Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

5 способів як зробити шоколадні букви своїми руками + відео

  1. Букви з шоколаду для торта
  2. Форми з силікону
  3. Форми із пластику
  4. Форми з полікарбонату
  5. Кондитерський шприц
  6. Форми для печива
  7. Важливі правила виготовлення букв з шоколаду
  8. Який шоколад краще для приготування букв?
  9. Як правильно розтопити шоколад
  10. Приготування домашнього шоколаду
  11. Як приготувати помадку
  12. Як зробити шоколадні букви для торта
  13. Силіконові формочки (молдавсько)
  14. Форми для печива
  15. Кондитерський шприц або мішок

Спекти смачний торт непросто і буде прикро, якщо кулінарний шедевр залишиться недооціненим через відсутність декору. Трояндочки, глазур, карамельні пташки і звірята, милі шоколадні написи надають випічці завершеного вигляду, роблять коржі з кремом урочистим стравою і справжнім подарунком. Якщо ви не впевнені, що зможете щось написати каліграфічним почерком за допомогою професійного обладнання, можна зробити літери з шоколаду і скласти з них слова.

У домашніх умовах можна не тільки прикрасити торт, а й зробити смачні букви-цукерки, скласти з них привітання до Дня святого Валентина, 8 березня , Дня народження і будь-який інший датою.

Букви з шоколаду для торта

прикраса десертів написами, декорування буквами і цифрами - модний кондитерський тренд. Букви можуть бути різнокольоровими, плоскими і об'ємними, нанесеними на поверхню торта або пирога або прикріпленими вертикально. Професійні кондитери втілюють неймовірні задуми, вибудовують шоколадні замки і створюють справжні витвори мистецтва з солодощів. Будемо виходити з наших можливостей і навчимося для початку робити красиві написи на тортах, що не викликають естетичного шоку. Пропонуємо освоїти кілька нескладних технік виготовлення об'ємних і плоских букв їх шоколаду за допомогою кондитерського шприца або спеціальних формочок.

Форми з силікону

Це найзручніший спосіб - силікон еластичний, має гарну теплопровідність, шоколад в ньому не підгорає і формочки годі й змащувати. Форми з силікону добре витримують високу температуру до + 230оС.


Форми із пластику

Такі формочки є у багатьох господинь, в них заморожують лід, готують желе або цукерки. Перед заповненням шоколадом пластик слід вистелити пергаментом, щоб букви після застигання легко відокремилися.
Такі формочки є у багатьох господинь, в них заморожують лід, готують желе або цукерки

Форми з полікарбонату

Міцні і зручні форми для шоколадних букв не вбирають сторонніх запахів і не виходять з ладу досить довго. Полікарбонат легко мити, можна використовувати як для випікання, так і для заморожування.
Міцні і зручні форми для шоколадних букв не вбирають сторонніх запахів і не виходять з ладу досить довго


Кондитерський шприц

Можна виготовити букви за допомогою шприца з насадкою-носиком або його «молодшого брата» - корнетика із згорнутого в кульочок пергаменту.
Можна виготовити букви за допомогою шприца з насадкою-носиком або його «молодшого брата» - корнетика із згорнутого в кульочок пергаменту

Форми для печива

Жорсткими формочками можна вирізати літери з спеціально приготовленого шару шоколаду. Яку б форму ви не вибрали, вона повинна бути чистою і сухою. Крім цього, будуть потрібні терпіння і акуратність.

Важливі правила виготовлення букв з шоколаду

Головна умова отримання хорошого результату - якісні інгредієнти. Не намагайтеся заощадити на складових, навіть таких незначних як вершкове масло для змазування формочок. Якщо ви заміните його маргарином, смак буде безнадійно зіпсований. Ще важливіше вибрати якісний шоколад - він може бути білим, молочним або чорним, але без наповнювачів. Чи не підійде також пористий шоколад, після застигання поверхню буде нерівною.

Який шоколад краще для приготування букв?

Шоколад можна приготувати самостійно, але простіше купити готові плитки. Якщо ви будете готувати з фабричного шоколаду, врахуйте деякі нюанси:

  • Десертний шоколад. Після розтоплення стане в'язким, а застиглі букви будуть матовими.
  • Білий шоколад . Швидко плавиться і стає рідким.
  • гіркий шоколад . Працювати з ним складно, так як температура плавлення висока - + 55оС.
  • Шоколадні дропси. Легко плавляться і застигають, але за смаком поступаються плитковому шоколаду.

Як правильно розтопити шоколад

Топити плитку в каструльці на газу не варто - процес займає деякий час, якщо ви відвернетеся і перестанете розмішувати масу, шоколад пригорить. Скористайтеся одним з перевірених способів:

  • Водяна лазня. Будуть потрібні дві ємності різного розміру. До половини наповніть водою велику каструльку або миску і нагрійте майже до кипіння. У меншу ємність покладіть розламану плитку або дропси, встановіть на велику каструлю так, щоб дно не стосувалося води. Нагрівайте, помішуючи, але не доводите воду до бурхливого кипіння. Детальніше про різні способи читайте в статті Як розтопити шоколад на водяній бані .
  • Духовка. Розігрійте до 55оС і поставте вниз кухоль з водою, щоб шоколад не підгорів. Встановіть на верхню решітку ємність з розламаною плиткою. Періодично помішуйте тане шоколад, поки він не розчиниться повністю.
  • Мікрохвильовка. Розламайте плитку і помістіть шматочки в спеціальну скляну посуд, яка не нагрівається в мікрохвильовій печі. Бажано змастити дно і стінки вершковим маслом, щоб уникнути пригорання. Встановіть режим розморожування, пам'ятаючи про те, що температура плавлення залежить від кольору шоколаду - чим він темніший, тим вище температура. Кожні 30 секунд діставайте і розмішуйте шоколад. Розплавити 200 г чорного шоколаду можна приблизно за 3 хвилини. Чи не перегрівайте масу, щоб вона не загусла.

Приготування домашнього шоколаду

Зробити букви з шоколаду можна за рецептом приготування глазурі для торта. Для цього будуть потрібні:

  • Цукрова пудра - півтори столових ложки
  • Молоко - 3 столових ложки
  • Вершкове масло - 50 г
  • Какао-порошок - 2 чайних ложки

На водяній бані розплавте вершкове масло, додайте молоко і цукрову пудру. Перемішайте до повного розчинення і додайте какао. Прогрійте масу на повільному вогні близько п'яти хвилин, шоколад повинен загуснути, але не затвердіти.

Як приготувати помадку

Для кондитерського шприца або мішка підійде шоколадна помадка.

склад:

  • Склянка молока
  • 100-грамова плитка шоколаду
  • Столова ложка цукрової пудри
  • щіпка ванілі

приготування:

  1. Натріть на тертці шоколад.
  2. Розігрійте молоко з цукром на повільному вогні.
  3. Всипте шоколадну стружку і нагрівайте при постійному помішуванні до повного розчинення.
  4. Помадка буде готова, коли загусне до консистенції сметани. Дайте їй трохи охолонути і перекладіть в кондитерський мішок або шприц.

Дайте їй трохи охолонути і перекладіть в кондитерський мішок або шприц

Як зробити шоколадні букви для торта

Коли шоколадна маса буде готова, приступайте до формування букв. Складіть текст привітання, відповідний урочистої нагоди - привітання зі святом всіх закоханих, Днем захисника і 50-річним ювілеєм вимагають різного підходу. Тепер залишається підібрати відповідні формочки і залити в них шоколадну масу або виготовити напис іншим способом.


Силіконові формочки (молдавсько)

Форми з силікону можна купити в магазині, що торгує кухонним начинням, гіпермаркеті, інтернеті . Вибір досить широкий, в таких формах часто готують домашні цукерки, є в продажу і силіконові літери.

  1. Злегка змастіть потрібні осередки вершковим маслом, щоб шоколадки легко витягувалися після застигання.
  2. Влийте розтоплений шоколад або помадку.
  3. Поставте в холодильник на кілька годин.
  4. Застиглі літери акуратно дістаньте і формочок і приклейте до поверхні торта, покритої глазур'ю або мастикою .

Вибираючи формочки в магазині, ви напевно зустрінете двоярусні варіанти. У них можна приготувати двоколірні букви: налийте в нижню частину білий шоколад, а після його застигання додайте чорний або навпаки.


Форми для печива

Це не найпростіший спосіб приготування, зате літери виходять тонкими і акуратними. Для приготування потрібні:

  • Плитка шоколаду
  • Звичайна форма для випічки або піддон
  • Кондитерська папір або пергамент
  • Ніж з гострим кінцем
  • Форми для печива або картонні букви

Плитка шоколаду   Звичайна форма для випічки або піддон   Кондитерська папір або пергамент   Ніж з гострим кінцем   Форми для печива або картонні букви

Як приготувати:

  1. Вистелити форму для коржів папером і вилийте розплавлений шоколад. Струсіть, щоб випустити бульбашки і розрівняйте поверхню лопаткою.
  2. Коли шоколад застигне, покрийте його другим листом паперу і переверніть форму. Акуратно зніміть нижній шар паперу і знову переверніть шоколад.
  3. Щоб вирізати літери, можна використовувати картонний трафарет. В цьому випадку прикладіть букву до шоколаду і акуратно виріжте гострим ножем. Зручніше використовувати металеві формочки для печива - гострі краї легко вирізують букви.
  4. Охолодіть букви в холодильнику і викладіть з них напис на торті шоколадом.

Охолодіть букви в холодильнику і викладіть з них напис на торті шоколадом

Кондитерський шприц або мішок

Користуватися кондитерським шприцом складніше, ніж може здатися - цей інструмент вимагає навичок. Зручніше використовувати не розтоплений шоколад, а більш еластичну теплу помадку або топлені дропси. Коли ви навчитеся впевнено писати шоколадом, можна буде наносити написи безпосередньо на поверхню торта, але на перших порах краще підстрахуватися.

  1. Вистелити деко або дошку пергаментом і злегка змастіть вершковим маслом.
  2. Намалюйте на папері літери, цифри або слова шоколадом.
  3. Поставте в холодильник на пару годин в горизонтальному положенні.
  4. Коли шоколад затвердіє, обережно відокремте букви від пергаменту і перенесіть на торт.

Щоб полегшити завдання, напишіть літери на пергаменті або роздрукуйте текст на комп'ютері, підкладіть лист під напівпрозору кондитерську папір. Замість пергаменту можна використовувати звичайний прозорий файл, в який вкладено аркуш паперу з надрукованими на комп'ютері або написаними літерами.

Тепер ви знаєте, як зробити шоколадні букви своїми руками. Нові інструменти і знання розширюють можливості - дерзайте, у вас все вийде.

Автор: Олена Старецького спеціально для сайту Шоколад.Тудей

Який шоколад краще для приготування букв?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама