Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

огірки для уралу тепличні: кращі сорти, відгуки, фото

  1. Клімат Уралу - випробування для огірків
  2. Ранні уральські огірочки
  3. Середньостиглі гібриди для Уралу
  4. Пізньостиглі гібриди на серпень
  5. Особливості догляду за тепличними огірками в умовах Уралу

Життя в складних кліматичних умовах зовсім не виключає можливості поласувати свіжим салатом з солодких пухирчатою огірочків або хрусткими соліннями з них Життя в складних кліматичних умовах зовсім не виключає можливості поласувати свіжим салатом з солодких пухирчатою огірочків або хрусткими соліннями з них. Огірки на Уралі вирощують давно і успішно, підбираючи спеціально виведені тепличні сорти. Стаття пропонує інформацію про кращих з них, супроводжувану фото і відгуками досвідчених тепличників.

Клімат Уралу - випробування для огірків

Урал і Приуралля - це величезна територія, де температура і кількість опадів різняться буквально «на кожній купині». У північній частині гір сильно вплив Льодовитого океану, в південній - казахстанськихстепів. Західні схили пропонують рослинам більш м'яку погоду, зате зі сходу відчувається подих континентального клімату з його різкими похолоданнями та рідкісними дощами.

Огірок - виходець з індійських тропіків, тому для нього суворий Урал є джерелом нескінченного стресу. Селекціонери подбали про надання обличчю-огірку достатньої витривалості для успішного зростання в непростих умовах.

Огірки в теплиці

Проте огірку на Уралі набагато комфортніше в теплиці, тому для гарантованого результату краще вибирати сорти для закритого ґрунту.

Увага! Для теплиць будь-якого типу слід підбирати партенокарпические сорти огірків. Їх жіночим квіткам не потрібно запилення для стимулювання росту плодів.

Ранні уральські огірочки

До ранньостиглий тепличним сортам відносять ті, які встигають зацвісти і порадувати першими Зеленцями менше ніж за 46 днів від повних сходів. Головна вимога до раннім сортам для Уралу є відносна імунітет до грибкових захворювань, що важливо в теплицях з їх вічною проблемою - застоєм повітря.

Зоряну популярність серед ранніх неженок придбав сорт Амур . Щільні, хрусткі плоди цього ультраранні голландського гібрида гарні в літніх салатах. Гібрид відрізняє пучковой тип закладки зав'язей, індетермінатний зростання і слабке розгалуження. Плоди Амура вродливі, вкорочені (до 14 см), ароматні, покриті частими білими шипиками. При належному догляді з 1 кв. м вдається зібрати до 3 відер огірочків.

Серед інших ранніх сортів в уральських теплицях можна вирощувати такі:

  • Алтай: сорт бджолозапилюваний, підходить для великих теплиць, де є можливість поставити всередину вулик;
  • Аріна: багато пасинків, але гідний смак, стійкість до огіркової мозаїки та нестачі світла;

Ранні сорти огірків

  • Карапуз: корнішони партенокарпік з т.зв. «Російським» типом опушения;
  • Кураж : Пристойна врожайність (до 20 кг з 1 кв. М), супроводжувана вимогливістю до підживлення;
  • Підмосковні вечори: дружне дозрівання, здатність плодоносити при похмурій погоді.

Увага! Не захоплюйтеся азотними підгодівлею. Огірку невтямки, що гіркота, яку він виробить у відповідь на надлишок азоту, нам не сподобається.

Середньостиглі гібриди для Уралу

Термін початку плодоношення цієї групи огірків - 46-50 днів, так що насолоджуватися їх прохолодною соковитістю можна всю середину літа. У цій групі одним з найбільш улюблених є гібрид Зозуля, виведений в досвідчених теплицях Московської сільськогосподарської академії. Подовжені зеленці Зозулі досягають 25-сантиметрової довжини, що забезпечує врожай до 40 кг з 1 кв.м. Це виключно салатний гібрид з відмінним смаком.

Серед районованих саме для Уралу сортів зарекомендував себе солодкий салатний ТСХА 2783 - теж вітчизняний партенокарпічний гібрид, відмінною рисою якого є витягнуте звужене підставу зеленця. Крім Зозулі і ТСХА 2783, в теплицях Уралу приживуться:

  • Далекосхідний: вимагає ручного запилення, зате добре переносить невеликий недолік вологи;
  • Домовичок: щільні темні корнішони для сервірування святкового столу;

Середньостиглі гібридні сорти

  • Чемпіон: врожайний корнішони гібрид.

Порада. Підберіть в теплицю кілька сортів, що розрізняються за терміном початку плодоношення: так ви забезпечите себе хрусткою закускою на все літо і не зіткнетеся з проблемою «битви з урожаєм».

Пізньостиглі гібриди на серпень

Ці огірки дозрівають на 50-й і пізніше день від повних сходів. Для Уралу, особливо північного, вибирають виключно самозапильних гібриди, оскільки вже в серпні комахи різко знижують активність. Частіше за інших рекомендується гібрид Сергій. Дозріває він по-справжньому пізно - на 70-й день, проте радує врожайністю (до 25 кг з 1 кв.м) і стійкістю до осінніх грибкових хворобам: борошнистої роси і кладоспоріозу. Також можна спробувати гібриди:

  • Геркулес: урожаен (до 30 кг з 1 кв.м), стійкий, невибагливий;
  • Камчатка: бджолозапилюваний, зате дуже урожайний (до 36 кг з 1 кв.м)
  • Форвард: зеленці до 22 см, вигнуті серпом.

Особливості догляду за тепличними огірками в умовах Уралу

Навіть на Південному Уралі тепличні огірки доводиться вирощувати розсадним методом. Оскільки більшість сучасних сортів насправді є гібридами, необхідно купувати насіння селекційного якості. На їх упаковках вказані терміни всіх основних операцій по вирощуванню.

На їх упаковках вказані терміни всіх основних операцій по вирощуванню

Пізньостиглі сорти огірків

Тропічне походження огірка визначає його підвищені вимоги до мікроклімату. При температурах нижче 12 градусів тепла гине пилок рослин, а вже зав'язалися зеленці перестають рости. Вологість повітря потрібно підтримувати на рівні не нижче 90%. Погода на Уралі нестійка, тому в спеку теплиці провітрюють, а в негоду тримають закритими.

Вода для поливу мінімум добу повинна простояти в теплиці, де вона зігрівається, інакше плоди гинуть, а на листках поселяється борошниста роса. Для збагачення повітря вуглекислим газом в теплицю ставлять ємність з гноєм, на дві третини розведеним водою. При бродінні гній потихеньку виділяє вуглекислий газ, який рослини перетворять на цукор та інші речовини для росту і наливу плодів.

Огірок любить догляд і відгукується на нього в будь-якому кліматичному регіоні країни. Правильний підбір сортів, щоденна перевірка здоров'я рослин, своєчасні агротехнічні операції, акуратний збір зеленцов гарантовано забезпечать вітамінним салатом дбайливого господаря.

Вирощування огірків на Уралі: відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама