Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощуємо чорну редьку, посів і догляд за нею

  1. Чим корисна редька
  2. Вирощування чорної редьки
  3. Посів чорної редьки
  4. Підживлення чорної редьки
  5. Полив чорної редьки
  6. Коли садити редьку чорну

Чим корисна редька   Може не боятися хвороб дачник, виховують на ділянці чорну редьку

Чим корисна редька

Може не боятися хвороб дачник, виховують на ділянці чорну редьку. Цей овоч має цілющі, бактерицидними властивостями, а також стимулює виділення шлункового соку, жовчі, ніж підвищує апетит. Зазвичай редьку сіють навесні або влітку. Скоростиглі сорти, такі як Одеська редька для літнього споживання, висівають в кінці весни, а такі сорти як Зимова кругла біла і Зимова кругла чорна, призначені для зберігання взимку, садять в середині літа.

Вирощування чорної редьки

Редька не любить затінених місць, тому для її вирощування необхідно вибрати добре освітлену ділянку. Грудку необхідно скопати, і внести в грунт добрива: відро перепрілого гною (ні в якому разі не свіжого!) І півлітра деревної золи. Це добриво розраховане на 1м2. Редька погано росте на ділянці з-під капусти , Ріпи, редису . Більш врожайною буде посадка, якщо перед редькою на ділянці росли такі культури як морква , огірки , картопля , Боби, томати . Зимову круглу чорну редьку можна посадити на ділянці після збирання зеленої цибулі.

Посів чорної редьки

Насіння редьки необхідно сіяти рядами на відстані 40 см між ними. Глибина посадки близько 2-3 см. Після появи перших сходів, коли на них з'явиться три-чотири листи, потрібно розпушити міжряддя, а також прорідити редьку. Залишати рослини на грядці необхідно на відстані 4-5 см, при повторному проріджуванні яку потрібно збільшити до 15 см. Якщо посадити редьку занадто густо, коренеплід не зможе визріти, з'явиться квіткова стрілка, або плоди будуть занадто дрібні.

Підживлення чорної редьки

Деякі аграрії радять підгодовувати рослина настоєм із зелених трав. Але також існує думка, що використовувати органічні добрива шкідливо, тому що вони знижують якість і лежкість плодів. Оптимально - приймати мінеральні добрива. Вони існують у вигляді розчину, а також сухі. Сухі добрива можна використовувати при підвищеній вологості грунту. Першу підгодівлю редьки необхідно провести після формування трьох-чотирьох справжніх листків. Час для другої підгодівлі - під час розвитку плоду, приблизно через місяць після першої. На відро води беруть 20 г сечовини, 15 г хлористого калію і 60 г суперфосфату. Цей розчин виливають на 10-15 м ряду.

Полив чорної редьки

Дуже важлива умова для успішного вирощування редьки - це регулярний полив рослин, тому що навіть нетривалий перебування редьки в сухому грунті може знизити врожай, і, звичайно, його якість. Якщо редька зростає на супіщаних грунтах, то гряди годі й рихлити, а ось, ніж більш глинистий грунт, тим частіше це треба робити.

Коли садити редьку чорну

Не варто садити зимову редьку занадто рано (раніше середини літа), тому що це збільшить ризик «неправильного» розвитку рослини, і замість корисного коренеплоду, рослина буде розвивати колір, що ще називають «пішло в довгий день». Також не спізніться на збір врожаю, тому що при настанні морозів, коренеплоди можуть втратити свої властивості - м'якоть їх стане задерев'янілість. Редьку збирають зазвичай ще до настання осінніх заморозків. Якщо на Вашій ділянці є дротяники, то краще прибрати редьку разом з картоплею.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама