Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фікус Бенджаміна: догляд в домашніх умовах за найбільш затребуваними сортами

  1. Характеристика фікуса Бенджаміна
  2. Види кімнатної культури Бенджаміна
  3. фікус Кінкі
  4. фікус Наташа
  5. фікус Даніель
  6. фікус Мікс
  7. фікус Лавли
  8. фікус Анастасія
  9. фікус Естер
  10. Рекомендації для початківців по догляду за рослиною в домашніх умовах

Часто в офісах і міських квартирах можна зустріти фікус. Це декоративна рослина є чудовою прикрасою і доповненням інтер'єру. Сортів даної культури відомо чимало. Особливою популярністю користується Бенджаміна. Що являє собою таке деревце, які підвиди його існують, яким повинен бути догляд за фікусом Бенджаміна в домашніх умовах - про все це розповість стаття. Часто в офісах і міських квартирах можна зустріти фікус

Характеристика фікуса Бенджаміна

На даний момент кімнатний фікус Бенджаміна вважається найпопулярнішим декоративно-листяним рослиною, яке вирощують вдома. Таке вічнозелене дерево належить сімейству Тутова. Батьківщиною є Південна Азія, Австралія, Філіппіни. Являє собою Бенджаміна деревце або великий кущ, який в дикій природі здатний виростати до 10 метрів заввишки. А ось в кімнатних умовах висота не перевищує звичайно 2 метрів. Радимо подивитися статтю про догляд за орхідеями в домашніх умовах .

Опис Бенджаміна дано нижче: Опис Бенджаміна дано нижче:

  • Стовбур чагарнику сірий. Присутні невеликі штрихи.
  • Гілки схилені вниз.
  • Листочки розташовані на невеликих черешках в 2 сантиметри. Листя мають овальну форму з витягнутим кінчиком. Довжина варіюється в межах від 5 до 8 сантиметрів. Лист за структурою щільний. Поверхня його глянсова. Колір коливається від світло-до темно-зеленого. Відомо безліч ряболистих форм.
  • На фікусах утворюються плоди, які називаються Сиконії. Вони мають круглу або довгасту форму. Пофарбовані в червоний або помаранчевий відтінок.

Види кімнатної культури Бенджаміна

Сорт Бенджаміна представлений різними підвидами, вони розрізняються розмірами і формою листочків.

Листова пластинка буває прямий або закрученої, з хвилястими або рівними краями. Колірна гамма також досить широка. Наприклад, зустрічаються однотонні варіанти. А є і строкато пофарбовані. Листова пластинка буває прямий або закрученої, з хвилястими або рівними краями Незалежно від того, якою буде обраний фікус Бенджаміна догляд в домашніх умовах повинен бути правильним. Однак у змісті кожного різновиду є свої особливості. Тому важливо розбиратися в сортах Бенджаміна і в нюансах їх вирощування.

Нижче представлений перелік найбільш затребуваних форм Бенджаміна:

  1. Кінкі.
  2. Наталка.
  3. Даніель.
  4. Мікс.
  5. Лавлі.
  6. Анастасія.
  7. Естер.

фікус Кінкі

Визнано таким, що Кінкі одним з найбільш затребуваних в кімнатному квітникарстві сортом фікуса Визнано таким, що Кінкі одним з найбільш затребуваних в кімнатному квітникарстві сортом фікуса. Деревце невисока, гіллясте. Стовбур покритий сірою корою. Крона досить широка, з спадають тонкими гілками. Листя гладка і глянсова. Листова пластина має довжину в кілька сантиметрів. Вимагає сорт певного підходу. Тому вибравши фікус Бенджаміна Кінкі: догляд в домашніх умовах потрібно забезпечити відповідний. Бажано, щоб умови утримання були наближені до тропічним.

Рослина світлолюбна. Однак краще вибирати місце, де освітлення розсіяне. Добре розмістити Кінкі у вікна східного або західного вікна. У літній період слід підтримувати температуру на рівні +20 градусів. Вирощуючи фікус Бенджаміна взимку, необхідно встановлювати +15 градусів в приміщенні. З зрошенням головне бути обережним. Земля не повинна пересихати, але і надто зволоженою робити її не варто. Підгодовувати рослину потрібно кожні два тижні.

фікус Наташа

Бажаючи вирощувати фікус Бенджаміна ряболистий, має сенс звернути увагу на сорт Наташа Бажаючи вирощувати фікус Бенджаміна ряболистий, має сенс звернути увагу на сорт Наташа. Виростає у вигляді чагарнику. У домашніх умовах висота не перевищує 40 сантиметрів. Стовбур гнучкий і тонкий. Тому дозволяється скручувати кілька культур в одному квітковому горщику. Так виходить рослина з пухнастою красивою кроною в стилі бонсай.

Листя вигнута, овальна. Густо розташовані на гілці фікуса. Довжина листочків складає 3 сантиметри. Поверхня блискуча, забарвлена ​​в насичено-зелений колір. Правда, зустрічаються і світло-зелені варіанти з білими прожилками і цятками.

Важливо зауважити, що вирощуючи фікус Бенджаміна Наташа: догляд в домашніх умовах зазвичай не супроводжується жодними проблемами. Культура некапризна. Однак щоб крона була пишна і красива, важливо дотримуватися рекомендацій щодо змісту. Наприклад, температура в приміщенні не повинна бути нижче +15 градусів і вище +28. Щотижня потрібно обприскувати листочки водою. Частота поливу залежить від стану землі в горщику. Сухий і перезволоження грунту Наташа не любить. У теплу пору кущик потребує щомісячних підгодівлі.

фікус Даніель

Виглядає фікус Даніель як невелике дерево Виглядає фікус Даніель як невелике дерево. Висота досягає 2 метрів. Його головною відмінністю є соковиті листя, пофарбовані в насичено-зелений тон. Листя блискуча і щільна. Щоб отримати гарний фікус Бенджаміна Даніель: догляд в домашніх умовах проводити треба грамотно.

Для інтенсивного зростання культурі потрібна достатня кількість світла. Проте краще не ставити Даніеля в те місце, де спостерігається вплив прямих сонячних променів. Частота зрошення залежить від пори року. Зазвичай процедура проводиться раз на тиждень. З березня по грудень місяць вносять добрива.

фікус Мікс

При гарному догляді фікус Бенджаміна Мікс виростає до 3 метрів у висоту При гарному догляді фікус Бенджаміна Мікс виростає до 3 метрів у висоту. Листя бувають строкато-забарвленими і однотонними. Вибирати місце для рослини слід виходячи з окраса листя. Так строкаті варіанти більше люблять світло. Якщо освітлення хороше, їх колір стає більш насиченим. Тому вікно південного боку буде ідеальним місцем для квітки. А ось Мікс з темно-зеленими листочками віддає перевагу розсіяному світлу, півтінь. Ставити горщик з рослина краще на східній стороні.

Варто зауважити, що Мікс - дуже примхливий сорт, який потребує постійної уваги і особливого догляду. Поливати треба рясно. Влітку двічі на тиждень, а взимку - раз в 12 днів. Удобрюють землю в період з весни по осінь.

фікус Лавли

Кущуватий фікус Бенджаміна Лавли характеризується тонкими гілками Кущуватий фікус Бенджаміна Лавли характеризується тонкими гілками. Форма листочків овально-яйцеподібна або округла. Листя щільні, хвилясті по краях. Забарвлення строкатий, триколірний. Є темно-зелені, світло-зелені варіанти з білими плямами.

Віддає перевагу Лавли яскраве освітлення і середній рівень вологості. У весняно-літній сезон поливають землю рясно. А починаючи з осені і всю зиму, зрошення проводять помірно. Для добрива застосовують органічні і мінеральні рідкі суміші.

фікус Анастасія

Відрізняється фікус Бенджаміна Анастасія простотою в змісті Відрізняється фікус Бенджаміна Анастасія простотою в змісті. Тому його може успішно виростити навіть початківець квітникар. Зовнішній вигляд досить оригінальний. Листя темно-зеленого кольору, мають світло-зелене окантовку і прожилку по центру такого ж відтінку. За величиною листочки немаленькі. Їх довжина досягає 7 сантиметрів.

Місце для Анастасії слід вибирати добре провітрюється і просторе. Сорт світлолюбний. Але краще ставити там, де світло розсіяний. Наприклад, в метрі від південного вікна. Полив рослина віддає перевагу рясний. Вода повинна бути м'яка і відстояна.

фікус Естер

Популярний і фікус Бенджаміна Естер, який характеризується великими світло-зеленим листям довжиною близько 5 сантиметрів. Сорт декоративний і виглядає досить ефектно. Місце для розміщення вибирати варто несолнечное. Протягів Естер не переносить. Температуру в приміщенні необхідно підтримувати на рівні +20 градусів влітку і +16 взимку. Зрошують помірно. Використовують відстояну теплу воду. Для гарного росту фахівці радять обприскувати деревце фільтрованої водою.

Рекомендації для початківців по догляду за рослиною в домашніх умовах

Фікус - рослина швидкоростуча Фікус - рослина швидкоростуча. Тому формування фікуса Бенджаміна є невід'ємною частиною догляду. Якщо культура стоїть біля вікна, бажано кожні два тижні повертати горщик на 90 градусів. Так зростання крони буде більш рівномірним. Навесні проводять обрізку. Вона сприяє утворенню нових бічних пагонів.

З Бенджаміна можна зробити бонсай. Також реально сформувати штамбові рослина. Для цього треба знати, як обрізати фікус Бенджаміна правильно. Суть полягає в тому, що нижні гілки видаляють. Така обрізка створює щільну крону. Також цікавого ефекту реально домогтися, якщо переплести стовбури кількох культур. З такою метою поруч висаджують кілька фікусів і їх стовбури переплітаються. У місцях зіткнення роблять надрізи на корі. Рослини зростаються, виходить незвичайний ажурний ствол.

Незалежно від того, якою буде обраний фікус Бенджаміна, правильний догляд відіграє важливу роль у вирощуванні здорового, красивого деревця.

Фікуси сьогодні дуже популярні. Горщики з таким незвичайним рослиною можна побачити і в міських квартирах, і в офісах. Щоб виростити гарний фікус Бенджаміна: догляд в домашніх умовах і розмноження повинні проводитися грамотно. Багато що залежить від сорту. А різновидів Бенджаміна чимало. Тому важливо знати особливості кожного підвиду і культивувати грамотно. Також читайте статтю: Яким чином вирощується пеларгонія з насіння в домашніх умовах?

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама