Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Картопля під сіном

Багато садівники, переходячи на природне землеробство, задаються питанням: як посадити картоплю по-природному? Є один спосіб дуже легкий і доступний кожному. Саме з нього ми почали свій шлях в природне землеробство. Ділянка у нас глинистий і картопля завжди народився поганий, який садили такий і копали. У момент, коли ми вирішили відмовитися від перекопування найбільше цікавили способи посадки картоплі. Земля настільки щільна, що навіть після оранки нічого не росло, а якщо не копати, то, що ж робити? Найпростішим способом на наш погляд здався спосіб посадки картоплі під солому. З нього ми і почали. На експериментальній ділянці в кінці квітня ми прорихлити верхній шар грунту плоскорізом і посіяли гірчицю. Гірчиця своїм корінням глибоко розпушує грунт, та й для картоплі вона корисна. Коли гірчиця зацвіла, ми її зрізали.

Коли гірчиця зацвіла, ми її зрізали

Землю подрихліте плоскорезом, нарізали борозенки, пролили водою і поклали в них пророщений картопля. Перед посадкою кожен бульба ми умочили в бовтанці з «Сяйва-2».

Перед посадкою кожен бульба ми умочили в бовтанці з «Сяйва-2»

Зверху прямо на картоплю ми поклали товстий шар сіна (незгірш від 30см). На цьому вся наша робота закінчилася. Картопля зійшов пізніше ніж зазвичай. Ніякого додаткового догляду не було. Літо було спекотне, три місяці не було дощів і на хороший урожай ми не сподівалися.

Літо було спекотне, три місяці не було дощів і на хороший урожай ми не сподівалися

Яке ж було наше здивування, коли ми стали збирати урожай картоплі. Копати картоплю, як ми звикли це робити раніше, не довелося. Сіно відсували і збирали бульби. Розмір картоплі був значний і це при тому, що ми все літо нічого не робили. Ніяких прополок і підгортання.

Ніяких прополок і підгортання

Сусіди скаржилися, що урожай картоплі зовсім поганий, при жаркій погоді одна дрібниця наросла. А у нас картопля напрочуд відмінний.

А у нас картопля напрочуд відмінний

Результат першого досвіду в природному землеробстві нам дуже сподобався. Якщо ви ще не вирішили, як посадити картоплю, посадіть його під сіно. Відмінних вам врожаїв!

Олена Лекомцева, консультант ачинського і красноярського центру природного землеробства "Сяйво"
м Ачинськ, вул. Звєрєва, близько д.48 «А», зупинний павільйон. т.89676053485
м Красноярськ, вул. їм Газети Красноярський робочий, д.161, цокольний поверх. Зупинка Ювілейна. т.89029723355
Наш сайт

Багато садівники, переходячи на природне землеробство, задаються питанням: як посадити картоплю по-природному?
Земля настільки щільна, що навіть після оранки нічого не росло, а якщо не копати, то, що ж робити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама