Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Туя: догляд в домашніх умовах, корисні властивості

  1. Ще по темі:
Навігація
Хвойні рослини в квартирі виглядають дуже привабливо. Багато з них занадто великі для закритого приміщення, але існують і карликові сорти. Найкраще розмістити в квартирі карликову тую.
Туя, догляд в домашніх умовах, корисні властивості якої, ми і будемо розглядати, досягає сімдесят сантиметрів у висоту, досить невибаглива і дуже корисна для кімнатного мікроклімату.
Вперше туя була виявлена ​​в Південно-Східній Азії, звідки потім потрапила в Америку, а після в Європу. Через своєрідного аромату гілки туї ще в язичницькі часи використовувалися для жертовних багать, а мусульмани висаджували перед мечетями цілі Туєв алеї.
В офісах, зимових садах і квартирах зазвичай вирощується класична західна туя. Карликові форми цієї рослини відмінно підходять для кімнатного квітникарства. Це хвойне вічнозелене деревце в формі піраміди з оригінальною лусковидною хвоєю і гладкою корою. Сорти відрізняються забарвленням хвої: туя може бути темно-зеленою, сірувато-зеленою, жовтою або золотисто-зеленою.
У приміщеннях хвойні рослини виконують важливу роль, вони наповнюють повітря цілющими негативно зарядженими аероіонами, яких вкрай мало в закритих просторах. Крім того, туя виділяє в повітря величезну кількість фітонцидів, що знищують суперечки різних бактерії і грибків. У квартирі досить розмістити одне невисока рослина. У голочка і листках туї накопичується заряд статичної електрики, тому деревце діє як якийсь пилосос, притягаючи дрібні смітинки і пилинки. Тому туї потрібно періодично влаштовувати душ, простого обприскування рослині буде недостатньо.
Як доглядати за туями?
Туя - невибаглива рослина. Пошукайте для неї в домашніх умовах світле місце, але без ризику перегріву в денний час доби, при цьому горщик не обов'язково ставити на підвіконня, можна встановити його на столик або підставку перед вікном. У зимову пору року рослина найкраще переносити в прохолодне місце - там воно буде відчувати себе набагато комфортніше.
Дерево вважає за краще слабокислу грунт, яку краще приготувати самим. Змішайте хвойної, листову і дернову землю з піском і торфом в рівних кількостях. Не вживайте золу. Обприскуйте і поливайте м'якою водою, яка не містить вапно. Взимку полив повинен бути помірний, а влітку - рясний.
Розмножується туя живцями і насінням, зеленими і здеревілими. Перед посадкою живці необхідно обробити яким-небудь стимулятором, а після посадки обов'язково накрити поліетиленовим пакетом і щодня обприскувати водою з пульверизатора. Не потрібно пересаджувати рослину щороку, робіть це після досягнення нею чотирьох років - раз в три-чотири роки.
лікування туями
Молоді пагони рослини використовуються в лікувальних цілях. Препарати з туї мають корисні властивості - протизапальну, антимікробну, ранозагоювальну, кровоспинну, відхаркувальну, протиревматичні, тонізуючим, в'язким, протиалергічну, сечогінну і навіть протипухлинну.
Крім усього цього, вони здатні усувати застійні явища в бронхах, легенях і в органах малого таза та здатні «розм'якшити» рубцеву тканину.
Щодня вдихаючи аромат туї, ми відновлюємо свої сили після стресу і хвороби, легше долаємо емоційну і фізичну втому. Вважається, що деревце, яке перебуває в робочому кабінеті, може допомогти краще концентруватися і успішніше вирішувати проблеми і завдання.
Ось деякі рецепти для лікування захворювань туями:
Профілактика грипу та ГРВІ: 1 столову ложку свіжої подрібненої хвої залийте половиною 1склянка горілки і настоюйте тиждень, регулярно збовтуючи суміш, в темному місці, після чого процідіть. Приймайте настій під час епідемій ГРВІ та грипу по 5капель, розведених в 1ложке води по 3рази в день через півгодини після прийому їжі.
Аденоїди у дітей. Існує натуральний препарат - масло туї, який можна придбати в будь-якій аптеці. Закопуйте масло 2-3 рази на день по кілька крапель в кожну ніздрю, після цього потрібно дати дитині трохи полежати на спині, для того, щоб масло потрапило на аденоїди.
Вазомоторний риніт. Капає масло туї по 2-3каплі в кожну ніздрю кілька разів на день, діючи за такою схемою: ляжте на спину, закапайте масло в праву ніздрю, потім поверніть голову направо, через тридцять секунд капніть масла в ліву ніздрю, повернути голову в ліву сторону і полежіть так ще тридцять секунд. При цьому потрібно тримати голову так, щоб масло не витекло. Повторювати процедуру потрібно до тих пір, поки ви не знайдете вільне дихання.
Так як туя є умовно отруйною рослиною, то не слід перевищувати зазначену дозування при внутрішньому застосуванні. Не слід вживати тую під час вагітності.
Кімнатна туя може застосовуватися і в домашній косметиці. Основний упор при цьому ставиться на антисептичні властивості цієї рослини. Для відварів, настоїв і примочок використовується і свіжа, і суха хвоя. Ці препарати не тільки зроблять вашу шкіру пружною, здоровою і еластичною, а й добре її відбілять.
Засіб від вугрів. 1 столову ложку ретельно подрібнених сухих або свіжих пагонів туї залийте 500 мл окропу, потім знову доведіть до кипіння, після чого залиште настоюватися під кришкою на дві години, відцідити і відіжміть сировину. Отриманим настоєм слід вмиватися щодня.
Туя дуже повільно зростає в домашніх умовах, але одне деревце зможе радувати вас багато років. Виростите на своєму підвіконні карликову тую, і хвойний цілюще аромат буде в вашому домі завжди, а не тільки на свято Нового року.
Джульєтт, www.kak-sdelat.su

Google

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.


Ще по темі:



» Роздрукувати .. » Відгуки і коментарі (0) »
Популярне Як доглядати за туями?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама