Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

рододендрон адамса

  1. Освітлення і температура
  2. полив
  3. Грунт і підгодівля
  4. розмноження
  5. Хвороби і шкідники

Рододендрон адамса є вічнозелений чагарник, до 50 см у висоту. Виростає він на Далекому Сході і на півдні Тибету. Листя щільні, матові, довгастої форми, до 2-х см в довжину. Квіточки невеликі, зібрані в суцвіття по 7-12 штук. Квіти можуть бути різних відтінків. Більш докладно рослина можна подивитися на фото нижче.

[Зміст]

[Зміст]

рододендрон адамса

Найпопулярніші рододендрони - це «мадам Массон» і «адамс». Рододендрон адамса занесений до Червоної книги Бурятії. У народі рослина часто називають сагандайля або сагандайля.

Саган-Дайля перекладається як «продовження життя». Дослівний переклад назви рослини такий: Саган - білий, Дайля - крило. Існує легенда, що в минулі часи воїни, повертаючись після війни з перемогою, встромляли свої списи в схили Саян. Через певний час на цьому місці з'явилося унікальна рослина, яка відновлює і наповнює людський організм енергією і здоров'ям.

Застосування цієї рослини у народів Бурятії відомо з давніх часів. Рододендрон адамса знайшов своє застосування в світовій і народній медицині. Саган-Дайля вважається загальнозміцнюючим і тонізуючим ліками. Рододендрон сорти адамс впливає на організм як енергетик. Якщо випити настій цієї рослини після обіду, то вночі можна просто не заснути. У домашніх умовах вирощувати такий сорт досить легко.

Зміст статті:

Освітлення і температура

У середній смузі Росії рекомендується вирощувати тільки ті різновиди, які стійкі до морозів. Висаджувати кущик у відкритий грунт потрібно з квітня по травень. Підходящим місцем для посадки рододендронів сорти Адамс буде злегка тінистий місцевість, де відсутня трава і бур'яни.

Не варто висаджувати рослину поруч з великими деревами, які своєю об'ємною кроною можуть закрити всі сонце. Можна висадити рододендрон на східну сторону ділянки. Найчастіше, висаджують кілька примірників уздовж бордюрів або дачного будиночка. Рослина віддає перевагу помірно-м'який клімат.

полив

Правильний полив впливає на подальшу закладку квіткових бруньок. Поливати рекомендується тільки відфільтрованої водою кімнатної температури.

Визначити, чи потрібен полив чи ні, дуже просто.Еслі листя стали млявими і тьмяним, значить їм не вистачає вологи. Коли вологи в грунті достатньо, листя виглядають пружними і насиченими. В особливо спекотні дні слід обприскувати квітка з пульверизатора.

Грунт і підгодівля

Відповідний склад для рододендронів адамса буде складатися з наступних компонентів:

  • соснова підстилка,
  • садова земля,
  • торф.

Всі компоненти необхідно змішати в однакових пропорціях. Підгодовувати рододендрон адамса необхідно добривами для квітучих рослин. Підживлення проводять в період активного росту. Дозування добрива вказана на упаковці.

розмноження

Розмножувати рододендрон адамса можна за допомогою насіння. Найкраще проводити процес розмноження на початку весни. Насіння висівають в широкий контейнер з вологою сумішшю торфу і піску. Зверху посадки накривають поліетиленом і ставлять на вікно. Щодня потрібно провітрювати насіння і при необхідності зволожувати землю. Перші паростки починають з'являтися вже через 20-30 днів. Коли рододендрони адамса підростуть і на них з'являться по парі листочків, їх можна пересадити в постійні горщики. Перший рік сіянці вирощують в теплиці, і тільки потім висаджують у відкритий грунт. Рододендрон сорти адамс почне цвісти тільки на 8-й рік життя.

Хвороби і шкідники

Поширені шкідники - це борошнистий червець, щитівка, павутинний кліщ, попелиця, довгоносик і клоп. Комах, яких можна зібрати вручну, слід прибрати, а рододендрон адамса обробити інсектицидом. Павутинного кліща, довгоносика і клопа можна знищити Діазин. При ураженні довгоносики обробити рекомендується не тільки сама рослина, але і верхній шар землі. Інших шкідників можна прибрати карбофосом.

Хвороби рододендрона можуть виникати внаслідок неправильного догляду. Найчастіше страждають листя: на них можуть з'являтися плями, іржа або розлучення. Виявляються такі плями, в основному, при грибкових захворюваннях. Плями на листках прибираються розчином мідного купоросу. В якості профілактики грибкових захворювань не потрібно заливати рослина. Коріння рододендрона повинні дихати і бути сухими. Щоб шкідники і хвороби не атакували рослина, необхідно регулярно прополювати все бур'яни біля посадок. Трава повинна бути акуратно прибрана, щоб вона не заважала рости рододендрону. При дотриманні простих правил по догляду рослина подарує гарне і рясне цвітіння.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама