре імітувати цегляну кладку або облицювання натуральним каменем. Розглянемо властивості цього матеріалу.

переваги

Вироби з гіпсу легкі, завдяки чому загальне навантаження на конструкцію незначна, тому не виникне потреби перед укладанням плитки зміцнювати основу.

  • Для того щоб виконати монтаж плитки немає необхідності запрошувати фахівців. Навіть у новачка з виконанням такої роботи не виникне проблем.
  • Не потрібно наявності якогось особливого, дорогого інструменту.
  • У складі цього облицювального матеріалу немає домішок, здатних завдати шкоди здоров'ю людини.
  • Гіпсова плитка для внутрішнього оздоблення може мати вигляд, що нагадує будь-який цегла або камінь. Є великий вибір кольорів і фактур.
  • Прийнятна вартість виробу зробила його досить доступним навіть для людей, що мають невеликий прибуток.

недоліки

Хоча переваг багато, потрібно знати і недоліки.

  • Гіпсові вироби здатні вбирати вологу навіть з повітря, а потім деформуватися, тому непридатні для використання у ванній, але і в інших приміщеннях таку обробку потрібно захищати за допомогою спеціальних складів.
  • Вироби з гіпсу не тільки дуже легкі, але і дуже неміцні, тому можуть бути легко пошкоджені як в процесі монтажу, так і в ході експлуатації.
  • Оскільки поверхня рельєфна, то в ній накопичується пил, що істотно ускладнює догляд. З цієї причини такий вид обробки буде недоречний при облицюванні швидко забруднюються ділянок.

Це важливо! Облицювальний матеріал на основі гіпсу використовується для внутрішньої обробки приміщень з нормальною вологістю і прийнятним температурним режимом.

Область застосування гіпсової плитки

Гіпсова плитка може бути використана практично для будь-якого приміщення (за винятком тих, які описані вище), але нераціональний дизайнерський підхід, коли невелике приміщення повністю облицьовується плиткою, може створити ілюзію, що це фрагмент підземелля або льоху.

Щоб такого не сталося, дизайнери рекомендують різні види оформлення. Ось деякі з них:

  1. У приміщенні виконується обробка тільки ніш, виступів, камінів, колон.
  2. Плиткою з штучного каменю для внутрішньої обробки декорується тільки сходовий проліт.
  3. Використовуючи декоративну цеглу з гіпсу, можна виконати обробку частини невеликого приміщення в стилі лофт. Простора кімната може бути вся облицьована плиткою, так як уникнути створення похмурої атмосфери вийде за рахунок правильно підібраних меблів або інших дизайнерських прийомів.
  4. Різними видами плитки під камінь або цегла вийде розділити приміщення на зони. Також зонувати можна, виконавши обробку тільки в половині кімнати.

гнучка плитка

Гнучка плитка для оздоблення стін може мати вигляд каменя або ж імітувати цегла. Такому сучасному декоративному захисному покриттю не страшні удари, і його колір з часом не змінюється. Ці позитивні якості є прекрасним доповненням до естетичному зовнішньому вигляду плитки.

Ця настінна плитка відмінно підходить для облицювання стін передпокою, коридору, кухні, вітальні та лоджії. Оскільки мова йде про гнучкий облицювальній матеріалі, то з її допомогою можна обробити будь-яку нерівну поверхню, будь то колона, камін або щось інше, що не зробиш за допомогою каменю або керамічної плитки.

Практичні поради по роботі з гнучкою плиткою - відео

Хоча вони однотонне, але є можливість вибрати відповідний колір, тому можна створити нескладний візерунок.

Використання кахлю

У квартирах і будинках часто використовується керамічна плитка для внутрішнього оздоблення стін. Якщо плитка під камінь може бути використана в будь-якій кімнаті, то варіанти використання кахлю мають свої обмеження. Цим оздоблювальним матеріалом можна обробити стіни туалету, ванни, коридору та кухні.

Кахельна плитка для стін для внутрішньої обробки вигідно виділяється великою різноманітністю форм, кольорів і візерунків, що дозволяє зробити обробку своєрідною і неповторною, але для цього попередньо потрібно скласти схему укладання кахлю або підібрати підходящу.

Вибір схеми поклейки кахлю на стіну

При покупці кахлю в солідному магазині можна розраховувати на те, що буде надана кваліфікована допомога в підборі розкладки плитки. Одним людям це допомагає, а інші взагалі перестають щось розуміти, і знаходяться в повній розгубленості.

Під натиском «неспростовних» доводів консультанта людина набуває те, що йому не зовсім підходить, а потім шкодує. Чому таке відбувається? Навіть найкращий консультант не бачить повну картину (за винятком тих випадків, коли рекомендації дає дизайнер, перебуваючи в квартирі), та й не може він за 5 хвилин дізнатися переваги покупця.

Щоб такого не сталося у вашому випадку, постарайтеся уявити різні схеми укладання безпосередньо у вашій квартирі. Вам можуть сподобається кілька схем - які ви і покажете консультанту, тоді йому буде легше надати кваліфіковану допомогу.

підводимо підсумок

Як бачимо, обробка стін плиткою вимагає правильного підходу, який починається з ретельного планування і продумування дизайну приміщення. Наприклад, для кімнат з високим рівнем вологості може бути використана кахельна плитка під камінь, завдяки чому можна витримати загальний задуманий стиль.

Насправді є безліч варіантів використання різної плитки для внутрішнього облицювання стін, тому при правильному підході вийде втілити свої ідеї в життя, при виконанні ремонту в своїй оселі, а ось чим обробити стіни, треба буде розв'язати безпосередньо вам.

Відео - імітація цегляної стіни без застосування плитки. Це цікаво!

Як зорієнтуватися серед великого асортименту облицювальний матеріал, що пропонується багатьма виробниками?
Натуральний або штучний - що вибрати?
Яка плитка для внутрішнього оздоблення стін краще?
Чому таке відбувається?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама