Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати драцену?

Довгі ланцетні листя драцени найчастіше зелені, але бувають і строкаті і з поздовжніми смугами (білими, жовтими, рожевими). У молодих рослин листя покривають весь стовбур. Однак у міру дорослішання нижнє листя жовтіє, відмирають, стовбур дерев'яніє і оголюється. Драцена стає схожа на величну пальму. У кімнатних умовах драцени цвітуть вкрай рідко. Квітки зібрані в пазухах листків у вигляді кистей, темно-червоні, білі або зеленувато-жовті.

Умови утримання. Драцена - невибаглива тіньовитривале рослина, прекрасно росте навіть далеко від вікна або на північній стороні. Самі «стійкі» сорти - з зеленим листям, вони виносять значне затінення. Влітку їх можна тримати на вулиці, захищаючи від прямих сонячних променів. А взимку, в період спокою, вони здатні рости в приміщенні з температурою не вище 10-12 градусів.

А ось до ряболисті сортам ці рекомендації не стосуються. Ці драцени воліють яскраве світло, інакше їх листя втрачають свою оригінальну забарвлення і набувають однотонну зелене забарвлення. Температура повітря для таких сортів не повинна опускатися нижче 18 градусів.

Поливати драцену взимку потрібно рідко, але не допускати повного пересихання грунту Поливати драцену взимку потрібно рідко, але не допускати повного пересихання грунту. Рясний полив взимку в поєднанні з дуже низькою температурою в приміщенні призводять до загибелі рослини. При неправильному поливі підсихають кінчики листя. А коричневі краї листя сигналізують про сухість повітря. корисно періодично обприскувати рослина кип'яченою водою з пульверизатора.

З приходом весни починається інтенсивне зростання, поливати потрібно більш рясно, частіше обприскувати. У весняно-літній вегетаційний період корисні підгодівлі рідкими мінеральними добривами для декоратівноліственних рослин два рази на місяць. Необхідно захищати драцену від прямих сонячних променів і регулярно протирати від пилу її листя. А можна просто раз в тиждень влаштовувати теплий душ, який дуже благотворно впливає на ріст і розвиток.

Пересадка і розмноження. У міру зростання драцену пересаджують у великі широкі горщики з живильним грунтом, складеної з дернової землі, перегною і піску. Якщо драцена занадто витягнулася, можна зрізати у неї верхівку і укоренити в піску під плівкою. А на решті частини стебла з'являться молоді пагони. Можливо розмноження драцен і черешками неодревесневшіе стовбура при наявності на черешку хоча б одного очка. Живці укладаються у вологий пісок і накриваються плівкою. Розмножувати таким способом можна цілий рік, але у весняно-літній період укорінення відбувається швидше.

екзотичні невибагливі драцени дуже популярні в прикрасі квартир, офісів, громадських приміщень. Драцени також дуже гармонійно виглядають в створенні мікроландшафту. Поверхня ґрунту посипаємо крупним піском або дрібними камінчиками і додаємо в композицію який-небудь дрібний сувенір, наприклад лавочку з милою парочкою чоловічків. Ну, чим не Канари?

Ну, чим не Канари?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама