Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Форми для випічки: плюси і мінуси

Чим прохолодніше за вікном, тим приємніше побалувати себе чашкою чаю з чим-небудь смачним

Чим прохолодніше за вікном, тим приємніше побалувати себе чашкою чаю з чим-небудь смачним. Повітряні кекси, солодкі пироги, маффіни з різними начинками - рецептів випічки до чаю хоч відбавляй. Але секрет дивовижного десерту не тільки в правильному рецепті, але і в правильній формі, точніше - формою для випічки.

Якщо ви не хочете довгий час проводити біля плити - солодкі пироги доставка допоможе вам смачно поїсти не затрачаючи час на приготування.

металеві форми

Металеві форми для випічки найчастіше зроблені з різних типів сталі. Існують комбіновані форми, наприклад, сталеві з керамічним або тефлоновим покриттям. Вони можуть бути суцільними і роз'ємними. Хоча форми з металу нам звичні і добре знайомі, складно назвати їх ідеальним варіантом для випічки. Це і зрозуміло, адже для кексів або маленьких маффинов важлива красива форма, а з металевого лотка деколи складно дістати готову випічку без пошкоджень. До речі, багато господинь спочатку кладуть в металеві форми паперові розетки для випікання, а вже потім викладають тісто: такі кекси вже точно не пригорять і виглядати будуть красиво. Безсумнівний плюс металевих форм - їх довговічність, безсумнівний мінус - їх громіздкість при митті і зберіганні.

Силіконові форми

Силіконові форми з'явилися на сучасних кухнях не так давно, але вже встигли завоювати їх симпатії. Такі форми зручно і просто використовувати. Вони стійкі до впливу високих і низьких температур і їх не потрібно змащувати маслом перед приготуванням. Силіконові форми пластичні і дозволяють легко діставати готову випічку, а також їх зручно зберігати: досить просто згорнути форму до компактних розмірів. Однак вибирати силіконову форму слід дуже уважно. Зазвичай хороші форми коштують досить дорого. Форма ж з дешевого або неякісного матеріалу може не тільки заповнити кухню хімічними запахами при готуванні, але і бути токсичною. Безсумнівний плюс силіконових форм - можливість приготувати найрізноманітнішу фігурну випічку (квіти, різноманітні фігури, тварини). Безсумнівний мінус - такі форми вимагають дбайливого ставлення: м'який силікон легко ненавмисно порізати або пошкодити при митті, також не можна ставити форми на гарячу поверхню.

паперові форми

Паперові форми часто використовуються для випічки в кондитерських цехах - тут вони служать ще і упаковкою для продажу. Оскільки кекси, мафіни та іншу порційну випічку можна подавати на стіл, не виймаючи з барвистою паперової розетки, такі форми все частіше застосовуються і в домашніх умовах. Дуже популярні останнім часом і готові паперові форми для пасок, які значно полегшують процес приготування і зберігання пасхальної випічки. Паперові форми виготовляються з рослинного пергаменту, який витримує температуру до 250 градусів. Вони можуть випускатися у вигляді круглих, прямокутних або трикутних розеток різного розміру. Їх використовують самостійно або вкладають в металеві та силіконові форми.

Якісні паперові формочки стійкі до впливу жиру і мають достатню твердість для випікання в домашніх умовах або в кондитерському цеху. Завдяки властивостям пергаментного паперу, паперові формочки не потрібно змащувати маслом перед тим, як покласти тісто. До того ж паперові розетки в більшості випадків мають гофровані краї, завдяки чому легко відділяються від виробу. Випічка в паперових формочках виглядає дуже акуратно і красиво. У продажу можна знайти як чисто білі, так і форми з різними малюнками, тому вони можуть стати додатковою прикрасою пирога або кексу.

Безсумнівний плюс паперових форм для випікання - в них зручно і гігієнічно подавати готову випічку: її можна брати руками, не боячись забруднитися, а також вирішується проблема брудних рук (це особливо актуально щодо дітей). Безсумнівний мінус - паперові форми можна використовувати тільки один раз, але зате їх не потрібно мити.

Вибираючи форму для випічки, також зверніть увагу на якість і країну її виготовлення (найбільш якісними і безпечними вважаються форми від європейських виробників). Бажаємо вам приємних чаювань і смачних пирогів!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама