Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які вибрати високорослі томати для теплиць для вирощування на дачній ділянці?

  1. Високорослі сорти, гібриди невибагливих томатів для теплиць
  2. Томат Улюблене свято
  3. Томат Любов земна F1
  4. томат Перемога
  5. томат Петергоф
  6. Томат Петро Перший
  7. Томат Поцілунок герані
  8. Томат Райська насолода
  9. Томат Ранній 83
  10. Томат Рання любов
  11. Томат Рапсодія F1
  12. Томат Рожева Андромеда F1
  13. Томат Рожева мрія
  14. Томат Рожева стелла
  15. Томат Серцевий поцілунок
  16. Томат Серце красуні
  17. Томат Сицилійський перчик
  18. Томат Слов'янський шедевр
  19. Поради для садівника

Сучасні городники нерідко віддають перевагу високорослим томатам, вирощуваних в сприятливих тепличних умовах. Це цілком обгрунтовано, оскільки такі рослини, як правило, високоврожайні, їм не потрібно виділення великої посадкової площі. Вирощування високорослих томатів забезпечує економію землі, часу, сил, що витрачаються на догляд за рослинами.

Вирощування високорослих томатів забезпечує економію землі, часу, сил, що витрачаються на догляд за рослинами

Високорослі сорти, гібриди невибагливих томатів для теплиць

вибираючи кращі томати високорослі для теплиць, слід дотримуватися певних правил. Огородник НЕ помилиться, якщо віддасть перевагу невибагливим сортам, адаптованим до кліматичних умов свого регіону, що демонструє стійкість до найбільш поширених хвороб. Нижче наведені сорти, гібриди томатів (в алфавітному порядку), придатні для посадки, вирощування в умовах закритого грунту, отримують позитивні відгуки від більшості дачників.

Томат Улюблене свято

У теплиці неодмінно варто посадити томат Улюблене свято, щоб надалі отримати прекрасний урожай великих, солодких плодів У теплиці неодмінно варто посадити томат Улюблене свято, щоб надалі отримати прекрасний урожай великих, солодких плодів. Даний сорт середньостиглий. Кущі рослини детермінантні, стійкі до захворювань, холодостійкі, в зростанні досягають висоти 0,8 - 1,2 м, потребують підв'язки, пасинкуванні. Процес дозрівання плодів відбувається поступово. Великі помідори мають округло-серцеподібну форму, трохи загострений кінчик, приємний рожевий забарвлення. Показники врожайності сорту досягають значення 7,5 кг / м.кв.

Томат Любов земна F1

Гібридний томат Любов земна F1 являє собою детермінантна рослина висотою максимум 1,3 м, на кистях якого формується 5 - 6 плодів. Плодоношення культури, посадженої в теплиці, раннє (95 - 96 днів). М'ясисті плоди мають красиву округлу форму, червоне забарвлення, масу до 260 гр. Сортові помідори вживаються свіжими, добре піддаються транспортуванню. Урожайність гібрида при правильному догляді досягає 26 кг / м.кв.

томат Первоклашка

Вивчаючи відгуки про томаті Первоклашка, потрібно звернути увагу на ультраранні терміни визрівання плодів (92 - 108 днів). Культура являє собою детермінантна рослина, що досягає висоти 1 м, добре себе почуває в умовах закритого грунту. Сортові плоди є багатокамерними, великими, важать близько 200 гр., В їх м'якоті відзначається висока концентрація цукру, лікоптіна. Практикується вживання свіжих помідорів, законсервованих у вигляді шматочків. З однієї рослини реально зібрати до 6 кг врожаю.

томат Перемога

Ранньостиглий томат Перемога є невибагливим, детермінантний рослиною, стійким до температурних перепадів, що демонструє стабільну врожайністю. На кущах культури формується 4 - 5 плодових кистей. Сортові помідори мають плоско формою, червоним забарвленням, важать до 140 гр., Вживаються свіжими, в переробленому вигляді. Урожайність сорту досягає 5 кг помідорів з рослини.

томат Петергоф

Сверхранний томат Петергоф дозріває надзвичайно швидко (за 85 - 90 днів). Детермінантні сортові кущі мають здібностей до формування красивих, смачних коктейльних плодів масою до 40 гр. навіть в умовах неопалюваних парника. На одному кущі визріває до 70 помідорів. Показники врожайності сорту становлять до 2 кг з рослини.

Показники врожайності сорту становлять до 2 кг з рослини

томат Петергоф

Томат Петро Перший

Середньоранній томат Петро Перший дозріває на 105 - 110 день. Сорт вважається болезнеустойчивость. Кущі рослини детермінантні. На них формуються м'ясисті плоди червоного забарвлення, плоско-округлої форми, що важать до 250 гр. Врожайність культури досить солідна - 4,6 кг помідорів з рослини. Рекомендовано вживання свіжих сортових плодів.

Томат Поцілунок герані

Індетермінантний томат Поцілунок герані в тепличних умовах досягає зростання 1,6 м Індетермінантний томат Поцілунок герані в тепличних умовах досягає зростання 1,6 м. Цей середньостиглий сорт, що характеризується високою опірністю до захворювань, капризам погоди, виведений американськими селекціонерами. Рослина має здатність зав'язування до 80 плодів на кисті. Сортові помідори мають яскраво-червоне забарвлення, округло-слівовідной форму, гострий носик, важать до 40 гр. Плоди з насиченим, солодкуватим смаком оптимальні для консервації.

томат Прем'єр

Прочитавши опис томата Прем'єр, можна зробити висновки на користь вирощування цього сорту в умовах тепличного закритого грунту. Високорослі індетермінантні кущі культури потребують акуратною підв'язці, формуванні. Сорт вважається пізньостиглі. На кущах формуються червоні, среднеребрістие плоди округлої форми, середньої щільності, масою максимум 200 гр. Врожайність культури, вирощеної в теплиці, становить 3,8 кг / м.кв.

Томат Райська насолода

Схвальні відгуки про томаті Райська насолода далеко не випадкові. Даний середньостиглий сорт (терміни дозрівання плодів становлять 122 - 127 днів) радує хорошими врожаями (6 - 9 кг / м.кв). Висота сортових кущів складає до 1,5 м. Культура демонструє стійкість до ВТМ, кладоспоріозу, альтернаріозу. Плоди культури великі, важать 350 - 400 гр., Мають відмінні транспортабельні якостями. Томати мають полуокруглой форму, м'ясисту м'якоть, червоне забарвлення, в основному, використовуються для салатної нарізки. Сорт добре себе зарекомендував при посадці в плівкових теплицях (на 1 м.кв - 2 рослини).

Томат Ранній 83

Якщо є бажання посадити ранньостиглий сорт з відмінною врожайністю, стійкий до фітофтори, потрібно неодмінно почитати опис томата Ранній 83, щоб переконатися в його перевагах.

Придатний для посадки, вирощування в теплицях, томат Ранній 83 дозріває на 96 - 112 день. Червоні, м'ясисті плоди мають плоско форму, важать до 95 гр. На одній кисті дозріває до 8 плодів, придатних для приготування пасти, соку, свіжих салатів. Показники врожайності сорту доходять до 7,5 кг / м.кв.

Томат Ранній 83

Томат Рання любов

Схвальні відгуки про томаті Рання любов можна почути досить часто. Цей ранньостиглий сорт успішно вирощується в теплицях з полікарбонату, має стійкість до вертіціллёзу, фузаріозу, ВТМ. У міру зростання, кущі досягають висоти 2 м. Плоди культури підходять для приготування солінь, салатів. М'ясисті помідори мають великоплідні розміри, важать максимум 700 гр., Мають плоско форму, ефектний рожевого забарвлення, добре піддаються транспортуванню. Показники врожайності сорту становлять до 6,7 кг / м.кв.

Томат Рапсодія F1

Гібрид томата Рапсодія Ф1 виведений селекціонерами для тепличного зростання Гібрид томата Рапсодія Ф1 виведений селекціонерами для тепличного зростання. Схема посадки така: на 1 кв.м парникової площі рекомендовано до 4-х рослин. Даючи відгуки про томаті Рапсодія F1, дачники відзначають ранні терміни дозрівання красивих плодів, високу врожайність гібрида. Кущі індетермінантні, міцні, среднеобліственний, високорослі, потребують підв'язки до опор, пасинкуванні. Щільні плоди гібрида володіють полуокруглой формою, червоним забарвленням, важать до 140 гр., Не розтріскуються. Практикується їх салатну споживання, переробка.

Томат Рожева Андромеда F1

Багатьох дачників цікавлять відгуки про томаті Рожева Андромеда F1, який є ультраскоростиглий гібридом. Дана культура порадує комплектної стійкістю до захворювань (наприклад, до тютюнової мозаїки, альтернаріозу), здатністю відмінно переносити спеку, гарною транспортабельністю солодких, смачних плодів з відмінними товарними якостями. Кущі гібрида детермінантні. На них формуються від 4-х кистей. М'ясисті плоди дозрівають за 80 - 87 днів, мають полуокруглой форму, масу 120 гр., Рожевого забарвлення, характеризуються відсутністю плями біля плодоніжки, вживаються свіжими.

Томат Рожева мрія

Добрі відгуки про томаті Рожева мрія городники залишають регулярно. Цей салатний сорт є ранньостиглий, підходить для посадки, вирощування в теплицях. Індетермінантні кущі культури вимагають підв'язки. Сортові плоди мають плоско формою, рожевої забарвленням, важать до 400 гр., У них відсутня пляма в області плодоніжки. Урожайність сорту досягає значення 9,8 кг / м.кв.

Томат Рожева стелла

Плануючи посадити томат Рожева стелла - опис сорту потрібно вивчити досконально, щоб оцінити перспективи його вирощування. Сорт вважається середньоранніх. Кущі рослини покриваються множинними плодовими кистями, на яких формується 5 - 7 помідорів перцевідние форми, рожево-малинового забарвлення, важать близько 200 гр. У солодких плодах міститься мінімальна кількість насіння. Культура радує стабільною врожайністю навіть за несприятливої ​​погоди.

Томат Серцевий поцілунок

Невибагливий салатний томат Серцевий поцілунок є представником середньостиглих сортів, добре себе зарекомендували при тепличному вирощуванні. Детермінантний сортовим рослинам необхідна підв'язка. Стиглі, смачні плоди культури серцеподібні, слаборебристі, мають середню щільність, червоне забарвлення, масу до 124 гр., Добре піддаються транспортуванню.

Томат Серце красуні

Сорт Серце красуні є порівняно новим, відповідним для тепличного зростання.

Переглядаючи відгуки про томаті Серце красуні, можна помітити, що період вегетації культури становить до 110 днів. Сортові кущі детермінантні, досягають висоти 1 м. Оранжево-червоні плоди мають красиву форму серця, великі розміри, важать 200 - 250 гр., Для них характерна ребристість в зоні плодоніжки. Показники врожайності сорту складають до 10 кг / м.кв. Плоди мають бездоганними смаковими якостями, вживаються свіжими або переробляються на сік.

Томат Серце красуні

Томат Сицилійський перчик

Посадивши среднепоздний томат Сицилійський перчик, можна розраховувати на отримання врожаю через 115 - 120 днів. Потужні кущі індетермінантні, в зростанні досягають висоти 2 м, на кистях формуються 4 плода. М'ясисті сортові помідори мають ефектну перцевідние форму, інтенсивно-червоний колір, масу близько 150 гр., Придатні для салатів, консервації, заморозки, в'ялення. Публікуючи відгуки про томаті Сицилійський перчик, городники відзначають відмінну врожайність культури - 5 кг з рослини.

Томат Слов'янський шедевр

Середньостиглий томат Слов'янський шедевр дачники цінують за прекрасні смакові якості плодів, високі показники врожайності (до 24 кг / м.кв). Кущі культури індетермінантні, досягають висоти 1,3 м, на них формуються кисті з 3 - 5 плодами. М'ясисті, червоні помідори володіють округлою формою, важать до 180 гр., Без проблем транспортуються, добре зберігаються, їм притаманні високі товарні якості.

Поради для садівника

Вдалий вибір оптимальних сортів,   гібридів томатів   , Придатних для тепличного вирощування, не є 100% -ним запорукою отримання багатих врожаїв плодів, відповідних товарному якості Вдалий вибір оптимальних сортів, гібридів томатів , Придатних для тепличного вирощування, не є 100% -ним запорукою отримання багатих врожаїв плодів, відповідних товарному якості. Щоб гарантовано домогтися успіху, потрібно детально вивчити прийоми агротехніки, що застосовуються при вирощуванні якісних помідорів у закритому грунті. Наприклад, дізнатися, коли сіяти насіння, щоб розсада виросла міцною.

Зокрема, рослинам потрібно забезпечити правильний догляд, що включає надсучасний полив, підживлення, розпушування грунту, формування, підв'язку кущів, профілактичну обробку від шкідників, хвороб, виконання регулярного провітрювання простору теплиці. Також, знадобиться своєчасно знімати дозрілі плоди, щоб дати можливість вирости і визріти іншим помідорів на кистях.

Правильно виконаний комплекс агротехнічних заходів забезпечить високу врожайність тепличних томатів. В результаті, городник буде винагороджений рясним врожаєм чудових томатів, які стануть прекрасним доповненням раціону домочадців, викличуть заздрість у сусідів. У міру набуття досвіду, згодом можна розраховувати на отримання гарного прибутку від продажу парникових помідорів - красивих, смачних, корисних.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама