Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти катарантус: вирощування з насіння, коли садити

  1. Як виглядають насіння
  2. Як і коли посадити насінням
  3. догляд
  4. Поживна і пухкий грунт
  5. Полив і вологість повітря
  6. Місцезнаходження і температура
  7. Заходи боротьби з шкідниками і хворобами
  8. Пересадка і обрізка

Катарантус - це рослина, яка прикрашає сучасні клумби. Відрізняється невибагливістю в плані догляду та симпатичним зовнішнім виглядом. Його можна висаджувати на клумбах, помістити в контейнер, а ще горщики. Зростання у рослини невисокий. Воно має великі гілки, так що швидко розростається і легко розмножується.

При цьому розмноження може відбуватися кущем, живцями і змінами. Найпростішим і поширеним варіантом розмноження вважається насінням. Але щоб катарантус радував всіх своїм привабливим виглядом, необхідно знати особливості догляду за рослиною.

Як виглядають насіння

Катарантус має прямостоячі стебла, які гілкуються на верхівках. Форма у листя довгаста, мають темно-зелене забарвлення. Довжина листя досягає до 7 см. Під час цвітіння кущ усипаний колесовидним квітами. Побачити перші квітки можна після закінчення 60-70 днів. По завершенні цвітіння формується плід-двулістовка з насінням подовженої форми.

На ринку насіння катарантуса представлені в широкому асортименті. Але у всіх у них загальний зовнішній вигляд. Вони великого розміру і мають темно-коричневе забарвлення. Догляд за цією рослиною схожий з вирощуванням целозія з насіння .

Як і коли посадити насінням

Як і коли посадити насінням

Катарантус набагато активніше розвивається і менше хворіє, якщо перед цим посадковий матеріал був ретельно підготовлений. Перед посадкою насіння необхідно обробити слабким розчином марганцівки. Виконати дезінфекцію посадкового матеріалу варто так: помістити його в марлю і опустити в підготовлений розчин марганцівки. Тримати 30 хвилин. Висівати їх на розсаду варто в кінці лютого. А для тих хто хоче знати про те, як садити Чебрець насінням, і як це робити правильно, допоможе розібратися дана інформація.

Катарантус не вимагає особливого грунту. Під час висадки посадкового матеріалу в грунт необхідно дотримуватися тих самих правил, що і при вирощуванні городніх культур на розсаду. Для даної культури краще застосовувати пухкий і насичений поживними речовинами грунт. Спочатку насіння варто розташувати в окремі горщики. Якщо ви і не збираєтеся висаджувати розсаду у відкритий грунт, а використовувати в якості кімнатної рослини, то варто заздалегідь підготувати горщик.

Пересадку дана культура переносить не дуже добре. У стаканчик відправляти по одному насіння, уклавши його посередині. А ось в горщик варто укладати по 3 насінини. Сходить посадковий матеріал швидко і дружно.

А ось як відбувається пересадка у відкритий грунт Хризантеми їх горщиків, і як це робити самостійно, допоможе дана інформація.

Що стосується грунту, то можна змішати в рівних пропорціях листову і дернову землю, торф, пісок і перегній. Розташувати стаканчики необхідно на блюдце вікна, яке дивиться на східну або західну сторону. Справа в тому, що катарантус світлолюбна рослина. Але ось прямі сонячні промені не повинні проникати на листя.

На відео - вирощування квітів Катарантус:

Всі ті ж правила діють при висадці вже підросли сіянців у відкритий грунт. Найкраще виконати високу клумбу з східної чи західної сторони будинку. Дозволено висаджувати катарантус в великі діжки. На вулицю сіянці можна переносити відразу після того, як пройдуть ранкові заморозки.

догляд

Щоб рослина рясно і тривало цвіло, необхідно дотримуватися деяких нескладних правил.

А для тих хто хоче розуміти, як відбувається вирощування і догляд у відкритому грунті за Чорнобривцем, розповідається в даній статті.

Поживна і пухкий грунт

Необхідно використовувати одну частину торфу, перегною, піску, листової і дернової землі. Хоча для вирощування катарантуса можна задіяти будь-яку родючий грунт. При цьому стежте, щоб в ній була відсутня у великій кількості сіль. Для вирощування рослини в горщиках можна застосовувати грунт для гераней. Головне, пам'ятати про дренаж, застосовуючи дрібний керамзит. А ось який ґрунт для Герані підходить найбільше, можна дізнатися з даної статті.

Полив і вологість повітря

Катарантус дуже любить вологу. Так що зрошувати його необхідно регулярно, але тільки не допускати стоячої води. Особливо це актуально для вирощування рослини в горщиках. Якщо в піддоні буде знаходитися зайва вода, то її варто прибрати. Катарантус дуже любить вологу

Якщо квітка росте в саду, то зростання його в мокре і прохолодне літо призупиняється. Якщо рослина постійно заливати, то воно може загинути через загнивання коренів. Але і до пересушування не варто доводити. Деякі сорти культури через брак вологи починають скручувати листя. Вони згортаються в трубочки. Але не варто думати, що квітка загинув. Просто йому потрібно забезпечити рясний полив. І ви помітите, як через годину листочки знову оживуть.

Щоб катарантус в дощову погоду не страждав від великої кількості води, не варто його висаджувати скупчено. Десь-то раз в 10 днів поливати кольором добривом. У його складі повинен бути калій і фосфор. Що стосується вологості повітря, то розглядається рослина любить, коли вона висока. Так що необхідно якомога частіше обприскувати квітка. У зимовий час робити це потрібно за допомогою теплої води. Також не варто забувати про вентиляцію. Також вас зможе зацікавити інформація про те, як правильно використовувати покривний матеріал і за якими параметрами варто його вибирати.

Місцезнаходження і температура

Місцезнаходження і температура

Коли катарантус виростає в будинку, то його варто встановлювати в світле місце, так як він любить світло. Якщо освітлення буде не вистачати, то стебла почнуть витягатися, їх товщина зменшиться, а розмір квіток стане маленьким. Відмінним місцем для вирощування рослини - східні і західні вікна.

Якщо висаджувати катарантус на вулиці, то привчати його до сонячних променів варто поступово. Під час висадки саджанців в грунт необхідно подумати: чи буде обрана ділянка захищена від холодного вітру. В іншому випадку рослина може загинути. А ось які вуличні бетонні вазони для квітів найпопулярніші серед садівників, можна дізнатися прочитавши зміст даної статті і подивившись фото.

Зимувати квітка на клумбі не може. Він починає гинути з початком заморозків. Так що для тих, хто бажає бачити катарантус у себе на клумбі в наступному році, то необхідно наламати живців і укоренити їх. Можна назбирати насіння і розкласти їх на підвіконні, щоб вони злегка підсохли.

Заходи боротьби з шкідниками і хворобами

Катарантус може бути вражений такими шкідниками, як щитівка, тля, білокрилка і борошнистий червець. Побачити їх нескладно, так як листочки рослини будуть зіпсовані. На них буде утворено білий наліт і плями. Також вони почнуть згортатися і засихати. Для боротьби з комахами і хворобами необхідно задіяти обприскування інсектицидами.

як відбувається   вирощування з насіння Іберіс багаторічного   , І як правильно це робити, допоможе розібратися інформація зі статті як відбувається вирощування з насіння Іберіс багаторічного , І як правильно це робити, допоможе розібратися інформація зі статті.

А ось як виглядає Бальзамін багаторічний садовий, і в якій частині саду його варто висаджувати, розповідається в даній статті.

Як виглядає Кореопсис багаторічний, і як правильно за ним доглядати. дуже докладно розповідається в даній статті: https://2gazon.ru/ozelenenie/cvety/palisadnik/koreopsis-mnogoletnij-posadka-i-uxod.html

А ось як відбувається вирощування з насіння гайлардия багаторічної, і коли варто садити ця рослина, розповідається в даному відео.

Не так часто катарантус уражується бурою іржею. На листочках формуються плями - гнійники. Причина недуги криється у високій вологості грунту або повітря в комбінації з низьким температурним режимом. Ще однією причиною іржі залишається брак азоту в ґрунті. Для боротьби з хворобою необхідно обробити кущ бордоською рідиною і використовувати азотне добриво.

На відео - догляд за квітами Катарантус:

Пересадка і обрізка

Пересадка і обрізка

Пересадка рослини повинна відбуватися часто - щорічно. Це пов'язано з тим, що культура швидкозростаюча. Рослина, яка росте в горщику, на зиму витягується. Навесні його потрібно обрізати, щоб формувався пишний кущ. Але тоді варто розуміти, що квітки на обрізаному стеблі виникнути тільки через 2-3 тижні.

І хоча катарантус є багаторічною культурою, його не варто зберігати в домашніх умовах довше 3 років. Краще омолодити квітка живцюванням. Якщо виконати обрізку куща більш, ніж на 1/3, то квітки і листя стануть занадто дрібними.

А дана стаття розповість як садити чорнобривці на розсаду .

Коли квітка був відправлений на клумбу, то прищипувати його необхідно раз в 7 днів протягом 1-1,5 місяця. За рахунок цього клумба буде мати просто шикарний вигляд. Пов'язано це з тим, що формування квіток відбувається на кінчиках стеблинок. Чим їх буде більше, тим рясніше цвітіння.

Також не варто забувати про те, що рослина є отруйним. У його складі можна виявити 80 алкалоїдів. На шкірних покривах може виникнути алергія, роздратування, так що працювати на клумбі краще в рукавичках, а обрізку рослини виробляти ножицями.

Катарантус - це поширений квітка, який дачники і садівники часто використовують при оформленні клумби. Його не можна назвати особливо вибагливим в плані догляду, хоча є деякі особливості, без виконання яких рослина може просто загинути. Якщо стежити за температурою, вологістю, правильно вибрати місце і удобрювати квітка, то за таку турботу про нього він вам відповість красивим і рясним цвітінням.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама