Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування незабудок з насіння (садової, альпійської, помпадур тощо) + фото

  1. Красуня незабудка (відео)
  2. Фотогалерея сортів незабудки
  3. Умови та догляд
  4. Розмноження насінням - особливості росту
  5. особливості вирощування
  6. І для клумб, і для балконів

Незабудку можна вважати одним з найпопулярніших квіток, що ростуть на російських ділянках і не тільки. Люблять цю весняну красуню і в Європі, окремо присвячуючи їй цілі клумби. Її назва давно обросло легендами, а різноманітність сортів дає змогу використовувати її як для одиночних, так і для групових посадок.

Красуня незабудка (відео)

Кількість сортів незабудки обчислюється п'ятьма десятками, серед яких є як однорічники і дворічники, так і багаторічники. Незабудка із задоволенням зростає на всіх континентах, крім, зрозуміло, Антарктиди. Висота стебел доходить до 40см.

Найчастіше незабудка вирощується на ділянках як однорічна культура. Сходи з'являються на другу-третю тиждень після посіву.

Що стосується однорічних незабудок, то ростуть вони на Кавказі, де зустрічаються в гірських лісах. Виділяють незабудку споріднену, лазістанскую і приємну, яка є багаторічників, але вирощується як однорічник.

Варто згадати і про інших сортах цієї квітки. Наприклад, незабудка альпійська є диким видом та до теперішнього часу не окультурена. Зате незабудка альпійська садові якраз радує рясним цвітінням садівників протягом двох років. Найбільш відомими її сортами є Вікторія, Кармен Кінг і Блю Болл. Незабудка болотна є багаторічників, відомі такі її сорти, як Тюрінген і семперфлоренс.

Фотогалерея сортів незабудки

Незабудка лісова має безліч сортів з блакитними, рожевими і синіми квітками. Садівникам-любителям добре знайомий сорт Блю Берд, який тут вирощували як двулетник. Ще один вид незабудки, зростаючої два сезони - незабудка расставленноцветковая, що володіє великими квітками.

Ще один багаторічна рослина - незабудка Помпадур - відмінно прикрасить різні клумби, рабатки, газони і балкони. Виростаючи до 30см у висоту, вона відмінно живе в тінистих місцях і легко переживає зиму без укриття.

Умови та догляд

Незабудка воліє тінь. Саме на тінистих і напівтінистих місцях вона може цвісти до 40-45 днів, починаючи з кінця травня. Сонячні ділянки теж придатні для її вирощування, проте в цьому випадку час цвітіння скорочується до двадцяти днів.

Грунт для незабудки повинна бути багата вітамінами і перебувати у вологому стані. Рясно удобрена грунт (часто після внесення свіжого гною) - це скоріше перебір. Всю силу рослина в цьому випадку направить в листя, а сезонне зростання зіб'ється з ритму.

Бажано передбачити хороший дренаж на тих ділянках, де вирощується незабудка. Справа в тому, що ця квітка любить зволожений грунт, і при нестачі вологи швидко відцвітає. Однак при надмірному зволоженні може піддатися загнивання або витягуванню стебел. Стало бути, в посушливу погоду потрібен регулярний рясний полив, але без фанатизму, щоб зіпсувати все свою працю.

Стало бути, в посушливу погоду потрібен регулярний рясний полив, але без фанатизму, щоб зіпсувати все свою працю

Квітуча незабудка виглядає ніби зійшла на землю частина небес

Органічні і мінеральні добрива - це те, що потрібно Незабудка як підгодівля. Аміачна селітра береться з розрахунку 10гр на квадратний метр, суперфосфат - 15гр, калійна сіль - 5г і іноді коров'як (1 частина на 10 л води). Застосовується і суміш компосту з торфом.

Розмноження насінням - особливості росту

Відмітна риса незабудок - гарне розмноження самосівом. Однак з не меншим успіхом можна вирощувати рослину з насіння своїми силами. У травні-червні насіння незабудки поміщаються в холодний парник, а розсаду висаджують на постійне місце в кінці серпня або наступної весни.

У травні-червні насіння незабудки поміщаються в холодний парник, а розсаду висаджують на постійне місце в кінці серпня або наступної весни

Незабудка добре розмножується самосівом, тому виростити її з насіння не важко

Якщо мова йде про сортових Незабудка, використовую розмноження живцями довжиною 4-5см, що видобуваються в травні-червні. Їх висаджують на гряди, після чого притеняют.

Ще однією приємною рисою незабудки є можливість її пересадки практично в будь-який час, не виключаючи період цвітіння. Мочковатая коренева система дозволяє рослині переносити цю процедуру безболісно.

Якщо Ви хочете побачити красиве цвітіння вже по весні, то можна висіяти насіння в жовтні-листопаді. Для посадки потрібно ємність з отвором на дні. Її заповнюють на дві третини дернової землею і на третину річковим піском. Перед тим, як посіяти насіння, грунт проливають рожевим розчином марганцівки. Насіння висівають зверху врозкид. Заглиблювати їх необов'язково, так вони краще і швидше проросте.

Сходи незабудки з'являються на 4-6 день після посіву насіння

Перед посівом можна провести перевірку якості насіння. Їх опускають в злегка підсолену воду і дивляться за ступенем їх плавучості. Тонучі насіння відбирають для посіву, спливли ж відбраковуються. Відібрані для посіву насіння просушують і висівають. Зверху можна злегка присипати їх легкої грунтом, після чого ущільнити її дощечкою. Сходи дадуть про себе знати через 4-6 днів, а до цього моменту ящики з насінням накривають папером, по ній і виробляють полив.

Коли у сіянців з'явиться два справжніх листочка, прийде час здійснювати пікіровку в ящики або горщики, наповнені торф'яної грунтом. Відстань між рослинами залишають 3-4см. Ящики забирають в холодну теплицю до березня, а потім приносять їх в тепле приміщення. Додаткове освітлення Незабудка не буде потрібно, оскільки вона любить тінь. Зате грунт потрібно завжди підтримувати вологою.

В кінці квітня незабудку переселяють на квітники, а в травні вона вже порадує цвітінням.

У червні або липні, коли цвітіння закінчується, незабудка втрачає свою привабливість, а тому її можна прибрати з квітника, за винятком двох-трьох рослин, які потрібні для збору насіння.

особливості вирощування

Як правило, будь-то проблем з незабудкою при вирощуванні не виникає, але для їх здорового росту потрібно дотримуватися деяких правил. В першу чергу не слід допускати загущенность посадок, обов'язково потрібно періодично проводити розпушування і не допускати перезволоження грунту. В іншому випадку незабудка може захворіти сірою або кореневою гниллю, а також покритися помилкової або борошнистою росою. Позбутися від борошнистої роси можна за допомогою фунгіцидів, 2 мл яких розводять в 10 л води, а потім цим складом обприскують рослини.

Різні шкідники на зразок попелиці, совки, хрестоцвіті блішки і слимаків виганяють за допомогою інсектицидів, якими також обприскують рослини.

І для клумб, і для балконів

Незабудки шикарно виглядають в квітниках, рабатках, горщиках і балконах. Їх часто садять в групах біля води. В Європі поширене поєднання незабудки з нарцисами і тюльпанами. Добре виглядає незабудка в бордюрах і рокарії. У цьому випадку за нею потрібно стежити і не допускати розростання.

У цьому випадку за нею потрібно стежити і не допускати розростання

Незабудка завжди добре виглядає в квітниках

Незабудка добре поєднується з конвалією. Часто її поміщають біля дерев. Вдало поєднання незабудки з двулетников за принципом контрасту кольорів. Зазвичай такі квітники прості в організації.

Квітки незабудки гарні в зрізку. В цьому випадку при складанні букетів використовують весь кущик. Зрізана незабудка зможе порадувати око у вазі протягом двох тижнів.

Зрізана незабудка зможе порадувати око у вазі протягом двох тижнів

Не менш добре вона буде виглядати і на балконі

Вирощування незабудки - цікавий і приємний процес, результатом якого є гарне цвітіння протягом півтора місяців. Виростити цю квітку зможуть як досвідчені, так і початківці садівники.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама