Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Краща трава для кішок

  1. Чому кішки люблять їсти траву
  2. Види трав для котів
  3. Кімнатні рослини і кішки
  4. Способи вирощування трави для кішок

Багато власників кішок знають про те, що їхні улюбленці люблять їсти траву, але чому це відбувається і яку траву люблять кішки - майже ніхто не може дати відповідь. Що змушує цим милих і гарних створінь вживати в їжу саме цей продукт? І так чи необхідна для кішок трава?

Чому кішки люблять їсти траву

Фахівці довгий час сперечаються і не можуть остаточно вирішити питання про те, чому ж все-таки кішки їдять траву. Існує кілька версій, кожна з яких має деякі підтвердження. Можна виділити наступні причини такого своєрідного меню:

  • доповнення раціону мікроелементами і речовинами, що містяться в траві;
  • поліпшення травлення;
  • виведення шерсті з кишечника;
  • зміцнення функції шлунково-кишкового тракту;
  • смак, який подобається.

Травка для кішок містить такі важливі речовини, як фолієва кислота і вітамін В9. Вони сприяють прискоренню зростання тваринного, підвищуючи кількість кисню у нього в крові. У разі якщо кішка вагітна, ці елементи просто необхідні їй, щоб кошенята народилися здоровими і повноцінними.

Якщо кішка з'їла занадто багато їжі, або ж у неї трапилися якісь проблеми з травленням, трава може допомогти швидше вивести непотрібні речовини з її організму. Це пов'язано з тим, що трава не повністю перетравлюється в шлунку тварини, через що навколо неї скупчуються інші подібні частинки їжі, які не може засвоїти організм.

Так як всі кішки очищають своїм шорстким язиком шерсть від різних забруднень і відмерлих частинок, деякі з них разом з волосками потрапляють в травну систему. Щоб їх легше було звідти вивести, кішка їсть траву, яка збирає навколо себе ці частинки. Після цього тварина може даний грудку відригнути.

Котяча трава надає на кишечник вихованця певним чином впливати: або закріплює, або проносне. Вихованець сам обирає, яку траву йому потрібно їсти, щоб домогтися саме того ефекту, який йому потрібен.

Також зазначається, що далеко не завжди кішки ковтають траву, що наштовхує на думку про те, що їм просто подобається її смак.

Фахівці говорять про те, що найімовірніше звичка їсти траву була у давніх предків сучасних кішок, які таким чином намагалися позбутися від паразитів. Зараз же тваринам не обов'язково це робити, але якщо їм трапляється така можливість, вони із задоволенням відкушують стебла і листя.

У квартирах кішки часто вважають за краще паростки вівса, пшениці і ячменю. Вони є досить соковитими, їх легко гризти тварині. Крім цього, їх вирощування досить просте і зручне.

Види трав для котів

Домашні представники сімейства котячих дуже люблять певні види трав. Це у них закладено на генетичному рівні. Їм подобається їхній смак і запах, кішки нібито відчувають, що вживання трави допоможе організму краще функціонувати.

Одним з найулюбленіших рослин котів є лимонник. Його відмінною рисою є те, що він виробляє заспокійливий ефект на тварину. Крім цього, лимонник досить добре регулює роботу кишечника кішки. Відзначено також антисептичний властивість даної рослини. Воно може виводити з організму зайву рідину.

Лимонник має таку назву через те, що поширює цитрусовий запах. Багато людей використовують його в якості смакової добавки до чаю. Так як рослина весь час зростає, воно може досягати навіть метрової висоти. Тому всім, хто зважився його вирощувати, треба розуміти необхідність проводити систематичні стрижки. У разі вирощування лимонника для кішки, найкраще використовувати ємність, яку можна перевернути.

Ще одна рослина, яке обожнюють коти, отримало свою назву саме в їх честь. Йдеться про котовником, або котячої м'яти. Її можна вирощувати в саду, або ж на добре освітленому великому підвіконні. Ця рослина дивним чином має різний ефект на людину і на кішок. У випадку з людиною вона є хорошим антибіотиком і заспокійливим засобом, а кішки після неї стають більш енергійними, ніж зазвичай. Це пояснюється тим, що в м'яті містяться фітогормони, що мають ефект на представників котячих.

Ще однією травою, яка може припасти до смаку кішці, є меліса. Але вона виробляє сильний проносний ефект, тому варто стежити, щоб вживання даної рослини було невеликим.

Кімнатні рослини і кішки

Більш цікавих тварин, ніж кішки, знайти в принципі досить складно. Вони хочуть знати все і про все. Це стосується, в тому числі і домашніх рослин.

Важливо! Перед тим як придбати новий квітка в будинок, потрібно дізнатися про те, чи може домашній улюбленець від нього отруїтися або ще гірше - померти.

Одним з популярних кімнатних рослин є філодендрон, листя якого містять отруйну кислоту. Цими листами досить часто люблять гратися домашні улюбленці, при цьому покусуючи їх. Молекули кислоти, що потрапляють на слизову оболонку рота, викликають сильне печіння і дискомфортні відчуття. Через це часто кішка перестає грати даними рослиною. Якщо воно все-таки потрапляє в кишечник, можуть постраждати нирки тварини.

Не менш отруйними є листя монстери. Крім алергічної місцевої реакції на слизовій, у кішки можуть виникнути пухирі. Такі випадки іноді закінчуються досить сумними наслідками.

Диффенбахія також має отрута в своєму листі, який викликає в роті і горлі котів печіння. Після цього уражені ділянки на деякий час розпухають. Проблема полягає в тому, що якщо частина соку листя рослини потрапляє занадто далеко, кішка може навіть задихнутися.

Список рослин, які зовсім не бажано вирощувати в будинку з домашніми вихованцями, можна продовжувати досить довго. До них відносяться всі квіти сімейства молочаев (акаліфа, кротон, фікус і ін.), Гортензії, каладіуму, спатіфілліуми, потос, хедера, хризантеми, азалії, аспарагуси, гіппеаструми, амариліси, шеффлера, примула і інші рослини.

), Гортензії, каладіуму, спатіфілліуми, потос, хедера, хризантеми, азалії, аспарагуси, гіппеаструми, амариліси, шеффлера, примула і інші рослини

За такі ласощі, що не тільки смачна, але і досить корисне, будь-яка кішка буде дуже вдячна. Джерело: Flickr (Hayley_Higson)

Способи вирощування трави для кішок

Найкраще самостійно вирощувати траву для кішок, ніж приносити її з вулиці або навіть купувати в зоомагазинах. Трава c вулиці може бути небезпечна для здоров'я тварини, так як на неї може потрапляти пил, різні небезпечні речовини і токсини. У зоомагазинах часто лотки з травою досить безпечні і не містять ніяких додаткових домішок. Але щоб бути повністю впевненим у тому, що з кішкою нічого не трапиться, найкраще пророщувати траву будинку своїми руками.

Для того щоб виростити зелений лоток для домашнього улюбленця, знадобляться кілька речей, серед яких:

  • насіння;
  • грунт;
  • ємність;
  • плівка.

Насіння, з яких буде проростати майбутня трава, можна придбати в спеціальному фасованном пакеті в магазині. Там же можна купити і ґрунтову суміш. Найкраще використовувати не грунт, а спеціальний мінерал - вермикуліт. Пов'язано це з тим, що він здатний вбирати дуже великі обсяги води, через що не знадобиться проводити частий полив або ж міняти грунтову суміш.

Якщо ви вибрали ґрунтову суміш, найкраще віддавати перевагу легким грунтам, в яких не міститься багато добавок і різних добрив. Купити їх можна в будь-якому квітковому магазині.

Ємність, в якій буде рости трава для кішок, повинна бути не дуже глибокою, тому може підійти як хороша тарілочка або лоточок, так і невеликий квітковий горщик.

Плівка використовується, щоб створити в горщику ефект парника для більш швидкого проростання зерен.

  1. Якщо ви вибрали для вирощування трави грунт, то в першу чергу нею треба заповнити ємність, щоб зверху залишалося ще місце. На основу треба рівномірно висипати зерно, після чого засипати його невеликим шаром грунту. Перед тим, як приступити до процесу посадки насіння, їх треба замочити в холодній воді. Для цього зерно заливають невеликою кількістю води на одну годину. Після цього залишки води зливають.
  2. Якщо ви вибрали вермикуліт, то замочування зерен можна проводити разом з мінералом таку ж кількість часу - одна година. Після зливу води суміш можна висипати в підготовлену ємність. Якщо розташувати насіння на різній висоті, вони будуть проростати поступово. У такому випадку для кішки завжди буде рости свіжа трава.
  3. На марлі також просто вирощувати траву. Для цього потрібно буде пробити невеликі дірочки на дні ємності, щоб вся зайва вода могла без перешкоди стікати. Тому краще всього вибирати пластикові тарілочки. Насіння необхідно трохи більше години замочувати в холодній воді. Спочатку на дно ємності кладуть один шар марлі, після чого на нього висипаються насіння. Зверху вони покриваються другим шаром марлі.

У випадку з грунтом відразу ж треба буде зробити полив. Вермикуліт і марлю можна лише трохи намочити водою, але сильно не зволожувати.

Незважаючи на те, який спосіб вирощування трави був обраний, необхідно буде закрити ємність з насінням поліетиленовою плівкою. Для цього підійде і звичайний целофановий пакет, і харчова плівка. Замість неї можна використовувати також скло, якщо є.

Важливо поставити ємність в тепле місце, так як для проростання, крім води, потрібно і тепло. При високих температурах можна буде домогтися досить швидкого результату. Для розташування міні-городу може підійти навіть батарея або радіатор. Через 2-3 дні після посадки насіння вже проростуть. Але поспішати знімати пакет не варто - його можна прибрати тільки через 4-5 днів. Через тиждень вихованець зможе спробувати соковиту траву, вирощену спеціально для нього.

Надалі за травою треба буде проводити догляд, який полягає в промиванні кореневої системи і в своєчасному поливі. Через деякий час цей зелений лоток прийде в непридатність, після чого можна буде вирощувати новий.

Кішки є одними з найпопулярніших домашніх тварин в світі. Тому їм потрібен своєрідний і правильний догляд. Це стосується і трави для гордих представників котячих. За такі ласощі, що не тільки смачна, але і досить корисне, будь-яка кішка буде дуже вдячна.

Відео по темі

Що змушує цим милих і гарних створінь вживати в їжу саме цей продукт?
І так чи необхідна для кішок трава?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама